stamboomforum

Forum logoHelpdesk » reactie Stamboomforumlid komt in map ongewenste email opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Stamboom Forum (via Firefox browser)

Als ik druk op de knop Neem contact op met een ander Stamboomforumlid krijg ik niet de mogelijkheid om een onderwerptitel te vermelden en er wordt automatisch een onderwerptitel aangemaakt dat begint met "Contact gezocht met ..." Blijkbaar is deze tekst de oorzaak dat de antwoordmail van het Stamboomforumlid in mijn map Ongewenste email terechtkwam met als aanvulling *SPAM* in het onderwerp. Kunt u de tekst "Contact gezocht met" verwijderen of aanpassen zodat dit probleem zich niet meer voordoet?

Herman Kimmann - 6 nov 2023 - 16:33

Dag Herman, ik probeer je probleem te reproduceren; de tekstlink Neem Contact Op levert 'n mail op in m'n PostvakIn met afzender genealogie apenstaartje coret.org, vermoedelijk heb ik ooit aangegeven in Hotmail dat post van die afzender in PostvakIn gezet mag worden. Vandaar m'n vraag: heb je ooit 'n regel aangemaakt waardoor mail met tekst "contact" in de titel per definitie spam is? Is je probleem opgelost als je eenmalig de afzender goedkeurt?

Pauline Berens EBBI - 7 nov 2023 - 09:46

Nee, ik heb niks bijzonders aangemaakt voor mijn postvak. Ik had tot voor kort daar nooit problemen mee met Windows Mail en dat wordt uitgefaseerd en is sinds kort bij mij vervangen door het nieuwe Outlook en blijkbaar hangt die de label SPAM aan een bericht wat binnenkomt met als onderwerp "contact gezocht". Deze tekst komt automatisch tot stand en daarom vraag ik het te wijzigen of te verwijderen. Ik weet niet of het probleem is opgelost nu ik het bericht verplaatst heb naar de postvak in, daarbij kwam wel een pop-up vraag "nooit emails van deze afzender in de map ongewenste email plaatsen" en heb dat bevestigd, dus dat zal voor deze persoon nu wel goed gaan, maar bij een volgende andere persoon zal het weer niet goed gaan.

Herman Kimmann - 7 nov 2023 - 12:12

Oké, bij mij is de afzender telkens dezelfde Stamboom Forum, dus zou eenmalig die toelaten in je PostvakIn voldoende moeten zijn. Ik heb je 'n testbericht gestuurd.

Pauline Berens EBBI - 7 nov 2023 - 13:54

Verrassend, jouw bericht kwam gewoon in de Postvak-in map. Dus de tekst "contact gezocht" is niét de boosdoener. Inmiddels heb ik van de afzender begrepen dat mijn eerste mail bij hem eerst in de SPAMbox kwam en daar door hem verplaatst is, maar zijn antwoordmail was dus gelabeld als SPAM en kwam daarom bij mij in de ongewenste email terecht. Het probleem zat dus niet in de onderwerptekst van het Stamboomforum en deze hoeft dus niet aangepast te worden. Pauline bedankt.

Herman Kimmann - 7 nov 2023 - 15:42


Herman,

indien Uw probleem is opgelost, gaarne dit met de button aangeven.

Everardus Rollema - 8 nov 2023 - 11:33







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu