stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Onderscheidingen opnemen in de stamboom. Wat is de beste methode?Profiel afbeelding

Ik ben benieuwd welke methoden jullie gebruiken om een onderscheiding in je stamboom op te nemen. Met onderscheiding kun je uiteraard verschillende kanten op: een eremedaille als verdienste van iets, maar ook de koninklijke onderscheidingen, bekend van de jaarlijkse lintjesregen.

Wat ik indirect wil weten is hoe deze in een gedcom-bestand worden genoteerd. Is dat met de tag GRAD? Of zijn er betere opties?

Vriendelijke groet,

Marianne

Marianne van Harten - 14 dec 2021 - 14:37 (laatst bijgewerkt 14 dec 2021 — 18:26 door moderator)

Er is geen gedcom tag voor onderscheidingen zoals medailles enz. Je zou een custom type event kunnen aanmaken, of in de nieuwere gedcom versie de geintroduceerde FACT tag kunnen gebruiken.

De GRAD tag is eigenlijk gereserveerd voor opleiding gerelateerde onderscheidingen/afsluitingen;  "Awarding educational diplomas or degrees to individuals."

Arnaud - 15 dec 2021 - 10:01


Ik vermeld onderscheidingen/diploma's/oorkondes/getuigschriften/medailles/etc bij de notities in mijn stamboomprogramma. 

Hier 'stop' ik van alles in dat ik wil vermelden. Ook bijvoorbeeld het verhaal achter een onderscheiding. Ik laat deze notities dan weer wel weg uit de publicatie.

Ronk - 17 dec 2021 - 09:48Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu