stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » MyHeritage: "ik ben niet dood..."



Profiel afbeelding

Ik vraag me af hoe commerciële genealogy sites aan hun gegevens komen. Hebben ze m.b.v. software of via de input voormalige abonnees hun gegevens verkregen. Maar hoe zou je je gegevens kunnen beschermen? Ik vraag me ook af of ik mijn stambomen online moet zetten. Ik heb alles in Adobe Illustrator en voor familie kan ik een pdf maken met een zoekoptie. Het gaat mij niet zo om alle informatie: voor- & achternaam, geb. & sterfjaar. Ik zie het als een frame, waar andere naamgenoten verder mee kunnen.

Welke gegevens kunnen we wel online zetten en welke niet? En moeten we onze digitale stambomen beveiligen door deze enkel op een eigen homepage met wachtwoord te plaatsen.

En moet er een wettelijke regel komen die sites aan banden legt wat ze wel en niet kunnen?

F. Reeders - 2 jul 2017 - 11:13


Als ik het goed heb, heeft MH op een keer Geni gekocht; dan gaat heel zo'n databank natuurlijk over van de ene naar de andere en dan wil het plantje wel groeien. Maar het zijn uiteindelijk toch altijd mensen die hun gegevens ergens zelf plaatsen. Ze harvesten meen ik ook databases zoals wiewaswie of familysearch, maar dat geeft niet; dat kun je zelf ook gratis opzoeken. Of zoiets ook kan met losse stambomen van websites van mensen, weet ik niet.

Leo Bijl - 2 jul 2017 - 11:44







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu