stamboomforum

Forum logoGenealogische software » ik zou graag willen weten welk genealogisch pakket goede statistieken kan uitdraaien? [opgelost]


Profiel afbeelding

Goedendag, ik zou graag willen weten welk genealogie pakket goede statistieken kan uitdraaien?  Of kan je dat het beste via export en Excel zelf proberen?
Het gaat me om bijvoorbeeld: Welke personen met naam X werden het oudst?, Hoeveel 100 jarigen? Welke voornamen of beroepen komen er het meest voor, etc.etc. 
In het pakket dat ik gebruik zitten daar nagenoeg geen opties voor in, maar wellicht kan dit via gedcom en een ander pakket wel? 

Ik ben benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft. 

Vriendelijke groet

Arnold

Arnold Zwennes

Ik gebruik MacFamilyTree juist om die reden: https://www.syniumsoftware.com/macfamilytree/visualize. Deze software maakt heel mooie analyses van de stamboom (o.a. leeftijd, beroepen, ziekten, doodsoorzaak, godsdienst). Het is alleen wel zo dat je een Mac of iPad moet hebben om dit te gebruiken.

Adriaan Boiten

Dank voor je reactie Adriaan, ik ga eens kijken!

Arnold Zwennes

Dag Arnold,

In het programma zit standaard geen statistiek, maar je kunt van de Aldfaer website een gratis uitbreiding downloaden, de zogenaamde bonusrapporten. Hierin zit een groot aantal rapportagevormen, waaronder een uitgebreide statistiekrapportage.

Via deze pagina http://www.paulkallenberg.nl/aldfaer/rapportuitvoer/overzicht.html kun je voorbeelden zien van alle bonusrapporten, inclusief de statistieken (aan de rechterkant in het midden). Ik weet niet of dit aan je statistische behoeften voldoet.

Daarnaast geeft Aldfaer ook de mogelijkheid om zelf rapportages te maken middels zogenaamde sjablonen. Maar hiervoor is wel programmeerervaring nodig.

Michaël

Boers


Dank je Michaël! 

Arnold ZwennesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu