stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Doopdatum en doopplaats van Willem Herdtbeier (later vernederlandst naar "van der Heijden")



Profiel afbeelding

Ik zoek de doopdatum en doopplaats van Willem Herdtbeier (later vernederlandst naar "van der Heijden". Ik schat deze datum op 1744. Hij werd geboren in Pruisen. Hij huwde met Maria (Marijtje) Kop op 8-8-1785 in Leiderdorp. Hij overleed op 5-9-1807 in Zoeterwoude. Hij is begraven op 8-9-1807 in Leiderdorp. Tevens zoek ik de namen van zijn ouders. Misschien weet iemand meer over zijn voorouders. Alle informatie is welkom !

Hannah van der Heijden - 12 mar 2017 - 11:37

Vanaf 1-10-1786 is hij als vader vermeld onder de naam Willem van der Heijden. Opvallend is, dat er ook doopgetuigen vermeld zijn met deze achternaam.
Verder komt er tegelijkertijd een Willem Heijboer voor, ook gehuwd met een Maria Kop. Ook daar komt een doopgetuige Van der Heijden voor.

Het lukt me niet om de betreffende trouwinschrijving boven water te krijgen. Zou het kunnen zijn, dat Herdtbeier* een leesfout is? Misschien heeft iemand anders meer succes.

* Zelfs Google heeft daar nog nooit van gehoord, en dat wil wel wat zeggen.

Jan Clavaux - 12 mar 2017 - 11:57


In 1780 trouwen te Leiderdorp Paulus Kop en Catharina van der Heijden.
Dit lijken mij broer en zus van respectievelijk Maria Kop en Willem van der Heijden, omdat zij beiden in Leiderdorp optreden als doopgetuigen van kinderen van Willem en Maria.

Catharina van der Heijden is bij haar huwelijk volgens haar zeggen afkomstig uit Leiderdorp. Een Catharina van der Heijde wordt in Leiderdorp gedoopt in 1753.

Het lijkt er op, dat

  • Willem van der Heijde(n) altijd zo geheten heeft,
  • geen Herdtbeier heette,
  • en niet uit Pruissen kwam.

Jan Clavaux - 12 mar 2017 - 13:56







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu