stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » gedcom-tag voor begraven of gecremeerd zonder verdere detailsProfiel afbeelding

Iedereen heeft in zijn stamboom wel personen zitten waarvan men weet dat ze zijn overleden, maar verder niet waar en/of wanneer. In een gedcombestand komt dan enkel te staan:

1 DEAT Y

Maar volgens mij werkt dit niet voor de tags BURI en CREM (begraven en gecremeerd).

Als je weet dat iemand begraven danwel gecremeerd is, maar verder niet waar/wanneer, hoe geef je dat dan aan in een gedcombestand?

Vriendelijke groet,

Guido

Marianne van Harten - 22 apr 2020 - 21:19

Ik weet niet welke software je gebruikt maar bij mij (in webtrees) is het mogelijk om 1 BURI Y of 1 CREM Y te gebruiken.

Je vraagt ook of ik dit gebruik: nee zonder bewijsstukken (met dus ten minste een datum) zou ik dit soort info niet opnemen.

Ik gebruik alleen 1 DEAT Y voor personen waarvan het overduidelijk is dat ze niet meer in leven zijn (geboorte meer dan 120 jaar terug) en dan ook alleen om in software / internet problemen te voorkomen dat deze personen niet getoond worden omdat een deat record ontbreekt.

FransW - 23 apr 2020 - 17:22

Ik gebruik sinds kort ook Webtrees (voor de publicatie). Het bewerken van de gedcom doe ik d.m.v. GedTool.

Ik was deze gedcom-tags zonder parameters nog niet tegengekomen, waar ga het incidenteel wel gebruiken. Ik houd er ook niet van om alleen maar aan te geven dat iemand begraven/gecremeerd is, maar soms staat in de overlijdensadvertentie "De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden", dan heb ik geen datum, plaats, enz. Dan is de tag CREM Y een uitkomst.

Vriendelijke groet,

Guido

Marianne van Harten - 23 apr 2020 - 19:23

Als de overlijdensdatum bekend is, zou je ook het volgende kunnen gebruiken:

1 CREM
2 DATE AFT 23 APR 2020

Echter zoals gemeld ik doe het, het voegt nauwelijks informatie toe, en is zeker geen bron waaruit je informatie van de voorouders van die persoon kunt herleiden.

Ik ken GedTool niet, lijkt me gebaseerd op de info op de website niet de makkelijkste tool om je gegevens te updaten. Ik heb in het verleden ook een apart programma gebruikt om mijn gegevens aan te passen en het GedCom bestand te uploaden naar webtrees. Echter door de verschillen 'dialecten' van GedCom ben ik daar mee gestopt. Ik wijzig nu alles rechtstreeks in webtrees en voorkom daarmee heel veel ergenis.

FransW - 23 apr 2020 - 19:54


niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 30 mei 2020 - 22:04 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:31 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu