stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Carsten Willemsz (ook geschreven als Karst Willemsen) met de familienaam Bogaert afk. Aldenhoven

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar Carsten Willemsz (ook geschreven als Karst Willemsen) met de familienaam Bogaert. Hij is 30 april 1622 in Amsterdam gehuwd en woonde daar toen een half jaar, maar hij was afkomstig van Aldenhoven. Ook (vermoedelijk) zijn broer Daniel Willemsz gehuwd in 1630 in Amsterdam en ook afkomstig van Aldenhoven.

Ik heb gesproken met een vertegenwoordiger van het Westdeutsche Gesellschaft für Familienkunde ev ( www.wgff.net) in Köln. Deze gaf aan, dat er destijds een cd/dvd is uitgegeven over huwelijken, dopen en begraven in Aldenhoven bij Kreiz Jühlich. Het gaat hier om deel 5 (1595-1798) van Verkartungen von Kirchenbüchern und Standesamtsregistern und anderen Quellen. ISBN 3-86579-011-9.

http://shop.wgff.de/sammelwerke/verkartungen/253/verkartungen-auf-cd/dvd-wgff-5-vol.-5

Deze is echter uitverkocht en wordt niet meer gereproduceerd. Nu is mijn vraag, wie weet een adres waar ik deze cd nog zou kunnen kopen? Of is deze ergens nog in archief te vinden?

Paula U.

Via deze website is een pdf te openen over Aldenhoven. Hiervoor moet je echter lid zijn en om nu 40 euro lid te worden en er misschien niets aan te hebben vind ik een beetje prijzig. http://www.wgff-digibib.de/

Misschien dat iemand lid is en dit pdf bestand kan openen?

Als je dit kan en wil, dan kun je beter rechtstreeks via mijn mailadres contact met mij opnemen.

Ik besef, dat het een beetje vreemde vraag is, maar ik weet anders niet hoe ik aan gegevens over Aldenhoven zou moeten komen.

Dus, dank alvast.

Paula U.

Ik heb die CD, maar in de Verkartung van Aldenhoven komt geen Bogaerts (of wat daarop lijkt) voor.

En de doopboeken vertonen ook hiaten, zo is er bijv. geen doop meer aanwezig over de periode 1609-1643.

Het meest op Bogaerts lijkt nog

Amt: Aldenhoven, St. Martin, rk, Referenz: 1691-03-20    
Taufe: 20.03.1691  
Kind - Tochter: Bongs, Maria Magdalena  
Vater des Kindes: Bongs, Heinrich  
Mutter des Kindes: Nelliß, Margaretha  
Pate: Arnoldts, Maria  
Pate: Eßer, Mathias

 

Maar of dat er iets mee te maken heeft ????

karel honings

De gebroeders Bogaert zijn zich als ik het goed begrijp pas hun vestiging in Amsterdam zo gaan noemen.*

Bij zijn ondertrouw tekent hij keurig als Karst Willemsen (zonder achternaam), Daniel kan niet schrijven.

Tenzij ik iets over het hoofd heb gezien heeft het dan ook geen zin om in Aldenhoven (er waren minstens twee plaatsen van die naam) naar de achternaam Bogaert te zoeken, wat ook niet bepaald een duitse achternaam is. Overigens lees ik onmiskenbaar Oldenhove, met een O.

* Mogelijk zelfs dat niet. In de doopboeken zijn ze voor zover ik zag alleen onder patroniem vermeld. Wel kom ik bij hun nageslacht die achternaam tegen

Jan Clavaux

Het klopt dat in de ondertrouwakte van Carsten Willemsz Oldenhove staat, maar dit is een verschrijving. Zijn broer Daniel Willemsz komt overduidelijk uit Aldenhove. De naam Bogaert is niet duits (alhoewel Aldenhove in 1600 hoorde bij de republiek der Nederlanden), maar de naam Bongard wel. Die naam komt veel voor in dat gebied, er staan zelfs kasteeltjes en buitenhuizen waar de zeer bekende familie Bongard heeft gewoond.

Ik hoop dan ook dat er in Aldenhove iets te vinden is over ene Carsten of Karst of Karstiaen Willemsen (Bongard/Bogaert) geboren ongeveer 1598 of Daniel Willemsen geboren in 1605.

Misschien dat de ontbrekende stukken in de geboorten op cd5 wel te vinden zijn in het pdf bestand dat geopend kan worden op http://www.wgff-digibib.de/ en dan kiezen in de linkerkolom voor Aldenhoven. Hiervoor moet je wel lid zijn van wgff.

Paula U.


Dank je wel nog, Karel. Ik heb via familysearch.com gevonden ene Wilhelm gartzen in aldenhoven. Dat lijkt nog het meest op willem carsten.  Maar zijn vrouw en meerdere kinderen kan ik niet vinden.

Groet, paula

Paula U.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!