stamboomforum

Forum logoGenealogische software » update aldfaer naar versie 6

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

sinds vandaag krijg ik mededeling dat ik de update van 4....naar 6.0 kan doen.

Heb echter wat berichten gelezen over fouten die zich gaan voordoen, dus ben huiverig om te downloaden.

Ik heb gezien dat veel vernieuwingen te maken hebben met MyHeritage en dat hoef ik ook niet, maar er zijn ook andere aanpassingen. Zou ik die écht missen als ik niet update.

Mijn vraag is: wat zijn hier de ervaringen met die update en wat zouden jullie, achteraf gezien, doen?

Marian

Marian Kalb

Ben ook benieuwd,ook  durf het niet goed aan.

Mvg

Elisabeth

Ik heb die update even (tijdelijk) gedaan, en kreeg onderstaande melding.

Men oordele zelf...

Jan Clavaux

Hier kunnen we de wijzigingen zien van 4.2 naar 6.0

http://aldfaer.net/sitemap//index.php?q=node/10458

Elisabeth

Hallo,

Ik heb de update gewoon geïnstalleerd en geen enkel probleem ondervonden (windows 7), wel heb ik de samenwerking met My Heritage uitgevinkt want daar heb ik geen enkele behoefte aan.

Ze verkopen in principe jouw gegevens die je vaak met veel moeite en speurwerk hebt verkregen en je bent er zelf geen eigenaar meer van.

Als tip kan ik wel meegeven dat voordat je gaat updaten goed controleerd of je bestanden in orde zijn door via "Stamboom" >> "Onderhoud" en dan gewoon beginnen bij bv. plaatsnaam, in het venster het icoontje met de beschrijvijving a/B en een rood kruisje dan worden alle plaatsnamen die ooit verkeerd zijn ingetoetst en niet meer in gebruik zijn eruit gefilters en verwijderd, doe dit voor alle velden in je invoer en je houd een schoon bestand over, dan een bestandsherstel uitvoeren, e.e.a. is toch belangrijk om regelmatig even te doen.

Succes,

Han Lijster

Al sinds het begin van Adlfaer een zeer tevreden gebruiker.

Han Lijster

Dank je wel Han.

Mvg

Elisabeth

Ik werk ook met Aldfaer versie 6 en ondervind geen problemen, wel heb ik het vinkje bij Online Diensten (dit zorgt voor het matchen met Myheritage) uitgevinkt, let wel dit vinkje staat standaard aangevinkt en geeft bij meerdere gebruikers problemen. Dit probleem zou in de volgende versie verholpen moeten zijn.

Peter Buijk

Ook ik heb Aldfaer versie 6 al weer enige weken geleden geïnstalleerd. Geen problemen ondervonden. 

Als je de matches met MyHeritage niet wilt hebben dan inderdaad even het vinkje bij online diensten uitschakelen.

Mary Schroder

Dank jullie wel voor de reacties. Dit geeft de burger moed en ga het dus toch installeren.

Marian Kalb

Ik werk nu een paar weken met Alfaer 6.0 met een groot bestand ( 31.000 personen) en het werkt perfect.

Ik heb wel meteen de commerciele troep van MyHeritage-geldwolven uitgezet.

Ik maak me wel zorgen over de samenwerking met MyHeritage. Deze akelige commerciële club verkoopt andersmans werk en verdient daar dik aan. Jammer dat Aldfaer daar mee in zee gegaan is.
Kwalijke zaak, commercie in de genealogie.

André Sijnesael

Dat 'verlies van eigenaarschap' bij MyHeritage is een hardnekkig misverstand en niet waar.

Lees dit maar eens na: http://blog.coret.org/2014/11/over-auteursrecht-en-licenties-het-is.html

A van Egmond

Toch is het verwerpelijk om geld te vragen voor gegevens die anderen beschikbaar stellen.
Ik weiger daar voor te betalen, zeker niet als je lekker wordt gemaakt met "EUr 7 per maand" en je vervolgens een heel jaar tegelijk moet betalen. En dan kun jer slechts 2.500 personen in kwijt, tenzij je een veel duurder abo neemt.

Zonde, genealogie is zó makkelijk vrijwel gratis te bedrijven, ik doe dat al 33 jaar en zal dat ook blijven doen.

André Sijnesael

Andre,

Je moet eens proberen om je gegevens weg te halen bij MyHeritage, ze blijven gewoon aanwezig.

Voor mij is dat iets dat ik geen eigenaar meer ben van gegevens die ik zelf heb aangeleverd.

Han Lijster

Han Lijster

Andre

ook hier ben ik het niet mee eens.

Je betaalt voor de (software) dienst die zij ter beschikking stellen voor het kunnen registreren van je stamboom gegevens en het publiceren daarvan op het internet.

Verder bieden ze een uitgebreide en zeer goed functionerende SmartMatch functie.

De gegevens zijn van jou zelf en niet van/voor hen.

Ja, het blijven Amerikanen dus je moet er wel (flink) voor betalen.

Ja, het kan ook gratis met allerlei andere software, maar ik heb nu diverse pakketten geprobeerd en ik vind MyHeritage toch het  meest prettig werken voor de registratie en er zitten een paar goede reports in.

Zoals anderen al hebben gezegd, exporteer het naar een GEDCOM en importeer dat weer in andere software als je andere / betere mogelijkheden zoekt voor rapportage of publicatie.

Het enige dat ik nog graag zou willen hebben, is dat zij doopgetuigen ook als personen opslaan (buiten de stamboom) en niet alleen als een tekstveld. Ik zou graag doopgetuigen vanuit de stamboom en buiten de stamboom willen selecteren. Dit zou het onderzoek nog wat makkelijker maken.

A van Egmond


Och, ik gebruik Aldfaer 6.0 en dat bevalt mij uitstekend. Niet dat schreeuwerige, Amerikaanse met al die kleuren, plaatjes en plat simplisme. Disneyficatie van je stamboom noem ik dat altijd. En daar betaal je dan ook nog EUR 85 per jaar voor (basisversie).

Ik heb meerdere pakketten geprobeerd en ben ooit begonnen met het DOS programma GD87 (later GD90) van de NGV. Maar Aldfaer, dat ik sinds 2002 gebruik, bevalt mij het best. Geen overbodige toestanden, geen grafische aanvallen op je ogen, gewoon, een database, zoals ik vroeger een kaartenbak met per voorouder een getypt systeemkaartje in had staan.


Mijn gegevens zoeken doe ik in bronnen. Gewoon, in de DTB, BS, rechterlijke archieven, op allerlei sites, zoals Familysearch (gratis !!!), www.arch.be en www.wiewaswie.nl en zonodig op lokatie in de archieven. Gegevens van derden neem ik wel eens over, maar ik controleer alles met de primaire en secundaire bronnen,
Dat is namelijk het grote gevaar van sites als geneanet (grotendeels grats) en MyHeritage : het zijn gegevens die zonder grondige controle niet betrouwbaar zijn.

André SijnesaelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!