stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » 'niet eenduidige plaatsnamen' functie van genealogieonline met lacunes opgelostProfiel afbeelding

Henri Bik - 3 aug 2021 - 15:42

Genealogie Online probeert elke plaatsnaam uniek te duiden via geonames.org. Sommige plaatsen komen meerdere keren voor in een land of zelfs provincie. Tja, en welke wordt er dan bedoeld. Een voorbeeld uit de lijst: Beek, Limburg.

http://www.geonames.org/advanced-search.html?q=Beek%2C+Limburg%2C+Netherlands

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Je hebt dus twee 'populated places' met de naam Beek in Limburg: gemeente Beek en Beek als onderdeel van de gemeente Venray.

Welke wordt er bedoeld? Dit is ook een vraag die u zelf wellicht heeft en ook lezers van uw publicatie. In dit geval zou het (als het om de gemeente Beek gaat) duidelijker zijn om in uw gegevens "Gemeente Beek" op te nemen. 

Bob Coret - 3 aug 2021 - 16:18

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 3 aug 2021 - 21:55 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:34 door auteur)

Als je wilt dat Vreeland getoond kan worden op 'n Google Map zoals GenealogieOnline doet bij statistieken dan moet je de schrijfwijze aanhouden van geonames.org, dus Vreelant als

Vreeland, Stichtse Vecht, Utrecht, Netherlands

http://www.geonames.org/search.html?q=Vreeland&country=NL

en Orange als 

Orange, Carpentras, Vaucluse, Provence-Alpes-Côte d'Azur, France

http://www.geonames.org/search.html?q=Orange&country=FR

Pauline Berens EBBI - 4 aug 2021 - 15:36

Merci Bob en Pauline, het is mij nu duidelijk: 'geonames.org is leading'.

Henri Bik - 4 aug 2021 - 15:45

niet meer relevant

Uitgeschreven lid - 4 aug 2021 - 20:14 (laatst bijgewerkt 20 aug 2021 — 21:34 door auteur)

Ja ik laat het hierbij omdat niet Bob Coret hierover beslist maar geonames.org.

Daar zitten dus de figuren die als niet eenduidig aanduiden:

Medan, Sumatra, Indonesia

München, Bayern, Germany

Perth, Western Australia, Australia

Waarschijnlijk Amerikanen...

Henri Bik - 4 aug 2021 - 20:45

Bob beslist wel hoe en waarmee hij dat doet

Uitgeschreven lid - 4 aug 2021 - 21:09

Hallo Henri,

  • Bij Medan kun je kiezen tussen: 
    Medan, North Sumatra, Indonesia http://www.geonames.org/1214520/medan.html
    Medan, West Sumatra, Indonesia http://www.geonames.org/7104351/medan.html
  • München wordt München, Munich, Munich, Urban District, Bavaria Upper Bavaria, Germany http://www.geonames.org/2867714/munich.html Het groter-dan-teken > wordt als scheidingsteken gebruikt, helaas komen tussen 2 >-tekens ook nog 'n komma voor, waardoor het mij niet duidelijk is of je "Munich, Urban District" misschien moet schrijven als "Urban District Munich", maar dat merk je vanzelf als München geen marker oplevert op je Google Map:-)
  • Blijft over Perth, die plaats wordt idd door geonames.org niet eenduidig gedefinieerd, 2x komt voor Perth, Western Australia, Australia, daarnaast Perth, Northern Midlands, Tasmania. Als je Perth, Western Australia, Australia bedoelt check je eerst of je met die definitie ' n marker ziet op je Google Map, zoniet dan zou je op het forum van geonames.org kunnen aankaarten dat Perth niet eenduidig gedefinieerd is, zie http://www.geonames.org/about.html

Pauline Berens EBBI - 5 aug 2021 - 14:50


Beste Pauline, mijn dank voor de uitgebreide uitleg. Het is mij duidelijk dat mijn uitgangspunt nogal verschilt van geonames.org. Dat is niet erg en ik blijf erkentelijk voor de functie ‘niet eenduidige plaatsnamen’ in genealogieonline.nl. Die is nuttig omdat ik daardoor geattendeerd wordt op plaatsnamen die ik verschillend heb geschreven en kan dat dan corrigeren.

Henri Bik - 5 aug 2021 - 15:20De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu