stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Hermanus Bernardus Bleumink



Profiel afbeelding

Wie kan mij verder helpen aan gegevens over Hermanus Bernardus Bleumink. Hij is, volgens het bevolkingsregister van Hengelo ( gld ),  vertrokken op 02 mei   1892 naar Emmerich. Wat er verder is gebeurt, is mij niet bekend. Hermanus Bernardus is geboren op 31 maart 1872 te Hengelo (gld). Zoon van Arnoldus Reinirus Bleumink en Johanna Everdina Jansen.  

Met vriendelijke groeten, 

Coos Bleumink.

coos bleumink - 30 nov 2015 - 19:48

- vervallen

Jan K. (genealinks.tk) - 30 nov 2015 - 20:12

Hallo Coos,

vraag is in 2009 ook al gesteld, ben je niet verder gekomen ?

Frans Mirandolle - 30 nov 2015 - 21:34

Hallo Frans,

Tot nu toe ben ik niet verder gekomen. Heb een hele tijd niet veel aan gedaan. Maar nu wil ik het weer opstarten.

Weet niet goed waar ik nog moet gaan zoeken. Het kan ook zijn dat Hermaus Bernardus weer naar Nederland is gekomen.

Maar we houden de moed er maar in.

Met vriendelijke groet 

C. Bleumink

coos bleumink - 1 dec 2015 - 17:45

beste Coos,

ben ook bezig met hem. Zag dat ik al een opmerking had van jou uit het OTGB 2000.36

ook ik kom niet verder. Zou hij via Duitsland naar de VS of zo zijn vertrokken?

Mocht ik meer te weten komen, laat ik het aan je weten

Met hartelijke groet

Rob Weetink afd Genealogie van www.oudhengelo.nl

R.J.J. Weetink - 20 aug 2018 - 18:03

Beste Rob,

Waar komt deze Hermanus Bernardus voor in uw gegevens? Het enige wat ik weet is dat hij naar Emmerich zou gaan,volgens het bevolkingsregister van Hengelo. Daarna niets meer. Na 1972 zou er toch wel wat over hem te vinden moeten zijn, dat is 100 jaar na zijn geboorte, als hij weer naar Nederland zou zijn gekomen. Maar dat is niet zeker. Of hij naar Amerika is vertrokken, ik weet het niet. Ik vind het zoeken in Duitsland heel lastig. Heb ooit 2 brieven geschreven, naar het archief in Emmerich. Heb 1 keer een antwoord gehad, binnen 3 dagen. Er zou niets te vinden zijn. Dat was in 1988. Op mijn tweede brief heb ik geen antwoord gekregen. Dat was in 2006. Dan weet ik het ook niet meer. Mocht U wat vinden, dan hoor ik het graag van u. Mocht ik wat te weten komen dan laat ik het U weten.

Met vriendelijke groet,

Coos Bleumink

coos bleumink - 22 aug 2018 - 13:26


Beste Coos,

Eerstens is één van de voorouders van Hermanus Bernardus Bleumink, een Weetink. En van de Weetinks ben ik aardig op de hoogte.

Tweedens ben ik bezig met boerderijen in Hengelo Gld een gezicht te geven. Van Arnoldus Reinirus Bleumink weet ik dat hij van Broenenbarg kwam.

Zijn vrouw Johanna Everdina Jansen kwam van Klein Bloemendaal (Broekweg 8, Bekveld). Waar de kinderen geboren zijn is nu in onderzoek.

Zij zijn ws allen geboren in de omgeving van de Holterveldseweg/Veermansweg. Door de wisselende huisnummers is het moeilijk zoeken, terwijl de persoon die het kan weten, thans op vakantie is.

Van Hermanus Bernardus weet ik derhalve thans evenveel als jij. Op internet zijn passagierslijsten te vinden van de schepen die op de VS/Canada gevaren hebben. Ik zal eens een vraag uitzetten bij een vriend in Canada die vrij toegang heeft tot betreffende archieven. Misschien dat hij de naam boven water kan krijgen.

Je mag als je wil rechtstreeks contact met mij opnemen via rb.weetink@quicknet.nl;

Misschien dat ik wat kan bijdragen aan je eigen kwartierstaat.

Met hartelijke groet.

Rob Weetink

R.J.J. Weetink - 22 aug 2018 - 14:24







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu