stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Opgelost - Joaktree voor Joomla 3.x

Ik ben bezig met het bouwen van een website voor mijn genealogie-gegevens. Dit doe ik met Joomla en de genealogie-extensie Joaktree. Ik wil nu online gaan en daarbij overschakelen naar versie 3.x van Joomla. Daarbij hoort ook een nieuwe versie van Joaktree. Helaas heeft de bouwer en beheerder besloten ermee te stoppen. Hij heeft ook zijn website offline gehaald en dus is de extensie niet meer verkrijgbaar.

Is hier iemand die mij kan helpen aan Joaktree voor Joomla 3.x?
Alvast bedankt.

Mvg
Jos

Jos Huigsloot

Hoi Jos,

Dat is zeker slecht nieuws! Ik heb het ook een tijdje terug gedownload en weet niet eens zeker of dat nog voor J2.5 of 3.x was... Component v143, april 2013. Dus 2.5 ben ik bang :(

Ik ga ook zeker even verder zoeken naar hoe/waar te downloaden

Mvg

Ronald

Ronald

Dit is misschien iets om te overwegen. SIMGenealogy : https://www.simbunch.com/demos/simgenealogy/sample-tree-modern-family 

Ziet er grafisch ok uit, maar het kost wel vanaf $50 (/domein 6 maanden support) en ik zie ook geen integratie met GEDCOM? Dat lijkt me nog al belangrijk.

Ik hoop met jou dat er iemand een nieuwe versie opgeslagen heeft en/of beter nog dat het elders wordt voortgezet.

Groets,
Ronald

Ronald

Hij staat nog op Github. Zo te zien zijn er geen stable releases uitgebracht en is dit een ontwikkelversie maar die zou ook stabiel genoeg kunnen zijn om mee te werken. Het is in ieder geval het proberen waard denk ik.

https://github.com/joaktree/J3.x

En anders misschien overwegen om over te stappen op webtrees? Werk ik zelf al jaren mee naar volle tevredenheid. Er schijnt ook ergens een joomla brug voor webtrees te zijn.

Carmen

Carmen en Ronald,

Bedankt voor jullie reacties.
@Ronald: via mijnjoomlaforum.nl heb ik Joaktree inmiddels van iemand gekregen, dus als jij hem ook wilt hebben, laat het maar ff weten.

@Carmen: webtrees heb ik al eens gezien, maar ben er niet zo van gecharmeerd. De combinatie Joomla + Joaktree is zo flexibel, dat je je website helemaal kan bouwen zoals je dat wilt en Joaktree integreer je er heel makkelijk in zoals jij dat wilt. Maar ik ga nog wel ff kijken of ik die bridge voor Webtrees kan vinden en hoe dat werkt.

Mvg
Jos.

Jos Huigsloot

Dit topic staat wel aangemerkt als opgelost. Dat snap ik wel omdat Jos nu Joaktree geïnstalleerd heeft gekregen.

Maar het is een kwestie van tijd voordat Joaktree niet meer goed werkt in Joomla.

Joomla wordt continu doorontwikkeld maar Joaktree wordt daar niet meer op aangepast.

De kans is groot dat op termijn Joaktree te verouderd is en niet meer goed werkt op de Joomla-installatie.

Het beste is nog om zo lang mogelijk bij Joomla 3.5, de LTS (lange termijn ondersteunde) versie te blijven. Deze is voor langere tijd veilig. Maar ook Joomla 3.5 zal na ca. 1-1,5 jaar niet meer ondersteund worden.

Het stopzetten van de ontwikkeling van Joaktree is dus voor iedereen die de extensie gebruikt op termijn een probleem (voor mij ook).

Heel erg jammer, want het is wat mij betreft ook de mooiste en meest veelzijdige manier om de stamboom op een eigen website te zetten.

Groet, Fokko

vdLezie

Fokko,

Het is inderdaad wel heel jammer. Joaktree is veruit de mooiste manier om je genealogie-gegevens te tonen op internet.

Het zou mooi als we iemand kunnen vinden die Joaktree zou willen beheren en onderhouden. Misschien via een van de Joomla-forums. Ik zal eens wat droppen daar.

Gr.
Jos

Jos Huigsloot


Hoi Jos,

Dat zou mooi zijn inderdaad. Ik ben benieuwd.

Zelf kan ik dat helaas ook niet.

Mvg, Fokko

vdLezie
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!