stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » hoe dubbele persoonsrecords met spellingvarianten tracerenProfiel afbeelding

In mijn stamboom komen veel personen voor waarvan de naam op verschillende wijzen is gespeld (bijvoorbeeld ij vs. y). Doorgaans werken de opties om dubbele persoonsrecords te vinden hierop niet goed. Wat is de beste optie om deze dubbelingen op te sporen?

Marianne van Harten - 17 mar 2023 - 20:40

Ik doe dat vaak met RootsMagic. Mijn favoriete programma Gramps kan het ook, maar bij een grote stamboom is RootsMagic veel sneller. Je kan daarbij zelf opgeven of je alleen exacte gelijkenissen wilt zien, of ook die voor namen die sterk op elkaar lijken.

RootsMagic Essentials is gratis te downloaden bij de makers:

https://rootsmagic.com/Try/RootsMagic/

Frank Borman - 17 mar 2023 - 22:09


In Aldfaer kun je aangeven hoe namen in een persoonslijst gesorteerd moeten worden. Als je alle spellingsvarianten van een naam laat sorteren als één gestandaardiseerde naam, dan zul je alle dubbelen netjes onder elkaar zien staan. Ik heb een database met 56.000 namen en daar werkt dat prima in. Je kan dit eventueel ook met voornamen doen, maar dat wordt afgeraden, omdat dan teveel mensen -onterecht- op één hoop gegooid worden. Maar als een tijdelijke maatregel als je iets specifieks zoekt, kun je dat wel doen.

Michaël

Boers 2 - 17 mar 2023 - 22:18Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu