stamboomforum

Forum logoHelpdesk » In leven zijnde personen ook voor de auteur afgeschermdProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/henglias/I97532.php

Sinds de onaangekondigde wijzigingen eerder deze week, heb ik nu als auteur zelf ook geen toegang meer tot de gegevens van in leven zijnde personen. Hieronder is duidelijk te zien dat ik geen toegang heb, terwijl ik gewoon ingelogd ben.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan Verkade - 20 mar 2024 - 07:50

Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik moet zeggen op de laatste / nieuwe topics. 

Ik zie ook dat Bob op de achtergrond bezig is, dat is goed nieuws, maar minder fijn is dat er nog steeds geen communicatie met mij is over de Helpdesk. Dus momenteel kan ik ook alleen maar toekijken en afwachten....

Yolanda Lippens - 20 mar 2024 - 12:26

Ik kan evenmin toegang krijgen....? Wat is dit???

P.D. Mollet - 21 mar 2024 - 11:02

-

Frank Posterholt - 21 mar 2024 - 22:28 (laatst bijgewerkt 26 mar 2024 — 20:20 door auteur)

🙄

P.D. Mollet - 22 mar 2024 - 07:04

AVG.... helemaal van de pot gerukt 😠

P.D. Mollet - 22 mar 2024 - 07:06

Jan Verkade - 22 mar 2024 - 08:25

Ik kan ook geen toegang krijgen en krijg dezelfde melding als Jan Verkade, maar dan voor alle personen in de publicatie, dus ook de voorouders die niet meer in leven zijn. Dit gebeurt alleen bij de publicatie Genealogie Renssen https://www.genealogieonline.nl/genealogie-renssen/personen.php?familienaam=renssen

Bij deze publicatie (achter toegangspoort) krijg ik ook geen toegang als ik vervolgens inlog voor het besloten deel. 

Bij de overige publicaties die achter een toegangspoort staan werkt het wel goed. Inmiddels werkt het ook bij mijn andere publicaties niet meer (sinds 5 april)

Rianne Renssen - 22 mar 2024 - 13:55 (laatst bijgewerkt 5 apr 2024 — 12:42 door auteur)

Ik heb het idee dat dit probleem inderdaad alleen geldt voor publicaties met de nieuwe 'tabs' presentatie. Ik heb er (nog) geen last van omdat ik nog steeds geen nieuwe GEDCOM geüpload heb.

Gerrit Scholl - 26 mar 2024 - 14:34 (laatst bijgewerkt 26 mar 2024 — 14:35 door auteur)

@Gerrit Scholl, de afgelopen maanden heb ik geen enkele wijziging in mijn publicaties aangebracht, maar doet zich het probleem wel voor.

Rianne Renssen - 26 mar 2024 - 17:05

@Jan Verkade

Het begrip ‘lias’ was hier al bekend voordat Genlias (laat staan Henglias) überhaupt bestond, heer Verkade :) Leuk voor anderen, dat wel...

Frank Posterholt - 26 mar 2024 - 20:08 (laatst bijgewerkt 26 mar 2024 — 20:08 door auteur)

Veel discussie maar nog steeds geen reactie(s) en/of actie(s) van de helpdesk..

P.D. Mollet - 27 mar 2024 - 07:21

Zelfs mijn eigen naam is niet meer toegankelijk binnen de stamboom. En alle levende personen zijn niet zichtbaar voor de auteur.

Sjoerd Jager - 27 mar 2024 - 16:13

Ik heb hetzelfde probleem, iemand al enig idee? Dank

Marsel van der Wielen - 28 mar 2024 - 13:55

Ook ik heb hetzelfde probleem.

dick nijborg - 29 mar 2024 - 15:41

Hier hetzelfde, maar het zou fijn zijn om iets van een antwoord te krijgen op de meldingen van al deze gebruikers. Want al is het dan een avonduren project ik betaal er wel daguren geld voor…

Johan Koolwaaij - 1 apr 2024 - 20:10

En niet bevorderlijk als je overweegt om de betaalde versie te nemen..

