stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Advies en tips voor uitgebreide (betaalde) Windows software voor stamboek. Wat is de top 3? opgelostProfiel afbeelding

Beste mensen,

Graag zou ik jullie tips en advies voor software ontvangen die mij helpen om een nieuwe stamboom op te zetten.

Daarbij denk ik aan een uitgebreid pakket waarbij ik "alles" kwijt kan zoals, documenten, foto,s verwijzigen etc etc.

Uiteraard ook met export functie en mooie overzichtelijke aanpasbare layout.

Ben niet direct op zoek naar een gratis versie, maar wel een die ondersteund blijft met updates ed.

Wie kan mij helpen/adviseren met mijn keuze?

Wat is de top drie?

Alvast hartelijke bedank.

John Raeskin

John Raeskin - 19 jan 2022 - 10:43 (laatst bijgewerkt 19 jan 2022 — 12:14 door auteur)

Windows of Apple??? 

Ik ben Apple fan/gebruiker en gebruik al vele jaren het speciaal voor Apple geschreven Reunion. Daar kan je werkelijk alles in kwijt tot publicatie via een eigen website aan toe. Alle Apple "geneugten" werken perfect: het slepen van aktes van b.v. finder naar de aangemaakte bron is typisch Apple. Het is Engels talig met een apart aan te schaffen Nederlandse taal module. Ieder jaar een update en volledige integratie met iPad (Reunion Touch). 

Peter van Baak - 19 jan 2022 - 11:35

Beste Peter, Bedankt voor je reactie. Goede opmerking! Ik heb wel een IPAD maar wil toch voornamelijk op mijn laptop cq PC werken dus met windows.

John Raeskin - 19 jan 2022 - 12:13

Misschien helpt dit: https://www.genealogieonline.nl/stamboom-programma.php

Het is een overzicht van de op genealogieonline meest gebruikte stamboomsoftware. Aldfaer en Family Tree Builder zijn met afstand de twee meest gebruikte.

Ronk - 24 jan 2022 - 13:52 (laatst bijgewerkt 24 jan 2022 — 18:02 door auteur)

Probeer Aldfair eens gratis in te laden en instaleren op windows en je hoeft niet op internet ik gebruik dit al 20 jaar je kunt er alles mee vragen dan hoor ik het wel

Toon Stultiens - 24 jan 2022 - 16:58

Beste Ronk,

Bedankt voor je tip.

De pagina via de link bestaat echter niet meer helaas.

John Raeskin - 24 jan 2022 - 17:21

Beste John,

Ik heb even gecontroleerd en hij doet het nu wel; kan je het nog eens proberen misschien?

Ronk - 24 jan 2022 - 18:03

Ja dank je hij werkt nu.

Ga het bekijken.

John Raeskin - 24 jan 2022 - 18:11

Beste Toon, 

Bedankt voor je tip. Ik heb het programma gedownload en even vlug bekeken.

Ik ben ook al bezig geweest met My Heritage Family tree.

Maar dat is een wereld van verschil ( op het eerste oog). Mij lijkt het moeilijker om met Adfear aan de gang te gaan. Zou wel de mogelijk eens willen verkennen aan de hand van een voorbeeld stamboom.

Is er ergens een voorbeeld c.q. demo te vinden waar ik mee kan spelen?

John Raeskin - 24 jan 2022 - 18:19

Bij FTB zat altijd een voorbeeld, ik geloof de stamboom van John. F. Kennedy. Als dat nog steeds zo is zou je die kunnen exporteren als Gedcom-bestand en importeren in Aldfaer?

Ronk - 27 jan 2022 - 09:24

Dank voor de tip.

Ik heb inmiddels besloten het Programma van My Heritage aan te schaffen.

Dat vullen en proberen ook in Adfaer in te laden. Tzt definitieve keuze maken.

John Raeskin - 27 jan 2022 - 09:58

Hi John,

Alhoewel je hebt aangegeven dat je vraag is beantwoord, toch nog een extra suggestie. Kijk vooral ook eens naar het programma Family Historian uit Engeland. Internationaal wordt het gezien als een van de beste programma's en het voorziet in alles wat je aangeeft te willen zien in je programma. De nieuwste versie (7) is meertalig (w.o. NL) en is zowel bruikbaar voor beginnende genealogen (laagdrempelige start) als vergevorderde (uitstekende mogelijkheden voor bronverwijzingen, 100% compatibel met GEDCOM 5.5 etc.).

 

Je kunt de volledige versie downloaden en gratis 30 dagen testen. Wie weet is het wat voor je. :)

Succes, Joop 

JoopvB - 11 mar 2022 - 11:37

Hoi Joop,

erg bedankt je reactie. Ik ga zeker het programma bekijken.

Had besloten om My Heritage aan te schaffen waar ik inmiddels mijn stamboom heb aangemaakt. 250 leden.

Wel nog niet aangeschaft. Programma werkt wel perfect moet ik zeggen maar lijkt commercieel toch.

nogmaals bedankt.

John Raeskin - 11 mar 2022 - 20:28

Hi John,

Geen dank. Als het je wat lijkt, laat het dan even weten. Family Historian (FH) is erg flexibel, maar biedt ook extra uitbreiding door gebruik van zogenaamde plugin's. De bibliotheek hiervan is uitgebreid en uitstekend gedocumenteerd (wat overigens ook voor de twee fora geldt die bestaan voor dit programma). Ik gebruik FH in het Nederlands en heb een aantal plugins gemaakt om handig bronnen van WieWasWie en andere archief sites in te lezen en te verwerken etc. Omdat dit typisch voor de NL markt interessant is, heb ik ze niet op de plugin site gepubliceerd. Maar natuurlijk zijn ze voor iedereen die ze wil gebruiken beschikbaar.

Kortom, als je serieus overweegt FH te gaan gebruiken, laat het dan weten, dan stuur ik ze je.

Goed weekend, Joop

P.S. Neem zeker ook even de tijd om de video's van FH te bekijken (ook de oudere)... geeft een mooi overzicht van de functies en gebruik.

JoopvB - 11 mar 2022 - 22:48

Beste JoopvB, 

FH biedt nu ook ondersteuning bij het maken van plugins gebruikers kunnen zelfgemaakte plugins melden/aanbieden bij FH, zodat andere gebruikers ze daar kunnen downloaden.

Mirjam Smith-van Pijkeren - 19 okt 2022 - 07:11

@Joop

Ik werk tot nu toe met TMG, in het kader van de zoektocht naar een opvolger van deze software heb ik afgelopen zomer uitgebreid met FH gewerkt. Ik was zeer onder de indruk van de flexibiliteit, snelheid en de ondersteuning vanuit de gebruikersgroep. Ze hebben bijvoorbeeld een plugin voor mij geschreven zodat de Nederlandse namen met tussenvoegsels etc. goed verwerkt werden in de gedcom die als bronbestand wordt gebruikt (standaard werkt FH met slash's (/) om de geslachtsnaam aan te duiden, wat doe je dan met het tussenvoegsel? In gedcom kan je alle onderdelen van een naam ook apart specificeren en dat doet de plugin). 

Ik hoop dat FH versie 8 gedcom 7 volledig ondersteunt, dan lijkt dat mij een mooi moment om over te stappen. Zou je er iets voor voelen om zoiets als een Nederlandse gebruikersgroep te beginnen waar bijvoorbeeld plugins uitgewisseld kunnen worden en ervaringen over specifieke Nederlandse aandachtspunten binnen FH?

groet,

Reinoud van Wijk - 19 okt 2022 - 08:41


@Reinoud

Ik ben ook een "TMG-vluchteling" en ben daarna (na uitgebreide zoektochten) overgestapt naar FH. Zeker vanaf versie 7 met de zelf te definiëren sources en ondersteuning voor taalmodules is het m.i. een prima alternatief voor de NL markt.

Ten aanzien van namen; ik gebruik geen veld voor tussenvoegsels maar zie het als onderdeel van de achternaam en dat voldoet voor mij uitstekend. Patroniemen zijn bij mij een onderdeel van de voornaam en ook dat werkt prima.

Ik heb een aantal plugins geschreven die het opstellen van sources van gegevens van genealogische websites (zoals wiewaswie en diverse andere websites) en de naamgeving van sourcedocumenten/media vereenvoudigen. Scheelt veel werk en voorkomt veel fouten.

Ten aanzien van de NL gebruikersgroep: mooi idee. Als je zoiets opzet, dan zal ik zeker met raad en daad proberen mensen te helpen met vragen over FH, plugins en koppeling naar de FH user fora (die, by the way, erg goed zijn).

Vriendelijke groet van Joop

JoopvB - 19 okt 2022 - 11:26De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu