stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Abonnement MyHeritage

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik ben gebruiker van MyHeritage en ben er zeer tevreden over.Onlangs wou ik dit abonnement voor een jaar verlengen, maar tot mijn  verbazing kreeg ik een mail dat het abonement met succes was verlengd en ook de som van 236 Euro (+/-) van mijn rekening was gehaald!! Ik kon hierover inlichtingen inwinnen op een schijnbaar onschuldig telefoonnummer 0032/800...en daar kreeg ik een snel in het frans pratende vrouw, waar ik niks van begreep.Een protestnota gestuurd naar MyHeritage en nadien kreeg ik een in het engels sprekende
man  aan de telefoon, die mij er op wees dat ik destijds (?) zou ingestemd hebben met een vernieuwing van het abonnement.Dus wees gewaarschuwd, zonder enige herinnering wordt er geld van uw rekening gehaald!! Ik heb VISA daarove ingelicht en om uitleg gevraagd. Voor hetzelfde geld, haalt men een groot bedrag van uw rekening en probeer dat maar eens te recupereren.

Paul Crevels

Zeer bedankt, Paul, om deze ervaring te delen!

Ben Van Beurden

En, nog steeds zeer tevreden met myHeritage? Dit is mij 8 jaar geleden ook al gebeurd en na het terugstorten van het bedrag, toen was dat 70 euro wat zij eraf haalden, kreeg ik ook een Israelier aan de lijn en toch maar even haarfijn uitgelegt dat dit niet de bedoeling was! Gelukkig daarna nooit meer iets gehoort en blij dat ik van MH af ben.

Frits Stappers

Goedenavond.

Mijn ervaring met MyHeritage -Ik overweeg een abonnement te nemen- is zeer vervelend. Zodra ik kijk op de site naar de prijs en betaling,word ik vrijwel direct thuis, ook door een engels sprekende man, gebeld. Dit voelt niet goed. Moet ook direct beslissen/betalen en willen onderhandelen over de prijs. Als je maar direct overmaakt!
Hebben meer mensen last deze opdringerige verkooptechniek?
vriendelijke groet,
 

Roland Hainje

Het is inderdaad een opdringerige Engels sprekende man die je het abonnement opdringt. Bij aarzeling belooft en geeft hij een korting. Daartoe moet je een code inbrengen, dat lukt niet en dan vraagt hij het schem van u over te nemen.Nadien wordt de beloofde som inderdaad van de rekening gehaald. Het gevaar bestaat er in dat bij het vernieuwen van het abonnement er zonder aankondiging het verhoogde en niet van vermindering voorziene bedrag van uw rekening wordt

 gehaald + BTW.. Nadien krijgt je dan inderdaad een bericht ...." dat  uw abonnement met succes  voor een jaar is verlengd.""" Het komt er dus op aan rond die tijd uw rekening te blokkeren of uw abonnement op te zeggen..

Van het programma zelf ben ik echter zeer tevreden.

Paul Crevels.

Paul Crevels

Goedenavond Paul,
Dank voor je reactie. Jammer, dat er geen duidelijke en open communicatie met HyHeritage mogelijk blijkt.
Ik krijg sterk de indruk dat er op deze manier, grote prijsverschillen in het afsluiten van abonnemeten zijn/zullen ontstaan. Lijkt me niet wenselijk. Verder ... `t lijkt alsof alle informatie in handen is van MyHeritage. Tewijl de leden en andere bronnen leveren? Effin, `t zal nog wel een staartje krijgen.
Hartelijke groet,
Roland Hainje
 

Roland Hainje

Beste heer Crevels,

In antwoord op uw bericht hierboven, geef ik graag verdere toelichting.

Natuurlijk betreuren wij het wanneer het verlengen van uw abonnement niet naar uw wens is verlopen. Wanneer een MyHeritage gebruiker een abonnement aanschaft, ontvangt hij/zij daarna een bevestigingsemail met alle gegevens. Wanneer het gaat om een abonnement dat jaarlijks wordt vernieuwd, wordt dit ook vermeld. Tevens staat uitgelegd hoe men deze gegevens zelf in de site kan bekijken. Een automatische vernieuwing kan, indien gewenst, zo worden stopgezet: een email naar support@myheritage.com of een telefoontje (gratis telnr 0800-2400 013) is voldoende.

Mocht u nog verdere vragen hebben, support of uitleg wensen, laat ons dat gerust weten via support@myheritage.com. Ook kunt u altijd bellen met het (gratis) tel.nr 0800-2400 013. U wordt hier door Nederlands sprekende medewerkers geholpen. Ik hoop u hiermee verder geholpen te hebben.

Met vriendelijke groet,

namens MyHeritage
Willeke Binnendijk

MyHeritage

Blij dat ik dit hier allemaal lees. Ik was zinnens om vanaf januari een abonnement op MyHeritage te nemen maar als je daardoor door Engelstalige gekken persoonlijk wordt opgebeld, hoeft het voor mij helemaal niet. meer.

Ben Van Beurden

Goedenavond Willeke.
Fijn, dat jij namens MyHeritage wat duidelijkheid in de procedure hebt aangegeven. Ik hoop nu eveneens een interessant aanbod te ontvangen. Hier op de `t forum wordt een prijs van 30 euro per jaar aangegeven, voor 1 jaar Premium? My Heritage noemt en schrijft, op de site,aanzienlijk hogere prijzen! Wat is nu de werkelijke prijs..Dank voor eventuele genomen moeite.
vriendelijk groet,
Roland 

Roland Hainje

Hier ben ik ook wel benieuwd naar want mijn abo is in juli stilwijgend verlengd met als ik mij niet vergis 270 euro, ik wil best een terugstorting van 220 euro krijgen. Volgens mij is het trouwens verboden om stilzwijgend abo te verlengen, en xo een opt-in de optie moeten zijn ipv een opt-out

philip

Beste Willeke,

ik wil u graag geloven, trouwens bedankt voor uw reactie, maar ik heb heel wat anders ervaren.Voor dat ik een ab.nam op MH.werd mij door een aggresief Engels sprekende man bijna moreel gedwongen het ganse pakket van MyHeritage te nemen. Ik heb dat ook gedaan en heb er geen spijt van, maar.....voor een voldongen feit te worden gesteld en dat er geld wordt opgenomen van uw rekening om het ab. te verlengen vind ik er over. Trouwens over de vermelding dat het ab. zou vernieuwd worden heb ik helemaal niets gelezen. Het nummer:0800-2400 013 heb ik toen opgebeld en ik kreeg een snel ratelende Frans sprekende vrouw aan de lijn en alhoewel ik Frans vresta, heb ik van haar uitleg niets begrepen.Ik werd dus niet in het Nederlands te woord gestaan, het spijt me u dat te moeten zeggen.

Paul Crevels

Beste heren,

Hartelijk dank voor jullie reactie.

Allereerst, uiteraard begrijp ik de wens om in uw eigen taal te woord worden gestaan. Er is een internationale telefonische support-afdeling gestart met ook Nederlandse medewerkers. Als op een zeker moment geen van hen aanwezig of beschikbaar is, wordt een telefoontje automatisch doorgezet naar een andere medewerker. Zo kan het dus toch gebeuren dat u uiteindelijk een niet-Nederlands sprekende medewerker aan de lijn krijgt. Kennelijk is dit bij Paul het geval geweest – dat spijt me want uw verwachting was natuurlijk anders. Ik zou u aanraden een volgende keer te kiezen voor de optie ‘bericht achterlaten’ met uw naam en telefoonnummer plus het verzoek door een Nederlandstalige medewerker te worden teruggebeld. Zo’n verzoek kunt u ook per email sturen aan support@myheritage.com. Hetzelfde zou ik u adviseren wanneer u wordt gebeld over een eventueel abonnement of verlenging daarvan. Vanzelfsprekend bepaalt u te allen tijde zelf of u hierin wel of niet interesse heeft. Mocht u er eerst rustig over willen nadenken, dan is dat uiteraard prima. Geef dat dan ook gerust aan. U kunt ook melden dat u het abonnement niet automatisch verlengd wenst te zien.

Wat betreft de abonnementen: van stilzwijgend verlengen is geen sprake. Als een MyHeritage gebruiker heeft gekozen voor een specifiek abonnement, ontvangt hij of zij een bevestiging per email. Hierin staat welk abonnement hij heeft afgenomen, tegen welk bedrag, de gekozen looptijd van het abonnement en of het een abonnement betreft dat automatisch wordt vernieuwd. Ook wordt vermeld dat alle informatie over het abonnement altijd is in te zien (en via welke stappen) in de persoonlijke MyHeritage site.

Is bijvoorbeeld gekozen voor een abonnement van 1 jaar zonder automatische vernieuwing, dan zal de MyHeritage gebruiker zo’n 3 weken vantevoren een email ontvangen dat het abonnement binnenkort afloopt, met de vraag of hij wil verlengen plus een actuele aanbieding. Dit verplicht uiteraard tot niets. Heeft een MyHeritage gebruiker gekozen voor bijvoorbeeld een tweejarig abonnement met automatisch verlenging, dan staat twee jaar als looptijd vermeld in de bevestigingsemail, plus de datum wanneer de volgende incasso zal plaatsvinden (na een jaar) en het incassobedrag. Als de MyHeritage gebruiker de vernieuwing van het abonnement wil stopzetten – ook voordat die 2 jaar zijn verstreken – dan is dat geen probleem. Een telefoontje naar 0800-2400013 of email naar support@myheritage.com volstaat. Andersom kan ook: uw abonnement loopt bijvoorbeeld tot december 2015, en al in augustus 2015 ziet u een speciale aanbieding voor verlenging. Dan kunt u kiezen voor verlenging tegen het speciale actietarief, en dit laten ingaan na december 2015.

MyHeritage is beschikbaar in 42 talen. Daarom zijn er telkens verschillende aanbiedingen, voor verschillende landen in de eigen valuta en en rondom verschillende feestdagen in die landen.

Voor actuele prijsinformatie: ga naar uw (gratis) basis website in MyHeritage (of maak er een aan door gratis registratie op myheritage.nl). Kies vervolgens in de rechterbovenhoek de optie: ‘kies premium’. Kies vervolgens ‘euro’ als valuta en de looptijd (bijvoorbeeld 1 jaar). Daar ziet u actuele prijsinformatie van de abonnementen. Bij een aanbieding staat de normale prijs ook vermeld, ter vergelijk.

Vriendelijke groet,

Namens MyHeritage
Willeke Binnendijk

MyHeritage

Beste Willeke,

nogmaals bedankt voor je uitgebreide uitleg. Zoals gezegd heb ik nooit zulk bericht ontvangen, nopens de aard van mijn abonnement, noch of ik automatische verlenging ervan wou, de prijs of andere specificaties.Vandaar ook mijn verontwaardiging. Kunt u de leiding niet overnemen voor wat het Nederlandtalig gebied betreft?

Paul Crevels

Beste heer Crevels,

Vanzelfsprekend heel graag gedaan. Uiteraard wilt u weten waar u aan toe bent, dus uw vragen zijn begrijpelijk. Heeft u nog verdere vragen of wilt u stap-voor-stap ondersteuning, laat het ons gerust weten via het genoemde tel.nr of emailadres en vraag om een NLs sprekende medewerker. Zij helpen u graag verder!

Vriendelijke groet,

Namens MyHeritage
Willeke Binnendijk

MyHeritage


Nu er antwoorden zijn geplaatst door MyHeritage is het beter de discussie rechtstreeks verder voort te zetten.

Groet,

Everardus - moderator stamboomforum

Everardus Rollema
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!