stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Vanwege privacy zijn 25 personen niet zichtbaar gemaakt opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/ofb-barger-compascuum/

In scherm Openbaarheid Personen is de linker kolom leeg, nadat iedereen verplaatst is naar de rechter kolom op Publicatie Bijwerken geklikt en gewacht op de bevestigingsmail dat publicatie Bevolkingsreconstructie Barger-Compascuum bijgewerkt is. Toch staat op de startpagina nog steeds "Vanwege privacy zijn 25 personen niet zichtbaar gemaakt". Kan die melding weg? Om welke mensen gaat 't als 't niet degenen zijn die links zichtbaar waren in scherm Openbaarheid Personen?

In m'n andere publicaties is de linker kolom in scherm Openbaarheid Personen ook leeg:

  • Bevolkingsreconstructie Wesuwe: "Vanwege privacy zijn 70 personen niet zichtbaar gemaakt"
  • Genealogienetwerk zus Greetje Berens voorheen EemslandBoekweitBoerenImmigratie: "Vanwege privacy zijn 1 personen niet zichtbaar gemaakt"
  • Bevolkingsreconstructie Rütenbrock: oké, dus geen melding over privacy

Pauline Berens BC - 1 sep 2023 - 10:28 (laatst bijgewerkt 1 sep 2023 — 10:50 door auteur)

@Pauline, ik lees op de startpagina van Bevolkingsreconstructie Barger-Compascuum: ... zijn 1 personen niet zichtbaar gemaakt.

Los daarvan wil ik graag nog even op wijzen dat het aantal personen dat GO op basis van de GEDCOM beschouwd als (mogelijk) nog in leven op dit moment op twee plaatsen genoemd wordt (zie mijn opgeloste item Fout bij telling aantal niet openbare personen van een publicatie).

  1. Op de publicatie startpagina bij:        Vanwege privacy zijn ... personen niet zichtbaar gemaakt.
  2. Bij de Publicatiebeheer Meldingen:   Vanwege privacy is informatie van ... personen niet opgenomen in uw publicatie.

De getallen zijn gelijk als in het scherm Openbaarheid Personen alle personen links staan, zoals in mijn bovengenoemd item het geval was. Als je personen naar rechts gaat schuiven kan ik me voorstellen dat je wilt dat dan het getal op de Publicatie Startpagina aangepast wordt.

Ik zou het echter jammer vinden als de voor de beheerder waardevolle informatie in de tweede melding aangepast wordt. Misschien is het daarom beter dat de tekst bij die melding aangepast wordt, zodat het de lading beter dekt, b.v.:

     2. Bij de Publicatiebeheer Meldingen:  Op basis van de GEDCOM zijn ... personen (mogelijk) nog in leven.  (o.i.d.).

Het getal ... in die melding verandert dan niet als je personen van links naar rechts schuift.

Een andere mogelijkheid is het toevoegen van een dergelijke melding op het scherm Openbaarheid Personen zelf.

Persoonlijk zie ik het naar rechts schuiven van een persoon als een tijdelijke maatregel, waarna ik de informatie in mijn stamboomprogramma aanpas zodat GO bij de volgende GEDCOM de persoon wel als openbaar ziet.
 

Gerrit Scholl - 1 sep 2023 - 15:51 (laatst bijgewerkt 1 sep 2023 — 16:43 door auteur)

Dag Gerrit, ik zie nu ook "Vanwege privacy zijn 1 personen niet zichtbaar gemaakt"?! Geen idee waardoor dat gewijzigd is sinds ik 't onderwerp aankaartte.

Bij de Publicatiebeheer Meldingen zie ik niets over privacy. Kun je 'n schermafdruk delen a.j.b.?

Wat houdt "waarna ik de informatie in mijn stamboomprogramma aanpas zodat GO bij de volgende GEDCOM de persoon wel als openbaar ziet" in? Zoek je datum overlijden, vult die in zodat bij de volgende GEDCOM-upload die persoon als overleden wordt beschouwd?

Pauline Berens BC - 1 sep 2023 - 17:33

@Pauline:

> Bij de Publicatiebeheer Meldingen zie ik niets over privacy. Kun je 'n schermafdruk delen a.j.b.?

Dat was de reden van de link in mijn eerste bericht. Daar zie je alle details en 2 schermafdrukken.

Na correctie van de telling stond er in beide schermen bij mij 127. Ik heb toen een proefje gedaan door 1 persoon naar rechts te schuiven en nu staan beide schermen op 126. Dus het lijkt er op dat ik je probleem niet kan reproduceren.

In GensDataPro kan ik een datum aanpassen, b.v. overleden voor 1900. Verder is er ook een vinkje per persoon met "Toestemming voor publicatie". Die genereert een "1 _UNHID Y" regel in de GEDCOM die volgens mij door GO gehonoreerd wordt. Om dit te dubbelchecken heb ik een nieuwe GEDCOM geüpload, maar die staat al vanaf 16:02 uur in de wachtrij, al 2 en een half uur dus.

(Kennelijk is er iets verandert in GO waardoor alle publicatie door GO in de wachtrij gezet zijn voor reprocessing, vandaar de file).

P.S. Dubbelcheck ok. Het vinkje in GensDataPro heeft precies dezelfde functie als het naar rechts schuiven op het GO scherm Openbaarheid Personen.

Gerrit Scholl - 1 sep 2023 - 18:34 (laatst bijgewerkt 2 sep 2023 — 13:30 door auteur)

Dubbel check ok, zie aanpassing vorige bericht (P.S. toegevoegd).

Gerrit Scholl - 1 sep 2023 - 21:33

Interessant, inmiddels je schermafdruk op https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/88178/0/ gezien. Bij mij ontbreken Publicatiebeheer Meldingen in al m'n publicaties. Ik vergelijk dus niet beide meldingen, maar reageer alleen op de melding over privacy op de startpagina. Verder werk ik met Pro-Gen, dat deels andere GEDCOM-tags genereert dan GensDataPro, geen "1 _UNHID Y" tag. Blijft staan dat op de startpagina in mijn publicaties het aantal i.v.m. privacy niet-getoonde mensen niet aangepast wordt nadat ik mensen van links naar rechts heb verplaatst in scherm Openbaarheid Personen en op Publicatie Bijwerken heb geklikt.  

Pauline Berens BC - 2 sep 2023 - 09:29

Pauline,

Ik zie in je https://www.genealogieonline.nl/ofb-barger-compascuum/ publicatie dat er één persoon vanwege privacy niet wordt getoond. Op de "Openbaarheid personen" pagina zie ik ook één persoon in de linker kolom (naam geblurd vanwege privacy). Dat je op de "homepage" van je publicatie nog een oud nummer zag komt waarschijnlijk door de browser cache. Een pagina herladen vanaf de server (en de browser cache overslaan) kan via de toetscombinatie CTRL-F5.

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bob Coret - 15 sep 2023 - 13:48


Inmiddels is de nieuwste versie van 8 september, de startpagina en de linker kolom noemen 1 persoon ivm privacy .Daarmee is de problematische situatie die ik aankaartte verdwenen, opgelost dus.   

Pauline Berens BC - 16 sep 2023 - 12:02







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu