stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Siebengewald familie Vink



Profiel afbeelding

Hallo Ton,

Gerrit Vink, is getrouwd in 1867 met Johanna Smulders, Geldersarchief blz 215, acte 7.

Ik twijfelde omdat zij in de trouwakte van opa en oma beschrevenwordt " bij hem inwonende vrouw".

Catharina Vink zoals jij laat weten kan ik ook niet terug vinden en de kinderen 2,3,4, 6,7,8,9, 10 

hebben allemaal Johanna Smulders als moeder.

Twee dagen geleden heb ik met neef Hans van tante Rina kontakt gehad, hij zal bij zijn moeder de data's, die ik niet weet navragen. Of dat lukt weet ik niet, want zij schijnt een beetje te dementeren.

Groet, Diny

Diny Tol - 12 feb 2016 - 15:33

Hallo Diny

Wederom bedankt. Volgens mijn gegevens is Gerrit Vink 21 mei 1867, te Dreumel, met Johanna Smulders getrouwd. Inmiddels zit ik ook bij MyHeritage. Ik weet niet of je dat systeem kent: wanneer je een persoon invoerdt, gaat het systeem automatisch overeenkomsten met andere stambomen zoeken. Waarom weet ik niet, maar de naam van jouw vader werd tot twee maal toe gecorrigeerd van Casimirus in Caveminus door andere stambomen. Verder heb ik de webbeheerder, Dhr. Coret, gevraagd of ik of hij mijn email adres aan jou kan sturen, zodat we de forumlezers niet langer lastig vallen.

Groeten

Ton van Heck

ACS van Heck - 12 feb 2016 - 17:02

Ik zie tot mijn verbazing dat ik gezegd zou hebben dat gegevens over Siebengewald alleen in Kleef in te zien zouden zijn.

Dat moet een misverstand zijn. Siebengewald ligt gewoon in Nederland, gemeente Bergen in Noord-Limburg. Gegevens liggen dus in Bergen, en in Venray, en in Maastricht, wiewaswie, etc. Ik heb de heer van Heck destijds al mijn gegevens over Vink in Siebengewald gestuurd, dus wat is het probleem nu?

Hens Borkent - 15 feb 2016 - 15:05

Geachte Dhr. Borkent

Reden om op zoek te gaan naar eventuele Vinken in Siebengewald (zie vraag aan het forum) was om een aanwijzing te vinden waarom Gerrit Vink rond 1880 ineens besluit om daar naar toe te verhuizen. Ik heb, via ALLIM, inderdaad gegevens over zijn gezin gevonden in Bergen, Afferden en Siebengewald zelf. Echter ik ben op zoek naar Vinken en eventuele aanverwante familie die voor die verhuizing al in Siebengewald woonden. Pastoor van Kessel begint pas in 1864 de kerkboeken van parochie St. Jozef bij te houden en ook Afferden (Cosmos en Damianus) vermelden niets. Vandaar dus dat ik op zoek ben naar mogelijke Duitse bronnen. De gegevens die U zo vriendelijk was te verstrekken slaan op Gerrit Vink's gezin en en niet op mijn vraag.

Hoogachtend

Ton van Heck

ACS van Heck - 22 feb 2016 - 18:58

Hallo Diny

Ik heb de website beheerder om een directere manier van communiceren gevraagd dan dit forum, maar nooit een reactie mogen ontvangen. Vandaar mijn "openbare" vraag. Bij het contoleren van mijn stamboom ben ik nog wat lacune's tegen gekomen. Heb jij soms informatie, in zoverre die niet prive is, over de volgende punten:

1) Sterfdatum en plaats van Gerrit van Heck en info over zijn tweede vrouw Elisabeth Buurman.

2) Sterfdatum en plaats van Theodorus van heck en info over zijn kinderen

3) Info over jouw moeder Margaretha ter Heide

4) Info over Rina Sloot.

Mijn prive email adres is acvanheck@outlook.com

Bij voorbaat dank

Ton van Heck 

ACS van Heck - 20 dec 2016 - 14:18

Hoi Ton,

Heb je aanvullende informatie over Rina Sloot , volle voornaam , wanneer geboren , getrouwd etc ,

 

Misschien dat ze bij mij in de data base staat,

 

Groeten,

 

Frans Zwinenberg

Frans Zwinenberg - 23 dec 2016 - 19:59

Hallo Frans

Van Rina Sloot weet ik alleen dat ze getrouwd was met Petrus Wilhelmus (Piet) van Heck, 11-6-1923 geboren te Leeuwen (Gld) en 17-3-1971 te IJmuiden overleden. Ze hebben drie kinderen waarvan de oudste, net zoals zijn vader, voortijdig overleden is. Ze heeft steeds in, of in de omgeving van Ijmuiden - Velsen gewoond.

Ton

ACS van Heck - 25 dec 2016 - 13:07

Beste Ton

Mijn opa is Johannes Casimirus Vink. Mijn opa werd geboren in Heesch op het kasteeltje van Heesch. Gerrit Vink werkte daar als knecht. Het was de bedoeling dat hij deze boerderij zou overnemen. Omdat dit niet doorging is de familie Vink naar Siebengewald verhuisd waar ze wel een boerderij hebben gekocht. Voor zover mij bekend woonden er toen  geen Vinken in Siebengewald. De Vink die als twee druppels op jouw vader leek was volgens mij mijn oom Hein.  Van mijn vader heb ik begrepen dat de gelijkenis zo groot was dat jouw vader bij de grens werd aangehouden. De douane geloofde niet dat hij iemand anders was dan Hein Vink.

John Vink 2 - 3 feb 2019 - 17:54


Geachte Dhr. John Vink

Zou U via mijn email acvanheck@outlook.com

contact met mij willen opnemen?

Met vriendelijke groet

Ton van Heck

ACS van Heck - 4 feb 2019 - 09:19







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu