stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Publicaties staan in de rijProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/beheer/acties.php?id=14873

Sinds de onaangekondigde wijzigingen eerder deze week, hebben alle 5 mijn publicatie de status "in de rij om verwerkt te worden". Ook publicaties die ik de afgelopen dagen niet geupdate heb. Als je vervolgens in de rij kijkt, blijken ze er dan ook helemaal niet in te staan.

Het is zo wel lastiger om je publicatie te bereiken, via het hoofdmenu van GO lukt dat niet meer.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan Verkade - 20 mar 2024 - 07:56

Ik kan me voorstellen dat GO om bepaalde veranderingen door te voeren of dingen te testen een publicatie (of alle?) opnieuw moet verwerken. Dat gebeurt dan meestal 's nachts denk ik en niet allemaal tegelijk. Ik heb dat wel eens gezien dat mijn publicatie in de rij stond, terwijl ik hem er zelf niet in gezet had. Dat kan interfereren met uploads die publicatiebeheerders zelf doen.

Het is een beetje gissen en wat transparantie hoe zulke dingen gaan zou wel fijn zijn. Dat is waar het op dit moment bij GO erg aan ontbreekt.

Edit: Ook bij mijn publicatie staat "Uw publicatie staat in de rij om verwerkt te worden." zonder dat ik zelf iets doe en hij staat nu NIET in de rij. Wacht op een gunstig moment voor herverwerking ??

Gerrit Scholl - 20 mar 2024 - 11:54 (laatst bijgewerkt 20 mar 2024 — 12:21 door auteur)

Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik moet zeggen op de laatste / nieuwe topics. 

Ik zie ook dat Bob op de achtergrond bezig is, dat is goed nieuws, maar minder fijn is dat er nog steeds geen communicatie met mij is over de Helpdesk. Dus momenteel kan ik ook alleen maar toekijken en afwachten....

Yolanda Lippens - 20 mar 2024 - 12:25

Ook mijn publicatie heeft de status dat deze in de rij staat:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

maar ik heb hem niet opnieuw aangeboden en hij staat ook niet in de wachtrij.

Gisteravond heb ik wel opnieuw een Gedcom aangeboden maar deze is allang klaar met verwerken.

Mogelijk 'hangt' er iets of is er wat mis met statusverwerking of queue.

Peter de Jong - 24 mar 2024 - 14:00

Ik zie bij mij ook dat ik in de rij sta. Niets geuploaded. Sterker nog ik heb geen abonnement meer. Deze organisatie presteert het om mij mijn abonnement te laten verlengen een aantal weken geleden. 
Dit terwijl ik eigenlijk helemaal niet weet wat er gaande is, hoe de helpdesk verder gaat, hoe het technische beheer nu gedaan wordt en dat vooral om dat "Bob" er niet is.... Wie strijkt dat abonnementsgeld dan op?
En wat gebeurt er met onze data die geuploaded is?

Moeten we niet gewoon alles deleten hier totdat de eigenaar (Bob?) reageert?

Ik voel me hier niet lekker meer

Hans Mestrum - 3 apr 2024 - 18:50


Mijn publicatie is nu kennelijk ook geconverteerd naar de nieuwe tab-presentatie zonder dat ik iets geüpload heb. Het gevolg is:

  1. De tekst "Uw publicatie staat in de rij om verwerkt te worden" is verdwenen.
  2. De presentatie is nu met tabs. De 'voor het laatst bijgewerkt'-datum is niet aangepast en staat nog steeds op: zaterdag 24 februari 2024, de datum in mijn laatste GEDCOM.
  3. Ik kan nu als beheerder ook niet meer bij de informatie van 'niet openbare' personen in mijn eigen publicatie.

Die 3 dingen hangen kennelijk samen.

edit: Mijn conclusie is dat alle publicaties opnieuw verwerkt zijn/worden i.v.m. het nieuwe tab-presentatie formaat. Dat gebeurt via en aparte wachtrij die buiten het zicht van de publicatiebeheerders afgewerkt wordt en zonder de  'voor het laatst bijgewerkt'-datum van de publicatie aan te passen.

Het feit dat 'niet openbare' persoonsgegevens niet meer zichtbaar zijn voor de publicatiebeheerder is een bug die nog opgelost moet worden. Als Bob het helpdesk forum helemaal niet meer volgt, is hij misschien daarvan nog niet op de hoogte.

Dat laatste steekt mij nog het meeste op dit moment, het gebrek aan transparantie hoe dit verder gaat en het gevoel dat het Bob niet meer interesseert hoe zijn gebruikers er over denken.

Gerrit Scholl - 4 apr 2024 - 13:56 (laatst bijgewerkt 4 apr 2024 — 15:01 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu