stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Help bezoekers van uw website andere genealogen te vinden



Profiel afbeelding
Het Stamboom Forum kent een register met familienamen die onderzocht danwel gezocht worden door de ruim 39 duizend leden van het Stamboom Forum. Dit (doorzoekbare) register is bekend onder de naam Wie (onder)zoekt wie? Met ruim 76 duizend familienamen, is het een waardevol hulpmiddel om andere genealogen te vinden en in contact te treden.

Er is nu ook een zogenaamde widget die u op de eigen website kunt opnemen om zodoende uw bezoekers de kracht van het Wie (onder)zoekt wie? register te bieden. Het idee is dat u op de pagina's van uw eigen website waar u de functionaliteit wilt bieden de familienaam "merkt". De widget zorgt ervoor dat er dan functionaliteit aan toegekend worden (het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een stukje Javascript op te nemen). 

In de volgende zin heb ik de familienamen gemerkt, klik er maar eens op:

Hermanus Brizee, zoon van Bernardus Nicolaas Brizee en Maria Catharina Ligtvoet, is geboren op woensdag 15 februari 1888 te 's-Gravenhage. Hij was broodbakker van beroep. Hij trouwde op woensdag 11 maart 1914 te 's-Gravenhage (Zuid-Holland) met Adriana Cornelia Koeman, dochter van Adrianus Koeman en Maria Adriana Klein. Zij is geboren op zaterdag 25 januari 1890 te Gorinchem (Zuid-Holland). Adriana Cornelia is overleden op zondag 17 februari 1985 te 's-Gravenhage en is gecremeerd op donderdag 21 februari 1985 te 's-Gravenhage.

Hoe u dit technisch voor elkaar krijgt (=simpel) kunt u lezen op de Wie (onder)zoekt wie? widget pagina!

mvg, Bob Coret

Bob Coret - 21 mei 2011 - 17:38


Leuke optie; maar ik gebruik in m'n applicatie al deze (simpel te vullen opdracht) als voorbeeld:

http://www.stamboomforum.nl/wiezoektwie/zoeken.php?q=Bernardus

waarbij Bernardus de te vullen string is vanuit eigen datastructuur.

Dit als search opdracht vindt ik dat veel handiger , dan in de website en dat hoef ik dan ook maar 1x in te geven.

Overigens als ik op de witget klik zie ik alleen het kadervenster ?.

Groet Herman

Herman - 22 mei 2011 - 12:43







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu