stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Gebouwregister met bewoners


Profiel afbeelding

Ik vraag me af of er een softwareprogramma bestaat waar je gebouwen (woningen etc.) kan registreren en bewoners kan koppelen. Hiermee zou je op basis van het adres (bijv. wijk A-123 of Dorpsstraat 1) de personen die hier woonachtig zijn geweest kunnen raadplegen. Ik wil namelijk een databank maken waarin je van een woonplaats alle actuele en historische adressen kunt opvragen en tevens kunt inzien welke personen daar hebben gewoond/nog wonen. Wie kan mij helpen?

rhoebeke

Bij het archief in Delft hebben ze een dergelijk systeem. Misschien daar eens informeren?

 

Edit: Je kunt natuurlijk ook zelf iets knutselen met Access. Heb ik ook gedaan voor mijn onderzoek naar grondbezit in de Middeleeuwen

Annemarie57

Ik gebruik hiervoor het programma HAZA-21. Ik voer alle gegevens van de huidige gemeente Beverwijk in dit programma en dan koppel ik alle gegevens van vóór de invoering van het kadaster 1832  betreffende huizen, landerijen en personen ect. aan het kadasternummer wat in toen werd ingevoerd. Het is geen makkelijk programma, maar als het bied heel mogelijkheden. Er zijn diverese mensen in Nederland die doen en er is altijd wel hulp te krijgen. Mocht je nadere informatie willen, mail mij dan http://www.hazadata.com/index.htm

J. van der Linden

Dank voor je reactie. Haza ken ik niet. Ik gebruik Alfaer. Om een register te maken zal ik van MS-Access gebruik gaan maken. Hier kun je databanken mee maken.

rhoebeke


Dank voor de tip. Ik heb een e-mail gezonden aan het Archief Delft.

rhoebekePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu