stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » in ca 1906 naar de Eifel in Duitsland geëmigreerd


Profiel afbeelding

Mijn overgrootouders zijn in ca 1906 naar de Eifel geemigreerd om geld te verdienen als Schweitzer.

De naam: Taeke Braaksma en zijn vrouw Maatje Dijkstra. In Vettweiß is hun zoon Anske geboren in 1916. Ook Rientje is in Duitsland geboren in 1906, mogelijk in Vettweiß. Hun oudste dochter Antje (of Anna) is daar ergens getrouwd met mijn opa Jacob Hagedorn omstreeks 1921/1922. Na contact met de gemeente Vettweiß kon men mijn niet meer vertellen, dan dat Anske er idd geboren is, maar geen adres of verhuisdatum. Zij hadden twee dochters en een zoon. Antje, Rientje en Anske. Misschien hebben ze contact gehad met andere Nederlandse of Friese gezinnen. Ik vermoed dat het gezin in de jaren dertig terugkwam naar Nederland, Heerlerheide.

Ik zou graag willen weten of er iemand is die hier iets over weet....

Oscar Löhmer

[PDF] 

Fotoalbum Taeke Braaksma - Home Page Marga en Sietze Elsinga www.elsinga-s.eu/html/mijndatabase/bijlagen/persoon106998.pdf Bestandsformaat: PDF/Adobe Acrobat - Snelle weergave
24 okt 2012 – Fotoalbum - Taeke Braaksma (1879 - 1949) ... Maatje Dijkstra (1880-±1973) - ca. 35 jr ... Taeke Braaksma met zijn paardje dat hij gebruikte om ...


Overeden te Heerlerheide L


http://home.wanadoo.nl/braaksma444/alle/Femrwerd.htElisabeth

Allelimburgers

http://www.allelimburgers.nl/wgpublic/feit_more.php?search_fd0=546510&search_fd10=238

Overledene

Faeke Geboorteplaats=Dronrijp
Leeftijd=69
Overlijdensplaats=Heerlen
Relatie=echtgenoot Vader van de overledene Braaksma, Hendrik Doedes   Moeder van de overledene Boonstra, Bientje Aukes   Partner van de overledene Dijkstra, Maatje

Elisabeth

Bij KBkranten staat in 1949 de ovl. advertentie van Taeke.

Daarin staat dat Anske met zijn gezin in Heerlerheide woont.

Even zoeken met Braaksma near Dijkstra.

Gr. Jan

Jan de Wolf

Hallo Jan,

Het gaat me niet om de stamboom, die heb ik grotendeels, maar het verblijf in Duitsland. Mogelijk zijn er nog familieleden meegegaan, maar ik weet niet wie en waar naartoe. Ik heb wel een broer en een zus met kinderen die naar het buitenland zijn vertrokken , ook om die tijd, maar er staat nergens waar in Duitsland en hoelang.

Oscar Löhmer

hallo,

het is Taeke, niet Faeke Braaksma

Oscar Löhmer

De zus van mijn oma Antje is geboren in Hürth bij Köln in 1907. Misschien een aanknopingspunt?

Oscar Löhmer

Ik weet niet of uit deze advertentie (link) t.g.v. hun 25-jarig huwelijk kan worden opgemaakt dat ze in 1928 woonden te Köln Bocklemund, Haus Vogelsang.

Overigens woonden ze in Hoensbroek in 1932 ten tijde van het huwelijk van hun dochter Rientje (link). Indien een adres te Hoensbroek in de jaren '30 bekend is dan kan daarvan hier (link) een kaart worden opgezocht (alphabetisch op straatnaam), misschien staat daar nog wat bij. Misschien loont het om het bevolkingsregister in te zien van Hoensbroek van de jaren '30 (hier?), daar zal in moeten staan waar ze vandaan kwamen.

Heeft U al de persoonskaart van Taeke aangevraagd bij het CBG? (link)

Peter S

Het gaat idd om mijn overgrootouders!

hartelijk dank, nu kan ik weer verder!

mvg oscar Löhmer 

Oscar Löhmer


Een adresboek van Keulen e.o. van 1928 is online, en dat bevat ook Bocklemund, maar ik vind geen treffer op Braaksma. Zie hier voor de inhoudsopgave en hier waar ik ze zou verwachten. Voor adresboeken van Keulen uit andere jaren zie hier.

Peter SPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu