stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Bronnen



Profiel afbeelding

Waarom worden smart matches van MyHeritage wel meegerekend als bron, en een bevestigd aanknopingspunt uit genealogieonline.nl niet.

 

Ronald

Ronald Mourits - 3 jan 2022 - 18:25

Helemaal mee eens. Tenzij de gebruiker uiterst zorgvuldig is, zijn dergelijke Smart Matches tamelijk onbetrouwbaar.

Jan Verkade - 10 jan 2022 - 12:34


Mag ik in dit verband jullie aandacht voor m'n voorstel aanknopingspunten te kopiëren/exporteren plus ouders, partners, kinderen MET vermelding van bron en bron van de bron? Zie

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/84104/0/

Als je het eens bent met m'n voorstel klik a.j.b. op de knop Was Nuttig.

 

@Ronald, mijn antwoord op je vraag: de MyHeritage smart match is 'n online kopie van ouders, partners en/of kinderen van 'n aanknopingspunt, je voegt online zo'n persoon toe aan je publicatie. Op GO kopieer je aanknopingspunten en aan hen gekoppelde verwanten niet softwarematig, je neemt ze niet over in je publicatie met 'n klik op 'n knop, hooguit handmatig door overtikken of tekst kopiëren/plakken in je eigen stamboomprogramma en opnieuw via GEDCOM publiceren. In dat laatste geval is vaak niet meer goed na te gaan wie van wie kopieert. Degene die kopieert KAN de bron vermelden, maar dat wordt niet afgedwongen door software. Vandaar dat ik pleit voor 't mogelijk maken van zodanig kopiëren dat bron en ook bron van de bron automatisch meekomen. 

Pauline Berens EBBI - 25 feb 2022 - 14:53 (laatst bijgewerkt 25 feb 2022 — 15:13 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu