stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » kinderen van een alleenstaande moeder in de 19e eeuwProfiel afbeelding

Vroeger was het zo dat als een ongehuwde vrouw een kind kreeg dat zij dit kind later moest erkennen. Dit gebeurde volgens mij op heel verschillende tijdstippen (enkele dagen tot soms enkele jaren na de geboorte van het kind).

Alhoewel het kind biologisch van de moeder is, stond zij na de erkenning toch te boek als "wettige" moeder van het kind.

Ik heb in mijn stamboom een situatie dat een vrouw drie kinderen heeft voordat zij in het huwelijk treedt. Er wordt geen melding gemaakt van een vader van de kinderen. Bij het huwelijk erkennen bruidegom en bruid de drie kinderen.

Vanaf het huwelijk van de ouders hebben de kinderen dus een wettige vader en wettige moeder. Wat is de beste manier om dit in de gedcom op te nemen? Een gezin met alleen moeder en drie kinderen en een gezin van wettige vader en wettige moeder? (dus twee keer een FAMC-record)? Of een gezin waarbij zowel de man als de vrouw _PEDI legal krijgen met hun drie kinderen? Of zijn er nog andere opties?

Ik hoor graag jullie opties.

Vriendelijke groet,

Marianne

Marianne van Harten - 31 jan 2022 - 21:06

Ik noteer zelf zoiets als dit op de volgende manier.

Voorbeeld:

jan keizer geboren jansen

waarbij dus duidelijk de naam jansen de naam van de moeder en natuurlijk de naam is die in zijn geboorte akte staat.

ien lejeune - 8 feb 2022 - 15:14


Hallo Marianne, dit probleem is vaker voorbij gekomen. In Pro-Gen is het niet mogelijk onderscheid te maken tussen biologisch en wettig ouderschap, dus in mijn bestand moet ik kiezen: of biologisch of niet ouder. Het voorbeeld dat je geeft wordt dan 'n echtpaar met 3 kinderen, vader heeft de kinderen immers erkend, moeder was al de biologische moeder. Dit wordt alleen problematisch als de vader te jong is om de biologische vader te zijn. In dat geval koppel ik het kind los van deze vader.

Pauline Berens EBBI - 25 feb 2022 - 14:25Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu