stamboomforum

Forum logoGenealogische software » stamboom programmas

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

wie kan mij vertellen wat een goed offline stamboomprogramma is voor het maken van aanvulingen op mijn stamboom .

bij voorbaat dank

gr wim vermeulen

wim vermeulen

Aldfaer is een gratis te downloaden programma, voor de geavanceerde gebruiker is HAZA-21 een uitstekend programma (niet gratis)

Klaas Kramer

Er zijn er nogal wat!

Met Pro-Gen en Haza-Data heb ik met Windows erg goede ervaringen. Gebruik je een Mac, dan is Reunion een erg prettig programma. Deze zijn allen niet gratis. Wil je gratis, dan lijkt Aldfaer een goede, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.

F. van Andel

Ik gebruik al jaren het programma Legacy en heb daar goede ervaringen mee, het is in het Nederlands, gratis, en heeft veel mogelijkheden met mooie overzichten. Als je meer wil dan is er Legacy de Luxe, kost eenmalig ca. 25 euro maar voor dat geld heb je ook weer meer mogelijkheden. Zelf heb ik deze licentie voor Legacy de Luxe jaren geleden gekocht en ik heb er nooit spijt van gehad. Zie voor info: http://www.legacynederlands.com/

Loed Rongen

Op internet is ook: www.geneanet.org beschikbaar. Is een gratis pakket dat ook grafisch er goed op ziet. Goede functionaliteit en ook foto's en documenten kunnen worden opgeslagen. Regelmatige gratis updates, zodat je altijd met de meest recente versie werkt. Ik ben er tevreden mee!

Rob Gijbels

Ik ben op zoek naar gegevens van: Pieter Gijsen geh. met Jacoba Liefhebber gewwoond op de Vaarsloot 6 Ameide.

Ook zoek ik gegevens van: Wil Gijsen de zoon van voorgaande. Hij woonde in Utrecht had 3 kinderen waarvan de oudste piet heette. Ook deze zoek ik. Wil is jong gestorven.

Wiie kan me op weg helpen?

Pater H

@ Wim Vermeulen

Ja Legacy is een ideaal programma.

Heel gebruiksvriendelijk voor de beginner, en eindeloos in mogelijkheden voor de gevorderde of prof. Ik gebruik dit al ruim 10 jaar.

Daar naast heb ik ook Aldfaer vanwege de specifieke rapport mogelijkheden. In Aldfaer krijg je bij het opmaken van je stamboom-rapporten alle foto's van alle personen die je hebt opgeslagen, afgedrukt.

Legacy geeft slechts de profielfoto van iedere persoon weer.
Maar Legacy geeft je de mogelijkheid om zowel de opmaaktaal als de rapporttaal te kiezen uit de meest gangbare talen.

Neem in geen geval een online opslag programma.

Pas op voor die commerciële websites. Vaak worden je opgeladen gegevens gestolen, waarbij jij moet betalen voor een lidmaatschap en ook betalen als je iets wilt downloaden.

Johannes Adrianus Pieter van Weezel


bedankt voor de info

wim vermeulenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!