stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » uitprinten gehele stamboom



Profiel afbeelding

Hallo, ik heb al het hele internet afgestruind op zoek naar antwoorden, maar kan nog niet echt iets vinden. Ik wil mijn stamboom kamerbreed uitprinten. Maakt niet uit als dat 400 A4tjes worden. Alleen in Rootsmagic, waarin ik primair werk lukt me dat niet (in ieder geval niet de gratis versie die ik heb). Nu heb ik in aldfaer zitten neuzen en daar kan ik wel een stamboom uitprinten, maar dat worden maar 5 generaties ofzo, ook via pdfprinter wordt dat niks, want al die losse stukjes kan ik niet aan elkaar geplakt krijgen, dan klopt de verhouding niet. Weet iemand anders een oplossing?

Olaf

Olaf 2 - 23 apr 2013 - 15:19

Als je zegt "Stamboom", wat voor soort diagram bedoel je dan? De kwartierstaat? Dwz alleen de ouders?

Het aantal verdubbelt met elke generatie, dus dat wordt heel snel heel breed en dus vrijwel onmogelijk om de lijntjes goed te volgen. Daarom begrijp ik wel dat Aldfaer bij zo'n 5 generaties stopt, voor het overzicht.

Stel een vakje voor één persoon is 5cm breed. Bij 10 generaties heb je zo'n 1000 personen op een rij, dus 5 meter. Je ouders staan dan 2.5 meter uit elkaar en de grootouders 1.25 van elkaar af. Handig? Ik denk zelf van niet...

Persoonlijk denk ik dat je inderdaad met de schaar en lijmpot aan de slag moet als je het echt compleet wilt houden.

Een andere invalshoek: als 20 jaar geleden een onbekende mij vroeg wat voor werk ik deed, dan antwoordde ik "Ik maak oud papier." Gelukkig zijn we daar mee gestopt. Gewoon op de computer bekijken is namelijk best een redelijk alternatief.

BertKoor - 23 apr 2013 - 17:09

Het gaat inderdaad om een kwartierstaat, dus ik neem aan ergens helemaal links 2 ouders en inderdaad rechts pak m beet 1000 of 2000 man. Niet om vanuit te gaan werken, al zou dat soms wel overzichtelijk kunnen zijn, maar ook om eenmaal te kunnen presenteren. Boekvorm en de gewone nummering zijn voor sommige mensen niet zo overzichtelijk als een diagram-achtig iets.

Misschien ambitieus of gewoon dadendrang, maar wil ook gewoon eens zien hoe dat er uit ziet. In ieder geval 5 generaties is wel erg weinig. Maar als het inderdaad niet bestaat, dan gewoon aan de lijmpot zoals je voorstelde:)

1000 namen is iets van 3 à 4 meter hoog, dat is ook wel het maximaalst overzichtelijke.

Olaf 2 - 23 apr 2013 - 17:29

Zonder op detailvragen in te gaan, wil ik (ook hier) het GRAMPS programma aanraden. Op het gebied van geprinte output (of in ieder geval iets naar een bestand dat dan weer geprint kan worden) ben ik nog niet uitgekeken. Netjes en veel.

Het is onder Windows ook te installeren. Werkt keurig, zojuist geprobeerd in een Virtualbox-Win7...

Zelf werk ik onder Ubuntu (Linux dus). Daarin is pdf-printen de gewoonste zaak van de wereld.

Voor Windows-install zie (32-bits als voorbeeld download): http://sourceforge.net/projects/gramps/?source=dlp 

Let op: ik stel niet dat je met één druk op een knop de uitvoer op meerdere pagina's kunt laten afdrukken.

Als je een grafisch bestand hebt (en dat levert GRAMPS wel op) dan is bijv. Ulead Photo Express een keus (ik weet dat een oude versie 3 dat "poster printen" kon, maar tot welk maximum weet ik niet meer, we gebruikten dat indertijd bij Seniorweb waar ik les gaf).

Succes ermee,

Henk Otten

Henk Otten - 23 apr 2013 - 17:36

Je kan een gedcom bestand aanmaken en dat inlezen in myheritage.com dan in pdf zetten en dat uitprinten. Je moet dan wel even een account aanmaken.

Succes!

corrie de wit - 23 apr 2013 - 20:13

Kamerbreed uitprinten?

Bedoel je zoiets: http://keevel.fme.im/stamboom/publicatie/JohannAmKahlenBerg-4A0.pdf

Dit maak ik door uit Aldfaer een GEDCOM te maken,

die in te lezen in Brothers Keeper

en vervolgens met WIN2PDF een PDF-afdruk te maken op 4A0

Naar keuze bij een kopie-shop uitprinten op 4A0,

of instellen op A4 of A3 en heel veel velletjes printen. 

Normaliter gebruik ik PDFcreator maar die kan dit formaat niet aan. Nadeel van WIN2PDF is dat er een extra pagina aan het eind wordt toegevoegd (die je natuurlijk niet hoeft uit te printen)

Wil je op A3/A4 printen dan is PDFcreator prima.

Jan K. (genealinks.tk) - 23 apr 2013 - 20:21

In Family Tree Builder heb ik laatst een PDF-diagram gemaakt van alle voorouders tot zo'n 13 generaties terug. Om het leesbaar te houden moest ik dit wel op A0 uitprinten.

Een verlengd A0 wel te verstaan van zo'n 3 meter breed haha.

Inge 2 - 24 apr 2013 - 08:34

Cor, Inge, Jan, als ik het goed begrijp dan zal ik bij Myheritage/Familytreebuilder meteen een jaarabbo moeten nemen en is Brotherskeeper ook niet gratis. Dat zit er voor mij helaas niet in. Het idee van Henk ben ik nu aan het bekijken, maar dat oogt nog wat moeilijk voor een niet-techneut als ik:)

Olaf

Olaf 2 - 24 apr 2013 - 10:22

Kan SVG-viewer dit niet realiseren?

mvg-Ben

Ben Wegman - 24 apr 2013 - 10:40

FTB is in de basis gratis.

Om gebruik te maken van uitgebreidere functies (bijv koppelen met historische documenten) moet je gaan betalen maar dat doe ik zelf (nog) niet. Als 'straf' word je stamboom online beperkt tot 250 mensen maar het programma FTB op je computer is gewoon ongelimiteerd te gebruiken met veel functies zoals het maken van diagrammen.

Ik vind het op zich jammer dat niet mijn gehele stamboom online gezet wordt. Als je betaalt kan je namelijk ook online aan je stamboom werken en als je dan thuis je computer aanzet, synchroniseert FTB automatisch met je online profiel of je app op je telefoon of tablet en omgekeerd.

Ook kan je de smart matches van andere stambomen direct aan je eigen stamboom koppelen. Dit scheelt natuurlijk enorm veel tijd en is wel erg aanlokkelijk moet ik zeggen. Misschien dat ik dan toch maar voor één jaartje...

Inge 2 - 24 apr 2013 - 10:42

Brother's Keeper (BK) is gratis te downloaden (alleen als je het op CD wilt, moet je betalen)

(Al mijn gegevens zitten in Aldfaer, alleen voor de wandplaat gebruik ik BK.)

grtn

Jan K. (genealinks.tk) - 24 apr 2013 - 10:48

Olaf,

Binnen Aldfaer kun je met het Bonusrapport "Grafisch, Voorgeslacht, KwartierstaatA4" meerdere A4-tjes formeren, waarop dan steeds een deel van je kwartierstaat afgedrukt wordt.

Via onderstaande link vind je een voorbeeld waarbij 8 generaties over 3 pagina's verspreid zijn:

http://home.tiscali.nl/kallenbe/paul/aldfaer/rapportuitvoer/KwartierstaatA4/index.html

Eigenlijk had men moeten instellen dat men bredere blokken wenst af te drukken (weergave volledige tekst) of meer generaties per pagina, maar dit voorbeeld geeft in ieder geval wel het resultaat weer. Via knippen en plakken is hiermee een volledige weergave in de breedte te maken.

mvg

Carel

Carel Plantagie - 27 apr 2013 - 15:39

Ik ga alles ene beetje uitvogelen en kom nog terug met wat het ebste werkt. Bedankt voor alle suggesties!

Olaf 2 - 29 apr 2013 - 10:06

.

Herman - 29 apr 2013 - 23:07


Ik heb van alles geprobeerd, uiteindleijk bleek in RootsMagic ook een prachtige functie te zitten om tot bij wijze van spreken 40 generaties terug uit te printen in een stamboom, zonder al te veel knip en plakwerk, Nogmaals dank voor ieder zn hulp!

Olaf 2 - 21 mei 2013 - 16:47







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu