stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Reunion voor Apple MacintoshProfiel afbeelding

Mededeling voor gebruikers van het programma Reunion.

 

Recent is versie 1.01 verschenen van Reunion voor de iPhone en de iPod Touch.

Het betreft een versie waaraan oa de Nederlandse taalmodule en de Franse taalmodule is toegevoegd alsmede correctie van enige 'minor bugs'

 

Reunion voor iPhone en iPod Touch is een welkome en zeer waardevolle aanvulling op het programma Reunion voor de Macintosh.

 

Met deze mobiele applicatie van Reunion heeft u alle genealogische gegevens bij u (inclusief alle foto's) bij familiebezoek of 'onderweg'.

Aangebrachte veranderingen in het bestand worden op een eenvoudige wijze gesynchroniseerd met het hoofdbestand op uw Mac.

 

F.J. van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 4 mei 2009 - 19:41

Mededeling voor gebruikers van Reunion voor de iPhone (of iPodTouch)

Recent verschenen: Reunion versie 1.02 (geschikt voor iPhone OS 3)

Geregistreerde gebruikers kunnen de laatste versie downloaden via de iTunes Store.

 

Frans vanBodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 2 jul 2009 - 15:59

Mededeling voor gebruikers van Reunion voor Macintosh.

Met de introductie van Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) zijn enkele problemen geconstateerd betreffende correcte werking van Reunion 9.  In een zgn 'onderhouds-update' (Reunion versie 9.0b.) zijn deze problemen opgelost, kleine verbeteringen aangebracht alsmede uitbreiding van de enige funkties binnen Reunion. Tevens zijn mogelijke onduidelijkheden en/of foutjes in het handboek gecorrigeerd, uitgebreid en/of voorzien van nadere uitleg.

 

Deze update wordt aanbevolen voor alle Reunion 9 gebruikers.

 

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 1 sep 2009 - 11:22

 

 

Zaterdag 6 maart 2010 zal ik een lezing geven over het genealogie programma Reunion bij de Apple Klokhuisdag in De Bilt.

http://www.klokhuis.nl/appledag/

 

De hele dag (vanaf 10.00 uur) zijn wij op de beursvloer aanwezig om het programma te demonstreren, zowel op de Apple Macintosh als op de iPhone.

Mocht u vragen en/of belangstelling hebben: u bent welkom.

 

 

Indien u meer informatie wenst en/of vragen heeft, dan kunt u met ons contact opnemen via http://www.reunion-mac.nl/

 

 

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk


 


 


F.J. van Bodegom - 27 feb 2010 - 10:51

Geachte mevrouw Deden,

 

Omdat ik geen email adres van u heb op deze manier: een kleine aanvulling op uw vraag op de Klokhuisdag van 6 maart 2010 over het samenvoegen van personen als er sprake is van verschillende namen nog een kleine aanvulling.

Binnen Reunion is het mogelijk om bijv. persoon XX samen te voegen met persoon YY, ook al zijn de voor- en of familienamen sterk verschillend.

U gebruikt de Engelstalige Reunion: kijk dan in handboek type de woorden  merging two people 

 

Mocht u vragen hebben, aarzel niet contact op te nemen.

F.J. van Bodegom - 7 mar 2010 - 11:47

Beste heer Van Bodegom,

ik het deze week een MacBook gekocht, waarop helaas mijn oude Pro-Gen programma niet (van harte) werkt. Echter geeft mij de mogelijkheid om over te stappen op een nieuw programma zoals Reunion. Voordat ik overstap, ben ik wel benieuwd of een Pro-Gen Gedcom bestand foutloos kan worden overgezet naar Reunion.. en of het een bestand van 286.000 mensen aankan. Kunt u mij daar over informeren?

Alvast hartelijke dank,

met vriendelijke groet,

Derk Jordaan

Uitgeschreven lid - 3 apr 2010 - 18:24

Geachte heer Bolder,

Allereerst gefeliciteerd met uw nieuwe aanschaf, daar zult u geen spijt van krijgen (hoogstens jalourse blikken)

Overzetten van een ProGen bestand naar Reunion is geen enkel probleem. Gezien de 'ruime definiering' van het Gedcom protocol (en daardoor dialecten), kunnen er altijd kleine verschillen aanwezig zijn.

Wij hebben inmiddels veel overstappers kunnen helpen.

Indien u wenst kan ik een uitgebreide demonstratie verzorgen indien u richting Woerden wilt komen. Er zijn geen beperkingen (nou ja, toch wel .... meer dan 3.000.000 wordt iets lastiger)

Neem gerust contact met me op als er vragen, email:  fjvanbodegomVERWIJDER@DITonline.nl

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 3 apr 2010 - 19:00

Caroline,

dank je voor deze doorverwijzing. Op de site gelezen dat een gedcom bestand prima kan worden gebruikt. Echter heb ik nog niet gevonden of er een maximum aan personen is bij Reunion, zoals Progen dat heeft. En voordat ik die aankoop doe, wil ik graag wel de zekerheid dat ik mijn bestand er op kan zetten en kan uitbreiden. Ik had de demo van MacFamily Tree gedownload en dat ziet er mooi uit. Maar Reunion lijkt mij meer wat ik zoek.

als laatste vraag blijft, is er een maximum aan personen bij Reunion?

gr

Derk 

Uitgeschreven lid - 3 apr 2010 - 19:07

Beste Frans,

hartelijk dank voor uw reactie. Dat klinkt goed allemaal! Ik zie uit naar het gebruik van Reunion en hoop dat de overzetting goed verloopt!

vr. gr.,

Derk Jordaan

Uitgeschreven lid - 3 apr 2010 - 19:11

Sorry dat de aanhef in mijn vorige bericht niet correct was.

Als er vragen zijn, aarzel niet me te mailen (buiten dit forum om)

Gezien te ettelijke overstappers (ook van MacFamilyTree) hebben wij veel ervaring met omzetten. Als hulp nodig is, geen probleem.

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk 

F.J. van Bodegom - 3 apr 2010 - 22:43

Fantastisch! Alvast dank.

Uitgeschreven lid - 3 apr 2010 - 23:03

ik heb de demo versie van Reunion bekeken en uitgeprobeerd. Wat mij direct opviel was dat er geen patroniem voorkomt en er slechts 2 titel plaatsen voorkomen (prefix en suffix). Ik ben nu heel benieuwd naar wat er gaat gebeuren met:

1 patroniemen. Worden dat achternamen of wordt dat gevoegd bij de voornamen. Bijv. Jan Jans de Vries, wordt dat: De Vries, Jan Jans, of Jans de Vries, Jan.

2 titels: bij Progen zijn daarvoor drie plaatsen, voor (Ir., Jhr., e.d.), midden (Baron, Graaf, e.d.) en achter de naam (R.O.N., O.O.N, e.d.). Waar worden die geplaatst?

Verder ziet het er mooi uit. Ik vind vooral de "event" mogelijkheden een pluspunt, zo chronologisch achter elkaar. Super.

Alvast dank Frans.

gr.

Derk

Uitgeschreven lid - 4 apr 2010 - 16:22

Sedert april 2009 ben ook ik overgestapt van Windows naar MAC. Om zo te zeggen ben ik dus een MAC GEK geworden, gelukkig nog virusvrij en nooit storingen. Op de MAC heb ik Parallels voor Windows geinstalleerd en het werkt redelijk naar behoren. Moeilijker wordt het als je wilt gaan scannen of printen, wanneer je Windows en OS X samen hebt lopen. Dan is het maar afwachten of hij het doet. Meestal dus niet.

Parallels heb ik alleen nog maar geinstalleerd voor de Gendalim CD. Mocht Gendalim ooit een MAC-versie uitbrengen, dan vliegt Parallels eruit.

Ik heb Gensdata Pro vervangen door Reunion, en ben zeer tevreden. Ik heb ongeveer 5.000 persoonsgegevens handmatig in Reunion ingebracht. Alleen maar om Reunion te leren kennen. Het werkt fantastisch en is in mijn optiek gebruikersvriendelijker dan GensData Pro.

De helpdesk in naam van Frans van Bodegom is uitermate hulpvaardig en heeft plastisch gezien al antwoord gegeven, voordat je de vraag gesteld hebt !!

Niets dan lof.

Reunion en Frans, ga zo door.

Herman Deckers - 4 apr 2010 - 16:23

Zoals ik al eerder schreef is het onvermijdelijk dat er dialecten ontstaan.

Het kan soms nodig zijn een Gedcom bestand te wijzigen, dit is oa afhankelijk van zelf aangemaakte (dus niet-standaard door Gedcom ondersteunde tags). 

Voorbeelden hiervan zijn de door u genoemde velden _PATR, _TITL2 en  _TITL3.

Een goede (zo nodig aangepaste) import is handiger dan later dingen te moeten veranderen.

Binnen Reunion is het bijv. mogelijk om velden en tags te verplaatsen.

Omdat u momenteel een Engelstalige demo gebruikt, open in handboek (klik op icoontje Manual in knoppenbalk) en type in het zoekvenster    Moving fields
Frans van Bodegom Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 4 apr 2010 - 17:33

Beste Herman,

fijn om te horen dat je zo enthousiast bent over Reunion en de helpdesk van Frans. Ik ben ook onder de indruk van de moeite en passie die Frans in dit forum stopt om mensen zoals ik te helpen/informeren. Zoals je misschien hierboven hebt gelezen ben ik op zoek naar een Mac programma waar ik de data - die ik in de afgelopen 15 jaar heb verzameld - in wil voegen. De omvang van mijn bestand is veel te groot om alles handmatig te wijzigen, vandaar mijn bezorgdheid. Daarnaast is de prijs prima voor een goed genealogisch programma, echter te hoog om het eventjes uit te proberen of het voor mij handig is.

Beste Frans,

u heeft waarschijnlijk al door dat ik niet zeer computer-technisch ben aangelegd. Ik vertrouw erop dat ik het patroniem op een juiste plaats kan zetten, evenals de titels. Echter nog een (voorlopig) laatste vraagje.. Moet ik daarvoor mijn huidige genealogieprogramma wijzigen voordat ik een gedcom bestand aanmaak, of kan ik het net aangemaakte gedcom bestand op een andere manier wijzigen? Sorry for the trouble.

gr.

Derk

Uitgeschreven lid - 6 apr 2010 - 21:58

 

Geachte heer Jordaan,

 

Ten aanzien van de relatief hoge prijs van Reunion heeft u gelijk. Het antwoord is heel simpel: kwaliteit kost geld, voor een RR betaalt u meer dan een 2CV.

 

In een eerder bericht heb ik aangegeven dat u welkom bent voor uitgebreide demonstratie en uitwisseling/gesprek over mogelijkheden en onmogelijkheden.

 

Meest simpele: Niets in uw huidige programma wijzigen. Stuur mij uw Gedcom bestand (liefst gecomprimeerd tot een .zip bestand) en ik ga er mee spelevaren. U maakt een afspraak bij mij voor uitleg en kunt u de resultaten zien.

Tevreden: dan kunt u overwegen het programma aan te schaffen. 

Niet tevreden: geen man over boord en is het aan u of u ProGen wilt blijven draaien op uw Mac inclusief alle ongemakken vandien.

Waar het om gaat is of u een tevreden Reunion gebruiker gaat worden. Uiteraard zijn er grote verschillen tussen een DOS programma en een grafisch georiënteerd programma zoals Reunion.

 

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 7 apr 2010 - 08:39

Geachte heer Van Bodegom,

dank voor uw antwoord en allervriendelijkst aanbod. Mijn bestand stuur ik liever niet op, maar ik ga met uw gegeven informatie aan de slag. In het geval van onduidelijkheid zal ik uw Reunion-dag te Woerden graag bijwonen.

met vriendelijke groet,

Derk Jordaan

Uitgeschreven lid - 7 apr 2010 - 20:11

Beste heer van Bodegom,

 

Ik heb sinds 2 maanden een Mac, dus ook Reunion aangeschaft.

Prachtig programma, ik ben bezig met het invoeren van bronnen.

 

Nu is mijn vraag, kan ik in de bron zichtbaar maken welke personen er aan gekoppeld zijn?

Ik zie wel bij de persoon welke bron gekoppeld is, maar niet in de bron.

Met vriendelijke groet,
Henk van der Voorden

Henk van der Voorden - 22 apr 2010 - 14:40

Geachte heer van der Voorden,

 

Uw vraag via Stamboom Forum ontvangen. Normaal gesproken probeer ik vragen van de HelpDesk  'per kerende post' of in ieder geval binnen 24 uur te beantwoorden. Maar vanwege een buitenlandse vakantie kon beantwoording nu pas plaatsvinden.

Vandaag en morgen heb ik makkelijk toegang tot internet.

 

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw Mac, daar zult u geen spijt van krijgen, hoogstens krijgt u jaloerse blikken voor uw Mac en uiteraard Reunion.

 

Om te zien welke personen aan een bron gekoppeld zijn: 

Bekijk -> Bronnen en klik op een bepaalde bron, bijv. bron 3, klik daarna op het popup menu Hulpmiddelen en kies: Toon gebruik van bron 3.

 

Voor uitgebreide informatie over bronnen: klik in hetzelfde venster op het vraagteken links onder en maak een keuze uit de lijst, kies bijv. voor 'Toon koppelingen met een bron'.

 

Mochten er meer vragen zijn, aarzel niet, mogelijk kan beantwoording iets vertraagd zijn.

Meest makkelijke is via directe mail buiten het forum om.

Mijn emailadres:

- op de Reunion NL CD die u heeft ontvangen of ...

- Reunion Handboek: Reunion -> Help -> Technische ondersteuning -> Reunion HelpDesk NL

 

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 25 apr 2010 - 14:08


Mededeling voor gebruikers van het genealogie programma 'Reunion for Macintosh'

 

Op de site van Leister was al enige tijd te lezen dat een speciale versie van Reunion werd ontwikkeld voor de iPad. http://www.leisterpro.com/doc/video/lpVideo.php?video=ipad

 

Het is zo ver: vanaf 23 augustus 2010 is het programma te koop bij de iTunes Store.

Werken en synchroniseren met 'Reunion for iPad' vereist de laatste versie van Reunion, dit is versie 9.0c.

 

Momenteel is alleen de Engelstalige versie voor de iPad beschikbaar.

Binnen niet al te lange tijd is een update beschikbaar het Nederlands.

 

Evenals 'Reunion for iPod' heeft dit nieuwe programma een naadloze integratie en synchronisatie met 'Reunion for Macintosh' (draadloos).

 

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 25 aug 2010 - 20:44Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu