Beste mensen,
Rudolf Bredow (geboren op 20 mei 1908 in Borna), was als stoker aangemonsterd op het schip "Malmo" dat in november 1928 voor de kust van Ameland strandde. Ik ben naarstig op zoek naar zijn overlijdensdatum om mijn gegevens compleet te krijgen.
Wie kan mij helpen of heeft tips?
Groeten van Thijs Gras.
Ik zie nu dat dit een andere Rudolf is
https://de.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Bredow
Rudolf Bredow (* 2. November 1909 in Berlin; † 17. November 1973 in Bremen) war ein deutscher Maler des Postexpressionismus sowie Zeichner, Szenograf, Kunsterzieher.
Das Lebenswerk Bredows ist erst posthum bekannt geworden. Es umfasst ca. 1000 dokumentierte Arbeiten (Aquarelle, Farbkreidezeichnungen, Ölgemälde, Figurinen) und zahlreiche bisher unveröffentlichte Zeichnungen[1]. „Bredows beste Arbeiten sind in ihrer Einfachheit und Ausgewogenheit klassisch und den schwarzrandigen Aquarellen d
Zie hier even de foto met mannen opzoeken naar beneden scrollen totaal niet wat u vraagt
De bemanning met links kapitein Ingemansson. Hoe de anderen heten weten we niet, behalve Rudolf Bredow, de Duitser, rechts onder
1928 11 23 Telegraaf foto bemanning Malmo.jpg (45.59 KiB) 2534 keer bekeken
In het kader van de uitgave van een e-book in samenwerking met de site Amelander Historie, ben ik op zoek naar gegevens over de stranding van het Zweedse stoomschip de Malmö dat in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november 1928 bij Nes aan de grond liep. Dit was een complex gebeuren waarbij de Amelander reddingboot tweemaal, zowel 's nachts als 's ochtends, helaas vergeefs, is ingezet. Veertien opvarenden zijn van boord gegaan met een eigen reddingsloep (daarbij verdronken er drie), de achtergebleven zes werden gered door de motorreddingboot Insulinde (vanuit Oostmahorn). Op de zaterdag erna (24 november) is de Nesser reddingboot nog een keer gealarmeerd om 14 in moeilijkheden gekomen bergers van de Malmö te redden. Na een eerste vergeefse inzet 's nachts (de ook gealarmeerde motorreddingboot Brandaris kon niet dicht genoeg bij komen), is dat bij een tweede poging bij daglicht wel gelukt! De lading is deels gered en verkocht. Het schip heeft heel lang vlak onder de kust gelegen en trok het nodige bekijks van de badgasten. De redders kregen diverse blijken van waardering onder meer medailles van de Reddingmaatschappij en de Zweedse koning.
Tot zomer 1930 is geprobeerd om het wrak te bergen, onder meer met inzet van springstof die werd geleverd door de genie. Zelfs met een storm in november 1930 spoelde nog veel hout aan. In een film over zijn vakantie op Ameland in 1936 laat een amateurfilmer nog beelden van het wrak van de Malmö zien.
Ik meen me toch te herinneren van toen ik er eerder mee bezig was, dat hij in Borna is geboren.
Borna was födelseort, Kiel was kyrkobokföringsort (de kerkgemeente waar hij voor vertrek stond ingeschreven).
Beste Elisabeth,
Dank voor de link, maar dit is het verhaal wat ik zelf op die site gezet heb. Inderdaad is het wel leuk dat daar een foto van hem bij staat die zou ik hier misschien ook bij kunnen doen, ik zal eens kijken.
Beste Kasper,
Je hebt helemaal gelijk: hij is in Borna geboren!
Dank voor je oplettendheid!