stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » bij leven aangeduid als overleden



Profiel afbeelding
In Aldfaer heb een persoon die nog leeft "achter het privacyfilter" gezet en aangemerkt als "niet publiceren". Deze persoon staat in Genealogieonline als "overleden" aangemerkt. Meer dan vervelend als betrokkene dit onder ogen krijgt. Wat is er misgegaan of wat heb ik niet goed gedaan

w.a.prudhomme van reine - 22 jan 2014 - 20:25

Wat er exact mis is gegaan, is moeilijk te bepalen. Meest waarschijnlijk is dat Aldfaer en GenealogieOnline verschillende methodes hebben om met privacy om te gaan.

Eerste issue is dat in GenealogieOnline staat vermeld dat betreffend persoon is overleden. Als dat in Aldfaer niet zo was, dan is dat vreemd. Maar er moet een reden voor zijn. Is de betreffende persoon misschien ouder dan 100 jaar?

Tweede issue is de privacy. Ik weet niet precies hoe GenealogieOnline er mee omgaat (heb hier zelf geen publicatie, ik doe al mijn werk al online op een eigen site) maar het meest veilige is om privé gegevens in het geheel niet aan te leveren, en vanuit Aldfaer dus ook aan te geven betreffende personen niet te exporteren.

Om een goede analyse hiervan te doen zou u het GEDCOM bestand dat uit Aldfaer kwam en is geupload naar GenealogieOnline kunnen inspecteren. Het is in feite een normaal tekstbestand, dus met het Kladblok (notepad) van Windows kunt u het bekijken (rechter-klik, openen met...) Het handigste is waarschijnlijk om op basis van de geboortedatum het record op te zoeken. Datums zijn genoteerd in formaat DD MMM JJJJJ, met de maand als drieletterige tekst en uit het Engels afgekort: JAN, FEB, MAR, APR, MAY, JUN, JUL, AUG, SEP, OCT, NOV, DEC.

De gegevens van een persoon starten altijd met een regel als volgt:

0 @I1234@ INDI

waarbij "1234" hier een fictief nummer is. Gegevens van één persoon lopen door tot een regel die met "0 @I1235@ INDI" begint.

Een overlijden wordt bijvoorbeeld als volgt aangeduid:

1 DEAT Y

2 DATE 25 DEC 1855

2 PLAC Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland

en/of gelijkwaardig een begrafenis ipv overlijden:

1 BURI Y

2 DATE 29 DEC 1855

Privacy van een geheel persoon wordt als volgt geregistreerd:

1 RESN confidential

Als u het betreffende gedeelte uit de GEDCOM hier kunt laten zien (natuurlijk zonder de naam) dan wil ik daar wel naar kijken.

BertKoor - 23 jan 2014 - 09:38

je kunt aan GO rustig levende personen aanleveren

deze worden automatisch verborgen in GO

Jan K. (genealinks.tk) - 23 jan 2014 - 09:58

Aangenomen dat het filter op levende personen in GenealogieOnline goed werkt, en gezien de constatering dat betreffende persoon daar als "overleden" is aangekomen, dan moet de oorzaak dus toch liggen in de administratie in Aldfaer. Zeker weten dat betreffend persoon daar ook nog "levend" is?

BertKoor - 23 jan 2014 - 11:45

bedankt voor de snelle reacties. Ik ga met de tips aan de slag. Als het geen soelaas biedt, ben ik zp vrij me weer te melden.Grt, Bert Prudhomme van Reine

w.a.prudhomme van reine - 23 jan 2014 - 19:12


Bedankt voor de reactie. Ik ga het na. Grt.Bert Prudhomme van Reine

w.a.prudhomme van reine - 23 jan 2014 - 19:13







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu