stamboomforum

Forum logoHelpdesk » zoekknop verdwijnt opgelostProfiel afbeelding

Als ik "niet ingelogd" zoek op de naam Christiaan Kedde krijg ik als resultaat de doop van deze persoon in 1724 (vader Thomas moeder Bernadina Tepperiaens). Naast de naam staat het icoon voor doorzoek alle akten om de kwartierstaat te genereren van deze persoon. Klik je hier op dan moet je inloggen (logisch). Nadat ik dat gedaan heb (zoals eerder aangegeven plus abo) is deze knop verdwenen.

 

Met vriendelijke groet Philip Willems

philip1 - 27 nov 2023 - 16:52

Wat gebeurt er als je eerst inlogt en pas daarna de zoekaktie start? Dat is namelijk de gebruikelijke volgorde van handelingen.

Michaël

Boers 2 - 27 nov 2023 - 17:22

Dag Philip, vervelend zo'n ogenschijnlijk verdwenen knop. Niet ingelogd zie ik de knop wel, zie schermafdruk. Ik heb 'n Probeer-abo, dus kan sowieso de Plus-functionaliteit niet gebruiken. Wil je a.j.b. 'n schermafdruk delen waaruit blijkt dat je 'n Plus-abo hebt en de knop ontbreekt op de plaats waar je 'm verwacht?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 27 nov 2023 - 18:02

Hierbij een screenshot van mijn abonnement

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

philip1 - 27 nov 2023 - 20:30

Ook als ik eerst inlog (zojuist gedaan) dan krijg ik niet de knop te zien

philip1 - 27 nov 2023 - 20:31

Ik denk dat het icoontje een lokkertje is. Het wordt altijd getoond als je niet ingelogd bent zodat je een indruk krijgt van de extra functionaliteiten met een abonnement. Eenmaal ingelogd verdwijnt het icoontje omdat er niets te tonen valt. Er zijn onvoldoende gegevens bekend om een kwartierstaat samen te stellen. Bij andere zoekresultaten zie je het icoontje wel verschijnen omdat daar wel gegevens voor de kwartierstaat zijn gevonden.

Carmen - 27 nov 2023 - 20:35

Philip, volgens Carmen wordt de knop wel getoond na inloggen indien er 'n kwartierstaat te genereren valt. Dat is in jouw voorbeeld dus niet zo. Merk je dat ook? En zoja, is het verschijnsel daarmee afdoende verklaard voor je?

Iets vergelijkbaars gebreurt met de knop Visualiseer een andere Verwantschap; als de knop niets oplevert wordt ie niet getoond.

Pauline Berens BC - 28 nov 2023 - 14:59 (laatst bijgewerkt 28 nov 2023 — 14:59 door auteur)

Indien dat zo is dan is het een foute manier van presenteren. Je zou verwachten dat dit icoontje alleen verschijnt indien er iets te vinden is. Bovendien was dit icoontje de reden waarom ik het abonnement nam. Niet dat ik er vanaf wil maar zo lijkt het inderdaad een lokkertje

philip1 - 29 nov 2023 - 09:20

Aan Bob Coret de keus om het icoon alleen te tonen als er een kwartierstaat te genereren valt. Het zou ook al helpen als 'n melding hierover in de tooltip staat. Bijv. "Deze functie zal alleen 'n kwartierstaat genereren indien voldoende gegevens beschikbaar zijn."
Wat vind je van dit voorstel?

Pauline Berens EBBI - 29 nov 2023 - 10:46

Goed voorstel Pauline, dit staat op de lijst. 

Yolanda Lippens - 30 nov 2023 - 15:18

Beste Philip,

Ik moet je helaas wijzen op dit topic m.b.t. de Helpdesk. 

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/88831/0/belangrijke_mededeling_over_de_beschikbaarheid_van_de_helpdesk

Bij deze ook de vraag of het probleem nog actueel is? 

Yolanda Lippens - 11 feb 2024 - 12:51


Nee, is eigenlijk wel opgelost. Bedankt

philip1 - 12 feb 2024 - 07:57De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu