stamboomforum

Forum logoGenealogische software » oude gedcom-tags


Profiel afbeelding

Op https://www.tamurajones.net/GEDCOMTags.xhtml lees ik een overzicht van gedcom-tags. In dat overzicht kom ik twee tags tegen die in oudere gedcom-versies wel bestonden, maar nu niet meer. Het gaat in dit geval om AGEM en AGEF. Juist in oude aktes waarin alleen een leeftijd wordt genoemd van personen (en geen geboortedatum), zijn deze tags zeer handig. Door het ontbreken van deze tags moet ik nu de geboortedatum met "BET" opbouwen. Iemand die op 21 augustus 51 jaar is, is dan geboren BET 22 AUG 1967 AND 21 AUG 1968.

Of is er een betere oplossing?

Vriendelijke groet,

Guido

Guido van Harten

Hoewel nog geen antwoord op je vraag. Via google gevonden:
https://tng.lythgoes.net/wiki/index.php/GEDCOM
=> https://www.familysearch.org/wiki/en/GEDCOM

Op deze site incl. Nederlandse taal veel informatie over Gedcom
=> http://savage.net.au/Perl-modules/html/Gedcom/Date.html

Macy Deden


In het genealogie programma dat ik gebruik (Brother's Keeper) kan ik in zo een geval dubbelklikken op het datumveld. Er verschijnt dan een pop-up schermpje waarin ik de begindatum (22-08-1967) en einddatum (21-08-1968) kan opgeven en kan aanvinken of de gebeurtenis tussen de beide data in ligt, zoals een geboortedatum, of dat de gebeurtenis de gehele periode bestrijkt, zoals "Woonde".

In het GEDCOM bestand komt dan te staan:

1 BIRT
2 DATE BET 22 AUG 1967 AND 21 AUG 1968

Precies als jij bedoelt.

Fred van DeelenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu