stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Website met aldfaer

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo allemaal

 

ik heb een vraag,ik heb mijn stamboom in aldfaer staan, maar nu wil ik deze in een website verwerken.
ik werk met joomla, en zoals bekend is joaktree niet meer beschikbaar.
mijn vraag is of iemand weet hoe ik in mijn website de gegevens van de nog in leven zijnde familie leden kan beschermen?

ik hoor het graag

 

gr annoesjka Klap

annoesjka remijn

Gedcom maken.

Voor de zekerheid media apart archiveren.

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Zit met hetzelfde probleem , is er al een oplossing??

Wim van Lummel

Oplossing wat in de plaats van Joaktree.

Wim van Lummel

Legacy8.

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Hoi Anoesjka,

ja helaas is Joaktree niet meer beschikbaar. Ik gebruikte het ook. By far de beste genealogieplugin die er is. Nog niet online maar via een lokale webserver. Online gaan was dus helaas niet meer mogelijk. De zoektocht naar een nieuwe genealogie-plugin voor Joomla leverde niets op. De enige die ik vond was Sim genealogy, maar dat vond ik niks.

Uiteindelijk stapte ik over van Joomla naar Wordpress (WP) met de plugin Rootspersona. Helaas niet zo goed en mooi als Joaktree, maar niet verkeerd. Een andere aardige plugin is Genealone. Het nadeel van de overstap is dat je moet wennen aan WP en dat je eigenlijk weer opnieuw moet beginnen, hoewel de tekst van je artikelen natuurlijk wel geplakt kan worden.

Veel succes met het vinden van een oplossing. Als je iets wilt weten over de combinatie WP en Rootspersona laat je het maar weten.

Gr. Jos

Jos Huigsloot

Hallo Jos,

Dank je wel voor je reactie, graag wil ik meer weten over WP en Rootspersona.
Ik heb nog nooit met Wp gewerkt  maar wil het wel graag leren.
Die plugin Rootspersona beveiligd die ook het levende gedeelte van de stamboom?
Want dat vind ik eigenlijk het belangrijkste.
Dank u wel voor de tip en ik ga Worldpress onderzoeken om te kijken hoe dat werkt

 

Groetjes Annoesjka Klap

annoesjka remijn

Hoi Annoesjka,

WP werkt eigenlijk net zo makkelijk als Joomla. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Sommige dingen werken makkelijk in Joomla, andere gaan simpeler in WP.
Ik werk nog steeds met een lokale webserver, dus nog niet online. Eerst moet de website redelijk gevuld zijn, voordat ik online ga.
Installatie van WP op je PC of laptop gaat heel makkelijk. Daarna ben ik gewoon met behulp van het Handboek WordPress 4.0 begonnen.
Het installeren van themes en plugins gaat wel makkelijker in WP, hoewel ik de laatste versie van Joomla niet ken. En je komt vanuit WP snel bij 1000den gratis themes en plugins, die je ook meteen kunt installeren. De gratis versies kun je natuurlijk opwaarden naar betaald.

Rootspersona houdt rekening met nog levende personen. Maar die kun je natuurlijk ook al uitsluiten via de instellingen van Aldfaer als je een gedcom downloadt.
Rootspersona heeft niet zo veel functionaliteiten als Joaktree, maar voldoet prima. Personen koppelen aan verhalen gaat niet zo makkelijk als in Joaktree/Joomla, maar lukt wel door zelf hyperlinks aan te brengen in de verhalen en in de biografie van personen.
In WP kun je werken met zgn 'shortcodes', waardoor je het uiterlijk van Rootspersona wat kan aanpassen. Zie hier en zoek even in YouTube op "rootspersona shortcodes". Dan zie je een demo. (het lukte niet om de link te plaatsen).

Overigens heeft de ontwikkelaar Joaktree wel op Github.com gezet, mogelijk om te proberen iemand te vinden die het stokje wil overnemen.

Groeten,
Jos.

Jos Huigsloot

Hallo Jos,

 

Ik heb inmiddels Joomla verwijderd en wp geinstaleerd.
Ik ga eerst maar eens uitzoeken hoe dat werkt voor dat ik verder ga.
Hartelijk dank voor alle informatie

mocht ik nog vragen hebben kom ik graag bij u terug als u het goed vind?

 

groetjes annoesjka Klap

annoesjka remijn

Zelf heb ik nog mijn Joomla-website nog met Joaktree. Alleen wil ik ook op een nieuwe WP website mijn genealogie onderzoek plaatsen. Hiervoor op ziek naar een geschikte Joaktree-achtige plugin. Meerdere gevonden. Rootspersona ook gezien, maar vind deze nogal rommelig werken of ik doe dat nog niet goed. Probeerde een Gedcom-bestand te uploaden, wat wel lukte. De plugin maakte voor elke persoon een eibgen pagina aan. Hoe verwerk ik die op een pagina en vooral in het menu? Voor de duidelijkheid betreft het een genealogiemodule op een bredere WP website. Dus niet een aparte website voor de genealogie.

Johan Joost Jan

Je zou een Gedcom bestand uit Aldfaer kunnen inlezen in Webtrees.

In Webtrees kun je levenden afschermen

Hans


Johan Joost Jan,

Als het goed is heeft Rootspersona een pagina aangemaakt die Person index heet. Die kun je in een menu opnemen.
Dat ziet er dan zo uit:

 

De tekst boven de namenlijst heb ik er natuurlijk zelf aan toegevoegd.
Je kunt ook in een bericht de volgende code opnemen:

[rootsPersonaIndexPage batchId="1"/]

Ik ben nog wel benieuwd naar welke plugins je nog meer gevonden hebt.

 

Gr. Jos

Jos HuigslootPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!