stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Aanknopingspunten opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/help/?q=Aanknopingspunten

Telkens nadat ik een nieuwe versie van mijn database upload, blijken de eerder door mij bevestigde aanknooppunten met andere databases verdwenen te zijn en moet ik opnieuw beginnen. Doe ik iets fout of ligt het probleem ergens anders?

Gerrit Potman - 22 mar 2023 - 12:58

De fout ligt niet bij u; mij overkomt (sinds 2019) voortdurend hetzelfde. Hierdoor is het bevestigen onbegonnen werk geworden, ofwel trekken aan een dood paard.

Jan Verkade - 22 mar 2023 - 13:36

Dag Gerrit, wat vervelend! In principe moeten eerder bevestigde aanknopingspunten bewaard bljven. Daarom 'n paar vragen:

  1. Waaruit blijkt volgens jou dat  eerder bevestigde aanknopingspunten verdwenen zijn? Deel a.j.b. 'n schermafdruk van het aanknopingenscherm vlak na de volgende GEDCOM upload. Dat mag dezelfde GEDCOM zijn als die je maandag hebt geuploaded.
  2. Hier zie je 'n paar bevestigde aanknopingspunten in jouw publicatie, gevonden op resp. 31-10-2022 en 28-02-2023. Als ik je goed begrijp heb je die na je laatste GEDCOM upload maandag 20 maart 2023 opnieuw bevestigd?
Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

3 Heb je in je GEDCOM wel per persoon hetzelfde id als tijdens de vorige upload? Stel je verwijdert 'n persoon en maakt 'm opnieuw aan, dan krijgt ie 'n nieuw nummer en werken annknopingspunten niet meer, want voor GO is het dan niet meer dezelfde persoon. 

4 Heb je in je GEDCOM veel voor- en achternamen gewijzigd? Dan is die persoon misschien ook niet meer dezelfde voor GO als met hetzelfde nummer in de vorige GEDCOM.

Pauline Berens EBBI - 22 mar 2023 - 13:38

Beste Pauline, bij mij zijn voor de zoveelste keer ALLE aanknopingspunten verdwenen. Sinds 2019 belooft Bob Coret op dit punt al beterschap en telkens blijkt toch weer dat de zaak niet opgelost is. Mijn publicatie Henglias (87.000 personen en tot voor kort meer dan 10.000 aanknopingspunten) kent sinds zondag helemaal géén aanknopingspunten meer (bevestigd noch onbevestigd).

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Dit ligt echt niet aan de gebruiker maar aan Genealogie online. Net als deze overige problemen:

  • overzicht van familienamen werkt niet meer;
  • snelzoeken werkt niet meer;
  • openstaande bevestigingen van WO2 slachtoffers die al bevestigd zijn;
  • openstaande bevestigingen van kunstenaars, die niet bevestigd kunnen worden;

Kortom, er is kennelijk weer eens een onvoldoende geteste software-update over ons uitgestort.

Jan Verkade - 22 mar 2023 - 13:52

Bedankt voor het meedenken. Ik denk dat ik te vroeg aan de bel heb getrokken aangaande mijn probleem met de Aanknopingspunten. Na een korte check met het filter op “door u bevestigd”, kom ik er achter dat alles wat ik bevestigd heb in het verleden wel op “bevestigd” staat.

Zogauw ik met een persoon bezig ben om die wel/niet te kunnen bevestigen ga ik gelijk ook van de partner van die persoon via o.a. wiewaswie checken of alles klopt. Die partner kan ik op dat moment in GO nog niet bevestigen en als ik die dan dagen of weken later alsnog tegenkom, denk ik (en daar gaat het fout), die heb ik toch al eerder gezien en bevestigd! Dat is niet zo en dat is mijn denkfout.

ik hou het in de gaten en mocht ik later toch iets tegenkomen waarvan ik zeker weet dat ik die bevestig heb maar in GO nog open staat, kom ik er op terug.

Gerrit Potman - 22 mar 2023 - 15:35

Gerrit,

Goed te horen dat er in dit geval geen probleem is.

Bob Coret - 24 mar 2023 - 15:39


Is uw probleem opgelost / vraag beantwoord?

Wilt u dan onderaan uw bericht klikken op 'Markeren als opgelost'?

Zo nee, wilt u ons dan laten weten wat er nog misgaat?

Yolanda Lippens - 6 apr 2023 - 14:26







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu