Ik ben bezig met het bijwerken van onze familie geschiedenis (Erftemeijer) en hoop dit op een website te plaatsen. Ik hoop daarmee een makkelijk koppeling te maken tussen de stamboom en de verschillende verhalen. Verwijzingen naar voorbeelden en hulp me het kiezen van platforms wordt op prijs gesteld. Gebruikers zullen Nederlands, Duits en Engels talig zijn. Met dank, bij voorbaat.
Peter
Ik gebruik Geneanet al jaren en het werkt goed en veilig
Toon Stultiens
Dank Herman, ik zal dit zorgvuldig doornemen.
Peter
Dag Peter,
Ik ben eertijds begonnen op het hccnet met de daar ter beschikking gestelde webruimte, maar die werd snel te klein.
Ik heb toen een procedure gevolgd in de geest als Herman Schilder omschreef om een hostingprovider te zoeken. Bij die hostingprovider heb ik ook de domeinnamen vastgelegd welke voor mijn sites worden gebruikt.
Voor de kwartierstaat en parentelen voor de site beschikt Pro-Gen over een html/css uitvoer. De rest van de site wordt met een html/css editor gemaakt. Voor veel mensen nu waarschijnlijk ouderwets, maar toen ik begon was dat heel gewoon en zolang er geen gekke effecten nodig zijn is dat best te doen. Maar veel hostingproviders kunnen je ook van hulpmiddelen voorzien, zoals een Content Management Systeem als Drupal, Joomla! en Wordpress. Houd er wel rekening mee dat dergelijke applicaties een deel van de ruimte welke je huurt innemen, evenals het e-mailverkeer welke aan de domeinnaam wordt gekoppeld.
Wim
Hallo Henny,
Met veel interesse heb ik je website bekeken.
Gebruik je een TNG Plugin? Zo ja, kun je die 'voeden' met een gedcom bestand? En is onderhoud eenvoudig?
Ik heb nu een plugin, maar die werkt niet goed, van TreePress.
Ik hoor graag van je.
Beste Pieter,
Voor de invoer in mijn database gebruik ik Aldfaer. Regelmatig maak ik uit Aldfaer een gedcom die ik importeer op mijn TNG-website (NB: niet gebruikt als plugin, maar stand-alone)
Installatie is goed te doen, als de readme-file goed gevolgd wordt.
Enige jaren geleden heb ik voor de HCC een presentatie gemaakt met koppelingen naar verschillende filmpjes. Zie: https://alsemgeest.hele.nl/Multimedia/TNG_sitebuilding.php. In zo'n filmpje is ook een installatie van TNG te zien. TNG is in de tussentijd wel iets veranderd, maar het principe is wel gelijk gebleven.
Ik vind het ook redelijk eenvoudig om de software te updaten als er weer een nieuwe release of update komt. Maar de readme-file is dan wel belangrijk.