stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Aldfaer "Dood of Levend?"



Profiel afbeelding

In verband met een probleem met mijn database onder Aldfaer 4.2 Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

,  wilde ik een vraag op het forum aldaar plaatsen.

Helaas bestond mijn inlognaam niet meer (eigenlijk beetje vreemd..), dus maar een nieuwe aangevraagd via het contactformulier.

Zou toch goed moeten gaan, zou je zeggen.

Na twee dagen geen reactie nog een poging gewaagd, maar helaas ook nu geen enkele reactie.

[en ja ik heb het goede mail-adres opgegeven Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

)

De vraag is dus: bestaat het Aldfaer-team nog wel ????

K.W.Jonker - 20 nov 2013 - 17:05

een paar dagen geleden nog vraag gesteld op het aldfaerforum
en meteen beantwoord gekregen

dus JA Aldfaer leeft nog 

grtn

Jan K. (genealinks.tk) - 20 nov 2013 - 17:37

Het duurt inderdaad altijd een tijdje voordat een nieuw wachtwoord gestuurd wordt, daar gaat kennelijk een boel werk inzitten en het zijn allemaal vrijwilligers. Maar mijn geduld werd uiteindelijk ook beloond, dus zou ik rustig afwachten.

Maarten Krips - 21 nov 2013 - 21:43

Hmm... dan maar even (nu al vijf dagen) geduld hebben.

Account aanmaken kan overigens geautomatiseerd worden.

Ik kan me niet voorstellen dat achter bijv. genealogieonline.nl een club vrijwilligers zit dit binnen een dag je accoutn aanmaakt :)

K.W.Jonker - 22 nov 2013 - 12:45

Recentelijk (28-11-2013) door Anne van der Ploeg gepost op het aldfaer forum:

 

"De toekomst van Aldfaer


Beste gebruikers,

Bijna een jaar geleden hebben we jullie ingelicht over onze toekomstplannen. We hebben daarbij aangegeven dat we met de ontwikkeling van Aldfaer 5.0 stoppen en de huidige versie (4.2) terug in onderhoud zullen nemen. Een korte update

We zijn momenteel bezig om de meest storende fouten in de huidige versie op te lossen. Dit zal uiteindelijk leiden tot versie 4.3. De eerste betaversie ligt bij de testers, maar er is nog geen datum bekend waarop versie 4.3 beschikbaar komt.Het is onze bedoeling om het huidige Aldfaer bruikbaar te houden voor toekomstige versies van Windows.

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben zijn we begonnen met het ontmantelen van onze website. Hier gaan we de komende maanden mee door. De uiteindelijke website zal, naast algemene informatie over Aldfaer, alleen nog de mogelijkheid bieden om Aldfaer te downloaden. Dit punt zal in mei of juni 2014 bereikt zijn.

Het forum, waarschijnlijk het meest gebruikte onderdeel van de huidige website, zal dus ook verdwijnen. We hopen dat er mensen zijn die het initiatief nemen om elders op internet een dergelijk forum op te zetten. Uiteraard zullen we op onze website dan naar dat nieuwe forum verwijzen. Afhankelijk van de importmogelijkheden van dat nieuwe forum en van de exportmogelijkheden van ons huidige forum, kunnen we de inhoud van ons huidige forum eventueel naar het nieuwe forum converteren.

Onze collega Ronald Balhan heeft na 12 jaar afscheid genomen van het Aldfaer-team. Ronald is de auteur van de Help en van het boek 'De stamboom van je familie op de computer'. Hij heeft aangegeven dat voor hem de tijd is aangebroken om nieuwe uitdagingen aan te gaan. We wensen hem daar veel succes bij!

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Eventuele vragen en opmerkingen graag via dit forum."

K.J. van Veen - 30 nov 2013 - 12:45


Hmm.. dat voorspelt weinig goeds voor de toekomst...

Ik heb overigens afgelopen donderdag pas melding gekregen dat mijn account gereed was... na bijna anderhalve week wachten.

Overigens.. ik gebruik Aldfaer al bijna10 jaar en ben er zeer content mee!  

Ik heb wel eens naar andere pakketten gekeken, o.a. Brothers Keeper (dat kwam me toch chaotisch over... kwartiertje bekeken en wat mee gerommeld en snel er af gegooid) en FamilyTree builder (dat ging redelijk....) , maar ik kan daar niet echt goed mee uit de voeten....

Het zou echt jammer zijn waneer Aldfaer op deze manier een "zachte dood' sterft!

K.W.Jonker - 30 nov 2013 - 14:45







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu