stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Openbaarheid Personen: knop Publicatie Bijwerken ontbreekt, openen persoonspagina kan niet meer, dubbelklikken klopt niet meer met de beschrijving



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/beheer/privacy.php

Dubbelklikken opende al 'n poosje 'n persoon in 'n nieuw tabblad. Vandaag valt me op dat dubbelklikken 'n persoon verplaatst van links naar rechts of omgekeerd. Op zich prima, maar kan de toelichting a.j.b. aangepast worden? Op zoek naar 'n manier hoe door te klikken naar 'n persoonspagina merk ik dat dubbelklikken op 'n ID dat ID verplaatst naar links, na terug dubbelklikken naar rechts blijkt zo'n ID onderaan de lijst getoond worden. Hier gaat iets niet goed, ziet er raar uit, zie tweede schermafdruk. De knop Publicatie Bijwerken ontbreekt?!

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 9 mei 2024 - 17:11 (laatst bijgewerkt vandaag — 12:15 door auteur)

Ik zie inderdaad precies hetzelfde.

Ik zou heel graag de mogelijkheid terug hebben om door klikken de persoonspagina te openen.

Dat verplaatsen van links naar rechts m.b.v. die pijltjes-knoppen was veel duidelijker.

Gerrit Scholl - 9 mei 2024 - 20:59

Op m'n telefoon ziet het er zo uit, op zich wel fraaier dan de keuzerondjes voorheen, dubbeltikken verplaatst 'n persoon naar links of rechts, maar 'n persoonspagina openen kan niet meer en de toelichting klopt niet meer bij de werking. Het vreemde effect op de laptop dat alleen 'n ID verplaatst wordt bij dubbelklikken is op de telefoon niet te reproduceren. Ik stel voor in de omschrijving rekening te houden met laptop/tablet en telefoons, dus dubbelklikken en dubbeltikken, bijv. 1x klikken/tikken opent de persoonspagina, 2x klikken/tikken verplaatst de persoon naar links/rechts. Ook hier ontbreekt de knop Publicatie Bijwerken.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 10 mei 2024 - 09:17 (laatst bijgewerkt 16 mei 2024 — 15:24 door auteur)

Ik weet niet meer hoe het er op de telefoon uitzag.

Het gaat er mij om dat de functionaliteit behouden blijft en vind dat het op de laptop prima werkte, dus waarom dit weer veranderen ?

Gerrit Scholl - 10 mei 2024 - 17:41


Misschien om het gebruik van telefoons beter te ondersteunen? Sommige beheertaken kun je best op 'n telefoon doen, op tijden dat je laptop te ver weg is, zolang je geen groot scherm nodig hebt en niet meerdere schermen tegelijk, maar dan moet het wel handig kunnen. Dat zou overigens niet ten koste mogen gaan van het gebruikersgemak op laptops/tablets. Ik vind het ook wel handig dat je kunt doorklikken/-tikken naar 'n persoonspagina i.p.v. het ID overtikken in 'n nieuw browservenster terwijl je in de GO-app bezig bent, de adresbalk ontbreekt in die app, logisch, 't is 'n app, geen browser.

Erger is dat de knop Publicatie Bijwerken momenteel ontbreekt op zowel laptop als telefoon, gecheckt in meerdere publicaties. Ik verwacht dat die knop meteen verschijnt zodra er iets bij te werken valt. In de oude situatie stond de knop er standaard meen ik.

Pauline Berens EBBI - 10 mei 2024 - 18:13







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu