stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Hoe belangrijk zijn voor jouw de gegevens op je PC; denk jij dat je niets kunt kwijtraken ?



Profiel afbeelding

De meeste (prima opties) zijn al aan bod gekomen. Zelf heb ik meerdere externe schijven plus mijn laptop en mijn vast systeem om te backuppen. Met mijn zoon ben ik nu 2 Linux server te installeren, waarvan er een extern bij hem komt en de andere bij ons. Hij is fotograaf en wil ook een externe backup.

Syncen doen we 's nachts, handmatig werkt het al met rsync, moet nog een scriptje maken dat ie 's nachts gaat draaien. Dan heb ik zeker 3 backups...

Andre Roelofs - 17 mei 2012 - 14:44


Ik heb alles op een externe HDD staan. Daarnaast heb ik een abonnement bij KPN voor online backup.
Dat leek mij erg betrouwbaar, ware het niet dat het al weken niet mogelijk is de backup terug te halen omdat de servers bij KPN defect geraakt waren. Ook al niet zo zeker dus. Daarom brand ik nu weer regelmatig een DVD. Niet helemaal up to date, maar wel redelijk recent.
Ik heb een kwartierstaat met 16.000 kwartieren en duizenden foto's, familiepapieren etc.etc. op de HDD staan en ik zou echt niet weten waar ik het zoeken moest als ik dat resultaat van 30 jaar zoekwerk zou verliezen omdat ik geen backup heb !

De kwartierstaat uitprinten is geen optie, met aantekeningen is die honderden pagina's lang.

Andr? Sijnesael - 1 jun 2012 - 11:26







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu