stamboomforum

Forum logoGenealogische software » opa heeft 2 vrouwen gehad (niet tegelijkertijd) en krijg ze niet ingevoerd


Profiel afbeelding

Ik heb zijn eerste vrouw gekoppeld als partner. Toen zij overleed is hij getrouwd met een andere vrouw. Ik krijg het niet voor elkaar om die vrouw als tweede partner te koppelen. Ik doe iets grondig verkeerd, want nu heb ik de naam van mijn opa in het venster staan als partner van zichzelf. Ik kan hem echter niet ontkoppelen . Probeer ik het dan krijg ik bericht dat er kinderen aan gekoppeld zijn. Is er een manier om opa daar toch weg te krijgen?

Het begon zo goed: opa ingevoerd, zijn eerste vrouw als partner ingevoerd, hun kinderen ingevoerd en toen zijn tweede partner ingevoerd, hun kinderen ingevoerd en toen ging het mis. Ik realiseer mij dat het een zeer ingewikkeld verhaal is en dat ik het als digibeet het niet makkelijker op maak. Is het mogelijk in duidelijke stappen aan te geven hoe je het voor elkaar krijgt om twee partners en hun afzonderlijke kinderen goed in te voeren?

dank alvast,

Han

han giebels

@ Han,

Kun je aangeven welk programma je gebruikt?

mvg-Ben

Ben Wegman

nu heb ik de naam van mijn opa in het venster staan als partner van zichzelf.


Heb je hem dan twee keer ingevoerd ?
Iemand kan niet als partner aan zichzelf gekoppeld worden, tenzij de persoon twee keer is ingevoerd.

Willem Hak

Gewoon ontkoppelen lijkt me en daarna de kinderen weer aan het juiste ouderpaar koppelen. Dan kan je ook zien of je je opa misschien per ongeluk gekopieerd hebt of zo en kan je die 2e opa eerst verwijderen.

Inge

Ik sluit me bij Inge aan. Heb het ook een keer per ongeluk gehad in Aldfaer en ben er inderdaad vanaf gekomen door eerst te ontkoppelen en daarna de juiste koppelingen te leggen en daarbij goed op te letten.

Annemarie57

Ik meen mij te herinneren dat ik opa apart in een venster heb gezet (zoals je b.v. de kinderen uit de rij via de iccoontjes rechtsboven"ga naar kind"en "ga naar broer/zuster), en vervolgens de instructie heb gegeven om zijn tweede vrouw als partner te koppelen. Tot mijn verbazing kwam niet zijn tweede vrouw maar hijzelf bij de (vrouwelijke) partners te staan. Ik kreeg hem daar niet weg omdat er kinderen aan gekoppeld waren. Ik ga op jullie advies maar eens alles ontkoppelen en dan zorgvuldig opnieuw beginnen. Het is mij echter nog niet duidelijk hoe je de tweede vrouw als partner moet koppelen. Ik heb eerst de kinderen aan hem en zijn eerste partner gekoppeld- geen probleem- maar toen wilde ik zijn tweede vrouw als partner koppelen. Toen ging het mis. Ook de kinderen uit de tweede relatie werden in het betreffende venster toegevoegd aan de kinderen uit de eerste relatie zonder dat aangegeven werd dat het niet een gezin betrof. Is het nog een beetje helder? Veel beter uitleggen lukt mij helaas niet.

met dank alvast,

Han

han giebels

Aldfaer!

han giebels

Iemand kan *uitsluitend* aan zichzelf gekoppeld worden als partner, indien die persoon *twee keer* is ingevoerd.
Dan zouden bij je opa op dit moment (al) twee partners moeten staan :  zijn eerste vrouw én hijzelf.

      ☚  dit zie je, als je opa als partner van zichzelf zou staan

Maar dan had je vast nog geweten, dat je de gegevens van je opa nog een keer hebt ingevoerd.
En dan had je ook steeds een melding  ("Er is al een biologische ouder aanwezig")  gekregen bij het (nogmaals) koppelen van de kinderen aan hem.

Bij kind(eren) uit het tweede huwelijk, hoef je eerst alleen de verkeerd gekoppelde moeder te ontkoppelen.
Dubbelklik op de naam van betreffend kind, zodat diens gegevens in het hoofdscherm (bij  NaamGeb,  etc) staan.
Klik dan met de rechter muistoets op de verkeerd gekoppelde moeder in het veld  Ouders  en kies voor  Ouder ontkoppelen. Bij de vraag  Andere ouder ook ontkoppelen?  kies je voor  Nee.

Om de tweede vrouw aan je opa te koppelen, zorg je dat zijn gegevens in het hoofdscherm (bij  NaamGeb,  etc) staan.
Klik dan met de rechter muistoets in het veld onder  Huwelijk  (er staat  Partner  wanneer dat veld nog leeg is) en kies voor  Partner koppelen.
Kies vervolgens (dubbelklik op) haar naam in de lijst onderin het nieuwe schermpje en dan op OK :

      ☚  daarna huwelijksgegevens invullen op tab  Huwelijk


Bij het koppelen van kinderen uit een tweede huwelijk, kun je het beste eerst aan de nieuwe partner koppelen, dan krijg je n.l. automatisch de vraag  Ook koppelen aan ... (de partner van ...)?  *)
(bij de kinderen waar eerder de verkeerd gekoppelde moeder is ontkoppeld, krijg je die vraag uiteraard niet, daar is je opa nog aan gekoppeld).
Dat scheelt een handeling en voorkomt ook dat kinderen aan een verkeerde partner worden gekoppeld.

In het veld  Kinderen  komt nu  (1)  te staan voor de namen van de kinderen uit het eerste en  (2)  voor de namen van de kinderen uit het tweede huwelijk.
Wanneer de gegevens van een van de kinderen in het hoofdscherm (bij  NaamGeb,  etc) staan, staat er in het veld  Gezin  voor de namen van de kinderen uit het andere huwelijk  [half].


*)  Wanneer aan iemand meerdere partners zijn gekoppeld, krijg je óf die vraag niet en moet je de andere ouder daarna ook nog koppelen;
     óf je krijgt (alleen) de vraag of ook aan de eerste partner gekoppeld moet worden. Dus altijd *goed* opletten, of de *juiste* (andere) ouder in die
     vraag vermeld is.
     Is de eerste partner niet de juiste ouder, dan moet je de juiste andere ouder daarna ook nog koppelen.

Willem Hak

Willem, ik zie dat je er al vroeg bij was vanochtend. Bedankt voor je uitvoerige uitleg. Ik ga er mee aan de slag. Zes jaar geleden heb ik voor het laatst met Aldfaer gewerkt. Voor die tijd nooit veel problemen gehad. Nu, na zoveel jaren en ouder geworden kost het mij meer moeite om uitleg snel te snappen. Ik kom er uiteindelijk meestal wel achter, maar het kost me meer tijd.

Hoe kom jij nou aan die afgebeelde schermpjes met mijn stamboom gegevens in jouw bericht? Hoe krijg je dat voor elkaar?

han giebels


Hoe kom jij nou aan die afgebeelde schermpjes met mijn stamboom gegevens in jouw bericht?


Ik had die gegevens (tijdelijk, speciaal voor de plaatjes in dit onderwerp) in Aldfaer ingevoerd. Gewoon "omdat het kan"  Ondeugend
(leek me leuker, dan met "wildvreemde" namen)

Willem HakPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu