stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Tabbladen in genealogie online , Geen grafisch weergave op de eerste plaats , Details op de eeste plaats , waarom , gisteren was alles normaalProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/dinteloord-en-omliggende-gemeenten/I252639.php

Zoveel mensen zoveel wensen. 

Ik vind het een verbetering, minder scrollen en met behulp van de tabbladen overzichtelijker.

Het zou wel prettig zijn als dergelijke wijzigingen vooraf worden aangekondigd. 

Rianne Renssen - 22 mar 2024 - 14:07

De indeling in tabbladen werkt prettig en maakt het geheel overzichtelijker.
Ik ben het wel eens met Jan Verkade dat de eerste tab het beste de grafische weergave is.
Dan krijg je eerst de structuur en klik je daarna door naar de details (de naam zegt het al).
Bij frequent voorkomende persoonsnamen moet je nu eerst steeds lezen of je wel de goede te pakken hebt, terwijl je het in de structuur in een oogopslag ziet.

Pieter Koenders - 26 mar 2024 - 11:56

Geachte Moderator ,

Nog een aanvulling mijnerzijds.

Nu wordt achter elke link de term ; " Directe Familie " geplaatst.

Als deze term , dat is mijn suggestie , die gebruikt wordt voor het tabblad , 

vervangen zou kunnen worden door de term ; Primair

komt dat meer tot zijn recht.

De meeste Genealogie gebruikers werken zo wie zo met dit tabblad

De term " Directe Familie " is naar mijn idee ook geen goede keuze.

Waarom niet , zult u zeggen ???

Volgens mij hebben alle stambomen in hun data mensen staan die zeer zeker geen " Direkte Familie " zijn.

m. vr. grt

Robert Weijers

Robert Weijers - 27 mar 2024 - 08:56

Ik moet helaas terugkomen op mijn aanvankelijk positieve ontvangst van de tabbladen.
Het is wel overzichtelijker als producent van data, maar lastig voor een raadpleger. Wanneer je bijvoorbeeld op een link naar een bron klikt, kom je terecht in een andere tab en moet je steeds weer terug klikken en schuiven om verder te lezen. En wanneer je een persoon zoekt en vindt, zie je niet gelijk of het de correcte is en moet je weer heen en weer naar het organogram klikken. Feitelijk ben je in de nieuwe opzet van de tabbladen al snel het overzicht kwijt. Mijn eindconclusie is dus alsnog negatief en gebruikersonvriendelijk.

Pieter Koenders - 1 apr 2024 - 14:52

Mijn publicatie is nu kennelijk ook geconverteerd naar de nieuwe tab-presentatie zonder dat ik iets geüpload heb. Het gevolg is:

  1. De tekst "Uw publicatie staat in de rij om verwerkt te worden" is verdwenen.
  2. De presentatie is nu met tabs. De 'voor het laatst bijgewerkt'-datum is niet aangepast en staat nog steeds op: zaterdag 24 februari 2024, de datum in mijn laatste GEDCOM.
  3. Ik kan nu als beheerder ook niet meer bij de informatie van 'niet openbare' personen in mijn eigen publicatie.

Die 3 dingen hangen kennelijk samen.

edit: Mijn conclusie is dat alle publicaties opnieuw verwerkt zijn/worden i.v.m. het nieuwe tab-presentatie formaat. Dat gebeurt via en aparte wachtrij die buiten het zicht van de publicatiebeheerders afgewerkt wordt en zonder de  'voor het laatst bijgewerkt'-datum van de publicatie aan te passen.

Het feit dat 'niet openbare' persoonsgegevens niet meer zichtbaar zijn voor de publicatiebeheerder is een bug die nog opgelost moet worden. Als Bob het helpdesk forum helemaal niet meer volgt, is hij misschien daarvan nog niet op de hoogte.

Dat laatste steekt mij nog het meeste op dit moment, het gebrek aan transparantie hoe dit verder gaat en het gevoel dat het Bob niet meer interesseert hoe zijn gebruikers er over denken.

Gerrit Scholl - 4 apr 2024 - 15:02

Na enkele weken "oefenen" blijf ik van mening dat invoering van de tabs niet echt handig is. Je blijft op en neer klikken tussen de tabbladen. Het scrollen is veel minder vervelend. Op zijn minst zouden de tabs van 'details' en 'directe familie' en 'afbeeldingen' samen moeten blijven onder de eerste tab. De andere tabbladen kunnen dan gehandhaafd worden. Daar zou ik vrede mee hebben. Van bezoekers van buiten krijg ik soortgelijke reacties. Als ik de reacties lees op het forumonderwerp "andere schermindeling" zou dat ook meer steun opleveren voor de verandering.

Mvg,

Jan Hamers

Stamboom Hamers Brabant

Jan Hamers - 10 apr 2024 - 16:54


Na enkele weken 'oefenen blijf ik de tab indeling onhandig vinden. Om meer inzicht te krijgen moet je nu veel heen en weer klikken i.p.v. scrollen. Ik vind dat veel lastiger. Als er al met tabs gewerkt moet worden, laat dan details, directe familie, en afbeeldingen, samen onder de eerste de eerste tab staan. Bronnen, suggesties en context kunnen dan onder hun eigen tab blijven staan. Overigens is datgene waarnaar onder suggesties wordt verwezen vaak overbodig door de mogelijkheid van open archieven.

Reacties?

Mvg

Jan Hamers

Stamboom Hamers Brabant

Jan Hamers - 11 apr 2024 - 15:35Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu