stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Gratis Mac software

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Via deze link zie je een aantal stamboomprogramma's. Aangezien ik een hobbyist ben die nog maar 3 weken bezig is geweest wil ik geen programma kopen. Ik verwacht hooguit nog 1-2 mnd bezig te zijn totdat ik trevreden ben en daarna zal ik misschien 2-4x per jr updaten.

Aangezien mijn familie geen Mac heeft moet ik testen wat het beste werkt voor uitwisseling van databestanden. Mijn voorkeur gaat dan uit naar gratis software wat ook de drempel laag legt voor andere familieleden die er in de toekomst niet maandelijks in zullen kijken.

Ik wil hier een discussie gaan voeren over niet commerciële gebruiksvriendelijke programma's in het Engels of Nederlands. Gramps leek me interessant totdat je een berg andere programma's moet installeren om het werkend te krijgen. Dus blijven er over: Family Tree Builder, Familienbande, OhmiGeneLite, Paw2u en Genealogy-J. Als er anderen zijn hoor ik het graag.

Wie heeft er ervaring met deze programma's en wat zijn de plus- en minpunten? Is er naast systeemspecifieke software ook een browserprogramma dat op elk systeem werkt?

F. Reeders

Beste F.,

Deze discussie wordt hier ongeveer twee keer per jaar gevoerd.

klik hier

groeten, Jan.

Jan Clavaux


Bedankt voor de link, maar voor degenen die de oude posts lazen en nu verse reacties lezen kan het nog steeds handig zijn. Ik wil in deze post alleen maar gratis programma's discussiëren en geen commerciële promoties zien. OhmiGeneLite valt inmiddels ook af omdat het enkel Franstalig is. Ik zoe ook recente ervaringen van mensen die meerdere gratis programma's uitgeprobeerd hebben. Er zullen programma's niet compatibel zijn met OSX 10.11.1 en die zullen dan ook afvallen. Hetzelfde geldt voor Wine shells die niet werken, maar wel in het oog gehouden worden.

F. ReedersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!