stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Stamboom visualiseren


Profiel afbeelding

Forumleden, 

Graag hoor ik van jullie of jullie bekend zijn met personen die een stamboom kunnen visualiseren. Ik wil graag de stamboom als een schilderij of iets dergelijks ophangen in huis. 

Voorbeeldplaatjes zijn altijd welkom!

 

Groet,

Kuipers

Rick Kuipers

- vervallen -

Jan_K.

Dag Jan, 

Bedankt voor je reactie. 

Ik wil de stamboom graag omhangen als een soort schilderij oid. 

Ik heb de beginpost ook aangepast.

Rick Kuipers

Rick,
bedoel je zoiets: link-naar-boom 

die "boom" heb ik ooit gemaakt met Aldfaer 
(Tonen, Rapporten, Overige rapporten, Bonusrapporten, Grafisch, Voorgeslacht, Voorouderboom)

daarna ben ik overgestapt op de 4xA0-wandplaat

 

"aan de muur" ... dat wilde ik ooit ook, maar de gehele stamboom beslaat inmiddels meer dan 4xA0-formaat ... 

Grtn

Jan_K.

Zoiets bedoelde ik ja! 

Ik heb een papier van circa 2x1m met 14 generaties dus dat is ook niet niks! Maar misschien zijn er mensen die zoiets wél hebben? 

Rick Kuipers

- vervallen -

Jan_K.

Je kunt misschien een muurhoge boom op de muur schilderen/tekenen en daar alle takken en twijgen voorzien van een voorouder of nazaat (afhankelijk van hoe je de boom opzet, stamvader of jijzelf).

Zoek maar eens op internet onder afbeeldingen naar stamboom. Voorbeelden genoeg. De laatste tijd is het "in" om zoiets op een van de muren van de babykamer te schilderen in een simpele vorm.

Er zijn zelfs bomen met aan elke tak een fotolijstje met daarin een afbeelding of foto van de voorouder.

Een ander idee is om eea te gaan borduren. Er zijn standaardpakketten te koop met een kant en klare boom, maar je kunt met een computerprogramma foto's omzetten naar een kruissteekpatroon compleet met dmc nummers voor het borduurzijde. En geen handige boorduurster in de kennissen- of familiekring? Misschien is er in de omgeving in een ouderenvoorziening een dame die zoiets als tijverdrijf wil doen.

Bedet

Ik heb ooit eens bij het CBG een voorgedrukte "boom" gekocht, die je dan met de hand kon invullen. Maar omdat ik een lelijk handschrift heb, was dat geen succes. Ook heb ik eens geprobeerd als basis voor mijn kwartierstaat een wedstrijdschema voor een tennistoernooi met 128 deelnemers te gebruiken. Dat kun je zo downloaden. Maar dat kreeg ik dan weer niet fatsoenlijk geprint.

Liesbeth Niepoort

Voorbeelden genoeg als men in google zoeken 2 woorden tikt: stamboom foto's = kies google afbeeldingen,
https://www.google.nl/search?q=stamboom+foto%27s&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj7y_rn37LbAhUDLMAKHcWmC7MQ_AUICigB&biw=1147&bih=633

Marianne Christina


Of zoek in google afbeelingen eens op family tree templates.

Johanna C.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu