stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » DTB registers Sch?nebeck Saksen- Anhalt online te raadplegen? inz. echtpaar Blume-Melzer 19e eeuw

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Gezocht huwelijksdatum/plaats van het echtpaar Friedrich Blume, oud 55 jaar en Dorothee Melzer, oud 50 jaar in 1868, echtelieden wonende in dit jaar te Schönebeck blijkens huwelijksbijlagen te Luik in 1892 van hun zoon Karl August Gustav Blume, geboren te Schönebeck op 31 mei 1868, aldaar gedoopt in de Evangelische kerk St. Jakobi op 21 juni 1868.

De site omtrent de E.L. kerken de regio is mij bekend via link

http://archive.ekmd-online.de/portal/archive/1-archivbenutzung/579.html echter met de zoekmachine kan ik niet overweg.

echter mijn vraag gaat nu of de DTB registers online staan, zodat ik zelf kan navorschen.

Als er een link is via FS is dit mij ook welkom.

 

Met vriendelijke groet,

Everardus

Everardus Rollema

Beste Everardus,

Ik heb gezocht, maar kan geen online kerkboeken vinden. Na wat rondneuzen op Duitse fora ben ik er wel achter, dat de kerkboeken van Schönebeck verfilmd zijn en bekeken kunnen worden in het kerkarchief in Maagdenburg. Een militair kerkboek is bij "Ancestry unter Calbe" te bekijken en de akten van de BS liggen in het stadsarchief van Schönebeck.

Aangezien Schönebeck het enige aankonopingspunt is, loont het misschien de moeite om het stadsarchief aan te schrijven. Wellicht dat zij nog zoiets hebben als een bevolkingsregister. 

Mijn ervaring met Duitse gemeenten is wat dit soort dingen zeer positief. Er kan enige tijd overheen gaan eer je antwoord hebt, maar tot dusver heb ik alleen maar goede resultaten geboekt. Zeker als ik aangaf, dat ik uit Nederland kom, en dat ik weinig verstand heb van de normale gang van zaken in Duitsland. 

Succes, groetjes, Bedet

Bedet


Beste Bedet,

Dank voor je reactie en advies.

Ja ik wist wel dat de kerkarchieven van o.a. Schönebeck (luthers) in Maagdenburg geraadpleegd kunnen worden, maar had nog een stille hoop, dat ze via FS ergens nog online verstopt waren.

Zelf heb ik ze ook niet kunnen vinden en kwam eveneens alleen uit bij Maagdenburg, zie mijn link in het eerste bericht.

Ik zal met mijn slechte kennis van de duitse taal schriftelijk via de e-mail een poging wagen, hoewel ik bij andere Archieven diverse malen ben doorverwezen naar een plaatselijke genealoog, die toch wel een aardig tarief in rekening bracht.

Maar wie niet waagt, die niet wint.

Vriendelijke groet,

Everardus

Everardus RollemaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!