stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » waar overlijden Helena Bosscher, *1783 Amsterdam? _ na 1811 onbek.verblijfpl _ 1830/1831 Sch?ttorf [



Profiel afbeelding

De boeken die je noemt, heb ik destijds allemaal doorgespit, op zoek naar het overlijden van Helena en kijderen. Later ook nog naar Wijnandus meen ik.

Net als Almelo en Utrecht. Jullie zullen echt naar Zwolle moeten of iemand moeten vinden die daar kan zoeken. Daarnaast adviseer ik een mail naar Schuttorf, de kerkboeken daar. 

Zoals het nu lijkt was Helena dus nog in 1830 in leven. Ik zal eens zoeken of ik jullie prive mail nog heb, zou graag die brief e.a zien.

 

Overigens heb ik de gegevens van Gerrit Barend via family search, het is en blijft echt de moeite daar af en toe te blijven kijken, een groot deel van de kinderen is daar nu ook zichtbaar. Ik heb dus nooit bewust gezocht naar verdere broers en zussen van Helena. Deze broer kwam ik nu pas en per toeval tegen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Robert Leukfeldt

Robert 2.0 - 19 dec 2018 - 19:18 (laatst bijgewerkt 20 dec 2018 — 07:36 door auteur)

...nog steeds ingelogd, dus we kunnen meteen antwoorden. We hebben plannen om een keer naar Bentheim te gaan voor een paar dagen en dan daar te vragen en ook in Schüttorf. Dat ligt er niet ver vandaan. Maar dat wordt wel volgend jaar pas.

Net als een bezoek aan Zwolle, dat staat ook gepland voor komend jaar.

Hoe kan ik onze privé mail sturen? Niet via dit forum toch? Laat maar even weten welke mogelijkheid er anders bestaat..

Naar Schüttorf hadden we al eens een mail gestuurd en toen bericht gekregen van de heer Jan Thiesmeyer. Hij schreef omdat het lang duurde voor ik toen antwoord kreeg destijds: 'Sie müssen wissen, dass ich unser Archiv nur an einem Tag in der Woche betreue, da ich ansonsten mit Asylangelegenheiten zu tun habe". Die gegevens heb ik in het begin van deze post geplakt. 

Hij schreef in zijn antwoord o.a. het volgende:

Hier habe ich die Möglichkeit, über eine Datenbank nach Personen zu suchen. Die Originale liegen mir selbst nicht vor, sondern sind bei der reformierten Kirche untergebracht. Die Auszüge aus der Datenbank sind aber wortgleich mit den Eintragungen in den Kirchenbüchern. Die Suche gestaltet sich darin manchmal schwierig, weil natürlich Schreibweisen anders sein können, Personen doppelt oder mit unterschiedlichen Daten auftauchen usw. So werden ihre Vorfahren zum Beispiel als Buscher geführt.

We gaan er vanuit dat Helena Bosscher in 1830 nog leefde, omdat haar zoon die brief aan haar schreef over het huis (of de huizen) in Almelo die hij aan haar over doet. Hij zit in Suriname en kan er kennelijk niets mee, met die erfenis van zijn overleden oom Egbert in Sint Petersburg. Hij zal dat toch niet doen als ze al is overleden. Of hij heeft geen bericht van haar overlijden gekregen, maar dat lijkt toch een onwaarschijnlijke gedachte...

Wat is de reden dat u ook in Utrecht hebt gezocht? Almelo kan ik me voorstellen. Is er misschien een of ander archief in Utrecht dat wij misschien niet kennen als mogelijke zoek optie? Voor een deel hadden we Almelo ook al eens geprobeerd, maar zonder resultaat.

Hartelijke groeten,

Robert en Mary

RobertMary - 19 dec 2018 - 21:25

Goedenavond Ben Wegman,

Als ik op de link "zoeken Stadsarchief Amsterdam" klik krijg ik dit: Archiefkaarten van Persoonskaarten 1939-1994. Die periode is te vroeg voor de gegevens die we zoeken. Daar staan toch geen DTB gegevens?

Of is de link verkeerd over gekomen misschien? We horen het graag even...

Vriendelijke groeten, Robert en Mary Sanstra

RobertMary - 19 dec 2018 - 21:33

Pas nu zagen we deze link naar de Sint Petersburgse Bartelinks. We kennen ze allemaal. Frank Bartelink, verre neef dus, heeft er een mooi boek over gemaakt. Maar hij vertelde destijds dat hij van onze Pieter Willem nooit meer iets had gevonden, tot hij plotseling 'ons' ergens tegenkwam op internet en we contact kregen. Hij heeft de Sint Petersburgse tak uitgezocht voor zover mogelijk. Maar door de revolutie zijn er veel gegevens verdwenen. Waar ze allemaal zijn gebleven of waar overleden, dat weten we niet. Ondanks vele pogingen van kennissen die bv een studie volgden in Sint Petersburg of een mevr. van Russische komaf die in Nederland werkt. Niemand kan gegevens vinden over die periode. Frank heeft ook pogingen ondernomen toen hij in Sint Petersburg was, maar niets kunnen ontdekken.

RobertMary - 19 dec 2018 - 22:10

De link is correct. Je zoekt met die link door alle indexen van stadsarchief Amsterdam (let dus niet op de tekst van de link). Probeer het maar.

Om met een ander forumlid in contact te komen klik je gewoon op zijn of haar naam onder het bericht dat de persoon geplaatst heeft en kies vervolgens voor - neem contact op. Daarna gaat het buiten het forum om.

mvg-Ben

Ben Wegman - 19 dec 2018 - 23:06 (laatst bijgewerkt 20 dec 2018 — 10:00 door auteur)

Zoals al eerder opgemerkt rondom de boeken die jullie en Ben noemden, ik heb destijds natuurlijk alleen naar Helena en haar man gezocht. Zojuist nog weer even gekeken en naast de broer van Helena nog een zuster gevonden, die onbekend was.

Martta 1778

Waarom ik ook in Utrecht zocht: Aangezien ik het archiefstuk van Casparus las dat zijn dochter in Utrecht was overleden (ik weet niet zeker of het familie was hoor), dacht ik dat het zou kunnen dat Helena bij haar heeft gewoond. Net zoals ik speel met de gedachte dat Helena bij Ten Wolde heeft gewoond, immers haar man was overleden en ze was bevallen van een kind. Kan dus zijn dat ze daarheen is gegaan om die 2 te verzorgen. Zonder dat soort denken zou ik nooit verder komen met welk onderzoek dan ook. Je moet gewoon alle mogelijkheden nagaan en benutten.

De archiefkaarten van Stadsarchief Amsterdam , ben ik ook zo langs gegaan. De gevonden dochter stond niet onder Bosscher, maar onder ten Harmsen.

Robert 2.0 - 20 dec 2018 - 09:49

Bericht verwijderd

Robert 2.0 - 22 dec 2018 - 18:05 (laatst bijgewerkt 22 dec 2018 — 20:23 door auteur)

Heel hartelijk dank voor deze nieuwe gegevens. Casparus is een broer van onze Jan Ede Bosscher en geboren in Schüttorf. We hadden wel al wat gegevens van Casparus, maar we wisten nog niet dat hij contacten hadden met Nederl.Indië en er ook kinderen kreeg. Dat deel van de geschiedenis was ons niet bekend. 

Ik kon pas vanavond reageren, want plotseling waren we op onverklaarbare manier weer ingelogd. Niet op de manier zoals het zou moeten, want het e-mailadres en het voor de zoveelste keer opnieuw ingestelde wachtwoord bieden nog steeds niet de mogelijkheid van inloggen. Steeds nog een foutmelding.

Vriendelijke groet, Mary Sanstra

RobertMary - 27 dec 2018 - 23:55

Beste Ben Wegman,

Nu we weer kunnen inloggen (het werkt echt weer!) hebben we nog een keer gekeken bij deze link. En inderdaad staat daar van alles wat je er niet verwacht. We zijn er blij mee en zullen hem goed bewaren voor volgende zoektochten in Amsterdam.

Vriendelijke groeten,

Robert en Mary Sanstra

RobertMary - 7 jan 2019 - 13:15

Fijn dat het allemaal weer goed loopt. En wat die link naar stadsarchief Amsterdam betreft: inderdaad bewaren. Het is ideaal voor  een snelle zoektocht bij stadsachief.

Succes verder,

Ben

Ben Wegman - 7 jan 2019 - 14:36

Jan Ede Bosscher koopt op 19.12.1787 Reguliersbreestraat, Huis, 2 achterhuizen en erven, bij de Regulierssteeg/Watersteeg.

G. Karssenberg - 7 jan 2019 - 15:34

Ja, dat weten we. Dank voor de reactie in elk geval. We hebben dit document al gedownload en opgeslagen een tijdje geleden. Alleen moeilijk te lezen. Daar moeten we echt nog een keer goed voor gaan zitten!

Vriendelijke groeten,

Robert en Mary Sanstra

RobertMary - 7 jan 2019 - 23:11

Inmiddels al weer andere dingen daar gevonden waar ik al langer naar op zoek was. Al had dat niets te maken met Helena Bosscher...

Dus ben er heel blij mee!

Nogmaals dank ervoor!

Hartelijke groeten, Mary

RobertMary - 7 jan 2019 - 23:24

Hi, My name is Santiago Almeyra Ibarra. My grand mother was Rosa Carmen María NOLTE (1911-1987), her father was CARLOS LUIS NOLTE (1883-1959), his father was HERMANN HEINRICH NOLTE (1845 - ???), and his father was JAN EDE BOSSCHER NOLTE (1803 - ????)!!!
Couldn't get to much of your comments, but I think we are related.

HERMANN HEINRICH NOLTE come to Buenos Aires, Argentina around 1864, he married to Brígida María Luisa MURTAGH, and the story began.

I would appreciate any information of the family, Thanks in advance!

Santiago Almeyra Ibarra,. - 5 dec 2019 - 16:03

Robert en Mary:

Op Schuttorf register

Zie ik op de linker pagina, 2e kolom halverwege de tekst een Helena B.......  .Helaas kan ik het niet goed lezen Maar misschien iemand anders in het Forum wel.

Ik heb de begraafregisters tot 1890 bekeken....helaas verder dus niets.

De link naar de volledige lijst, met dopen, huwelijken en overlijden :  Maria Verkundigung Schuttorf

Robert 2.0 - 30 jan 2020 - 14:14 (laatst bijgewerkt 30 jan 2020 — 14:58 door auteur)

Ik lees daar: "Helena Brinkers, zu Schuttorf, 71 Jahre ald".

G. Karssenberg - 30 jan 2020 - 17:20

I'm very sorry we see your answer now, end of january 2020!  I never got e reminder that there was  a reaction on our question.

Do you have an e-mailaddress, so that we can give you more information about the family? It is too much for this possibility.

Hope to hear from you again. 

Best regards, Robert & Mary Sanstra

RobertMary - 30 jan 2020 - 18:13 (laatst bijgewerkt 30 jan 2020 — 18:47 door auteur)

For contacting a person that has given a reaction on a question? Click with your mouse on the name of the person left beneath the answer. Then you will see a new page and you have the possibility to choise : neem contact op. Then you can sent a message to that person.

Kind regards, Ben

Ben Wegman - 30 jan 2020 - 19:07

Robert en Mary,

Die link die ik gaf zijn volgens mij meest rk, toch is het de moeite om daar verder te snuffelen. Er staan ook kerken uit Meppen etc vermeld. Ben zelf nog niet verder gegaan. Maar wie weet binnenkort weer even.

 

@G.Karsenberg: dank voor de hulp...jammer geen helena bosscher, volgens mij stond eff iets onder wel een bosscher...maarf jah...verder dus niets nog

Robert 2.0 - 30 jan 2020 - 20:00

Beste Robert,

Inmiddels weten we via Schüttorf het overlijden van Helena, en we hebben ook haar testament gekregen via het archief van Osnabrück (geregeld via dat contact in Schüttorf, omdat we de betaling via internet niet voor elkaar konden krijgen heeft de mevrouw die ons hielp het gedaan en hebben wij haar daarna het bedrag overgemaakt.) Inderdaad heeft ze langere tijd in Schüttorf verbleven. Haar oudste zoon Wijnand Jan geboren 1804 woonde er en is er getrouwd en een dag na de geboorte van zijn eerste kind gestorven. Helena stierf er in 1840, 57 jaar oud na een ernstige ziekte.

De link hebben we wel bewaard, want we willen nog wel een keer wat extra onderzoek doen naar haar familie die uit Schüttorf kwam.

Dus ondanks dat het hier om de RK archieven van de kerk daar in de omgeving gaat, gaan we er toch een kijkje nemen als we even meer tijd hebben.

Nu druk bezig met het boek over de familie Bartelink, dat we samen met twee heel verre achterneven aan het samenstellen zijn. Daar gaat veel tijd in zitten!

 

Hartelijke groeten, Robert en Mary

...en nogmaals dank voor het 'meedenken' en zoeken naar hulp!

RobertMary - 30 jan 2020 - 20:43







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu