Beste heer Leemhuis,
--- Volgens deze nadere beschrijving uit 1953 (opgenomen in het tijdschrift Emsländische und Bentheimer Familienforschung, Heft 21, März 1993) werd de Freibauern-Urkunde bewaard in Münster; wie weet, gaat het om een overheids- of kerkelijk archief daar, en ligt het daar nog steeds. Alleen is er geen vermelding over de bewaarplaats te vinden op de "overkoepelende" archiefwebsites van de deelstaten Nordrhein-Westfalen http://www.archive.nrw.de/ en Niedersachsen https://www.arcinsys.niedersachsen.de/arcinsys/start . De beschrijving:

--- Als íemand het antwoord op die vraag weet, en ook weet of er een transcriptie van de Freibauern-Urkunde bestaat, zal het de uitgever van dat tijdschrift zijn, de bekende genealogische vereniging voor die regio: Arbeitskreis Familienforschung der Emsländischen Landschaft; zij zijn de specialisten daar op dit gebied. Het beste zou u dan ook daarmee contact op kunnen nemen voor uw vraag:

--- Kennelijk is er ook een uitvoerig artikel over verschenen in het Emsland-Jahrbuch van 1965: Dr. Anton Kohnen,
"Die Freibauern-Urkunde des Hümmling von 1394". U kunt dit boek via uw eigen bibliotheek te leen aanvragen (alsof het een boek van uw eigen bibliotheek zou zijn), via de "zoek-een-boek-service" (interbibliothecair leenverkeer) : volgens de website WorldCatalogue https://rug.on.worldcat.org/search?queryString=no%3A6629009#/oclc/6629009 is het aanwezig in de collectie van verschillende bibliotheken (en thuis kunt het uiteraard inzien, en kunt u kopieen / scans maken, enz.)
--- Een van de mooiste genealogieen van de familie Leemhuis (1490...) is die op http://content.wein-wolff.de/magento/Chronik/07%20-%20Teil%206%20-%20Komplett.pdf , bladzijden 195 e.v. ; fragment :

--- Bij enkele bronnen staat als vroegst bekende vestigingsplaats dan Eestenwolde vermeld, waarover je nu niets meer terugvindt; wel ligt er verderop, aan de straatweg richting Werlte / Cloppenburg, een plaats Ostenwalde (oostelijk ten opzichte van het oorspronkelijke 'Walde of 'Wolde').
--- En voor de forumlezer/voorbijganger kan een beeld meer zeggen dan 1000 woorden; vandaar een paar kaarten (sowieso onmisbaar bij genealogisch onderzoek in Duitsland) :
- moderne topografische kaart, ca. 1:45 000, zie Niedersachsen-Viewer, http://geoportal.geodaten.niedersachsen.de/navigator/

- oudere topografische kaart (1898-1900), schaal 1:25 000, zie Deutsche Fotothek, http://www.deutschefotothek.de/documents/obj/71053113

Succes met uw onderzoek,
met vriendelijke groet, Dimitri Vlas