stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Gratis online stamboom maken

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Beste,

welke website raadt u mij aan om gratis online een stamboom te maken? Liefst onbeperkt in grootte en met de mogelijkheid om mensen uit te nodigen om te participeren.

Ik ben namelijk reeds begonnen op myheritage en heb met de hulp van enkele databestanden (met dank aan de heemkundige kring Kinrooi) reeds heel wat kunnen achterhalen. Helaas kan ik de stamboom op myheritage niet meer vergroten. Het maximum aantal personen in de gratis versie is namelijk bereikt.

Ondertussen heb ik mijn tante met mijn interesse in het stamboomonderzoek aangestoken. Dus het zou fijn zijn als het een website is waar je, net als op myheritage, andere mensen kunt uitnodigen om samen het onderzoek verder te zetten.

Misschien dat deze vraag reeds is gesteld op het forum. Vond het onderwerp echter niet onmiddellijk terug. Indien dit onderwerp reeds bestaat mag u gerust de link doorsturen.

Alvast bedankt voor de reacties.

Toon Colen

Beste Toon,

Je bent nu op de goede locatie uitgekomen !

Gebruik bijvoorbeeld een gratis Genealogieprogramma als Aldfaer en plaats vervolgens je gegevens hier op Genealogie Online en klaar is Kees (of Toon).

vriendelijke groet,

Arnold batavier

Arnold Batavier


Met webtrees kun je zelf zoiets maken

https://www.google.nl/search?q=webtrees+nederlands

U ziet zo de software, die u op een (gratis) website kunt plaatsen maar u ziet ook voorbeelden van mensen die het gebruiken:

http://www.vleeshhouwer.nl/webtrees/index.php?ctype=gedcom&ged=Vleeshhouwer-van%20der%20Wall

 

Het is al eerder op het forum besproken.

https://www.stamboomforum.nl/subfora/45/2/47426/0/online_stamboom_mogelijkheden_multibeheerders

Het is wel handig om enige kennis van hosting e.d. te hebben, maar met wat zoeken/goed lezen komen de meesten er wel uit.

Het is een afstammeling van PHPGedview, die me uitstekend beviel (nu even off line ivm een verhuizing, anders had u mijn site kunnen zien).

Ik ga waarschijnlijk dus ook over naar Webtrees.

 

Geneweb is nog een optie, ook zelf op te zetten en mee samen te werken:

http://opensource.geneanet.org/projects/geneweb

 

Een vergelijking van zulke software:

https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web-based_genealogy_software

Andre RoelofsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!