P.D. Mollet - 1 apr 2024 - 20:37

Net als meerdere forumleden heb ik als auteur geen toegang tot nog levende personen.

Albert Oostra - 2 apr 2024 - 12:32

Mijn publicatie is nu kennelijk ook geconverteerd naar de nieuwe tab-presentatie zonder dat ik iets geüpload heb. Het gevolg is:

  1. De tekst "Uw publicatie staat in de rij om verwerkt te worden" is verdwenen.
  2. De presentatie is nu met tabs. De 'voor het laatst bijgewerkt'-datum is niet aangepast en staat nog steeds op: zaterdag 24 februari 2024, de datum in mijn laatste GEDCOM.
  3. Ik kan nu als beheerder ook niet meer bij de informatie van 'niet openbare' personen in mijn eigen publicatie.

Die 3 dingen hangen kennelijk samen.

edit: Mijn conclusie is dat alle publicaties opnieuw verwerkt zijn/worden i.v.m. het nieuwe tab-presentatie formaat. Dat gebeurt via en aparte wachtrij die buiten het zicht van de publicatiebeheerders afgewerkt wordt en zonder de  'voor het laatst bijgewerkt'-datum van de publicatie aan te passen.

Het feit dat 'niet openbare' persoonsgegevens niet meer zichtbaar zijn voor de publicatiebeheerder is een bug die nog opgelost moet worden. Als Bob het helpdesk forum helemaal niet meer volgt, is hij misschien daarvan nog niet op de hoogte.

Dat laatste steekt mij nog het meeste op dit moment, het gebrek aan transparantie hoe dit verder gaat en het gevoel dat het Bob niet meer interesseert hoe zijn gebruikers er over denken.

Gerrit Scholl - 4 apr 2024 - 15:02


@Gerrit Scholl, die indruk heb ik inmiddels ook.

Ik heb 5 publicaties achter een toegangspoort (Renssen, Broekman, Vriendts, Misana en Hulshoff. Behalve bij Hulshoff kan ik inmiddels nergens meer bij, niet bij de nog levende personen (die toestemming hebben gegeven), maar ook niet bij alle overige overleden personen. Ik kan dus ook niet zien of bij deze publicaties de tab-presentaties zijn doorgevoerd. 

Bij Hulshoff is de tab-presentatie nog niet doorgevoerd en is er nog niets veranderd, ook niet in de toegang voor nog levende personen. Wel staat er nu in publicatiebeheer aangegeven dat deze in de rij staat om verwerkt te worden, maar is vervolgens in de wachtrij niet terug te vinden. Inmiddels (7 april) doorgevoerd met hetzelfde probleem als de overige bovengenoemde stambomen.

https://www.genealogieonline.nl/genealogie-renssen

https://www.genealogieonline.nl/stamboom_broekman

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-misana

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-vriendts

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hulshoff

Bij mijn openbare publicatie Van Gijzen is de tab-presentatie wel doorgevoerd en is er niets veranderd in de toegang van nog levende personen voor de publicatiebeheerder. Die zijn voor mij gewoon toegankelijk (tot nu toe).

Ook ik vind het gebrek aan transparantie en hoe dit verder gaat erg vervelend. De grote vraag is of het door de problemen met de Helpdesk überhaupt nog opgelost gaat worden? In dit verband wijs ik op Artikel 14 van de Algemene Voorwaarden van Coret Genealogie: https://genealogie.coret.org/beleid/algemene_voorwaarden.php

Artikel 14 - Klachtenregeling

  1. De ondernemer beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.
  2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.
  3. Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

Voor nu hoop ik dat het wordt gelezen door de verantwoordelijke en dat er spoedig een antwoord komt.

Rianne Renssen - 5 apr 2024 - 13:27 (laatst bijgewerkt 7 apr 2024 — 12:46 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu