stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Overstap van TMG (The Master Genealogist) naar welke software?



Profiel afbeelding

Wie kan mij adviseren of uit eigen ervaring vertellen welke software aan te bevelen is bij de overstap van TMG?
Na vele jaren met TMG gewerkt te hebben komt de tijd om naar een nieuw programma over te stappen. TMG werkt nog wel onder Windows 10 maar daar zal vast en zeker een einde aan komen. Mijn database telt zo'n 10.000 personen en bij bepaalde functies merk je dat de perfomance aardig begint terug te lopen.

Ik zoek een programma waarin ik ook plaatsnamen van vele records tegelijk kan bewerken. Ook bronnen bewerken, buiten gebeurtenissen om, zou prettig zijn. Het mooiste zou dus zijn als de gegevens ook met een externe database bewerkt kunnen worden. Ik ben bereid om de gegevens die door GedCom niet goed worden overgebracht handmatig aan te vullen. Het correct afhandelen van het voorvoegsel bij de achternaam na import is een groot pré.

Naar aanleiding van het blog van Bob heb ik gespeeld met Centurial. Het idee erachter spreekt mij erg aan, echter nog niet echt praktisch bruikbaar voor mij. Het koppelen van bronnen aan bestaande GedCom import is wel erg omslachtig en de algehele performance bij mijn bestand laat nog teveel te wensen over.

Ik hoor graag ervaringen van TMG overstappers maar ook ideeën van gebruikers van andere programma's.
Ik ben bereid te betalen maar zit niet te wachten op cloud based of allerlei frivole commerciële grapjes. Degelijke beheerssoftware met grote mate van flexibiliteit in het bewerken, samenstellen van rapporten en inhoud van vensters.

Vriendelijke groet,

Reinoud

Reinoud van Wijk - 3 nov 2019 - 11:44

Reinoud,  Ik liep tegen het zelfde probleem aan, ik heb 28.000 personen verdeeld over 12 datasets.

Ik heb diverse programma's bekeken en geprobeerd maar elk programma had wel zijn problemen om de gegevens van TMG goed over te nemen.

Er is echter een Engels programma genaamd "Family Historian" wat alle gegevens van TMG rechtstreeks hieruit overneemt zonder noemenswaardige fouten. Er is een 30 dagen proef periode om het uit te proberen en om alle onderdelen te testen. Het werkt bij mij in ieder geval goed. Nadeel misschien het is alleen in het Engels, en werkt geheel anders als TMG, maar na enige tijd wen je daaraan. 

Er zijn vele plug ins die het gebruik makkelijker maken en er is een groot forum waar je je vragen kwijt kunt.

Ik zou zeggen de moeite waard om het te proberen, Je importeert de gegevens rechtstreeks uit TMG (per dataset), je oefent wat, probeert wat, ging het fout dan delete je het, en begint opnieuw. 

het is hier te vinden https://www.family-historian.co.uk/

en hier de beschrijving speciaal voor TMG gebruikers: http://www.fhug.org.uk/wiki/doku.php?id=how_to:import_from_tmg

Veel succes

joop sijmons - 3 nov 2019 - 23:51

Joop,

Dank voor de reactie, ga ik zeker naar kijken.
ik had gehoopt dat er meer ex TMG gebruikers hun licht over een overstap wilden laten schijnen, helaas.

Reinoud van Wijk - 14 nov 2019 - 12:21


Beste Joop,

Bedankt voor deze bijzonder goede tip. Voor mij was het aanleiding om de proefversie te downloaden en toen dit mijn verwachting zelfs nog overtrof, heb ik direct de software aangeschaft. Voor wie ook belangstelling heeft: momenteel via het Duitse amazon.de kost de CD-versie €39,66 (ipv. € 45,61 bij Family Historian voor de download-versie).

Met name de perfect werkende import/export en de uitgebreide query-mogelijkheden spreken mij bijzonder aan.

Jan Verkade - 15 nov 2019 - 14:23







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu