stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Op zoek naar Familie in Coesfeld!



Profiel afbeelding

Goeden Middag,

Hartelijkdank voor je reactie en antwoordt ,ik ga het nu verder zelf uitzoeken dit naar aanleiding van correcte gegevens en aansluitingen van uit Brasil,

Toch een fijn weekend gewenst en in ieder geval bedankt voor je vorige informaties.

Met Vriendelijke groetyen ,

Theo Siemerink

Th Siemerink - 15 sep 2018 - 13:19

Toegift: Op 20.4.1811 huwden in Delden (RK): "Gerardus Roeterink ex Bekum et Gerardina Hueskes ex Seldam".

G. Karssenberg - 15 sep 2018 - 16:01

De DTB's van Coesfeld worden via de Online Ortsfamilienbücher ontsloten: http://online-ofb.de/famreport.php?ofb=coesfeld&ID=I67751&nachname=Siemerink&lang=de. Hier is nog meer informatie te vinden, o.a. dat Gertrud Siemerink in 1910 met Herman Olde Breuil getrouwd is.

Van de voorouders Gerrit Rootgerink (Roetgerink) heb ik e.e.a uitgezocht: https://www.genealogieonline.nl/franks-genealogische-gegevens/I1518.php. Ik stam nl. zelf af van zijn broer Gerrit Jan. Hendrik Kolhoop uit Enter heeft veel meer informatie over deze familie: http://www.enterserfgoed.nl/genealogie/roetgerink/roetgerink.htm. Helaas is hij zelf een paar jaar geleden overleden. Waar de dopen van Gerrit en zijn broers hebben plaatsgevonden, is me helaas niet bekend. In ieder geval niet in Delden.

In de huwelijkse bijlagen van het huwelijk tussen Hendrik Siemerink en zijn tweede vrouw Euphemia Mulder is veel meer informatie over de historie van Hendrik te vinden. Zie https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939J-M133-65?i=69&wc=9CBR-W38%3A1029055701%2C1029021101&cc=2026211. Hij blijkt als kind van een jaar of 10 door Engelse soldaten in de winter van 1794/1795 in de omgeving van Oldenzaal (Berghuizen) achtergelaten te zijn. Hij is opgegroeid op de boerderij van Olde Kamphuis en getrouwd met een dochter van Siemerink / Fluisman. Dat is ook een boerderij in Berghuizen en niet in Gammelke, zoals in de overlijdensakte van Johanna Flusman wordt genoemd. Welke boerderij Fluisman precies is geweest, weet ik niet en ook niet of de aangenomen van ouders van Hendrik zelf Siemerink heetten. E.e.a. moet nog verder uitgezocht worden.

De naam Siemerink komt in de omgeving van Oldenzaal heel veel voor en mogelijk waren dit verschillende families. In mijn bestand heb ik een stuk of 40 personen. In het Verpondingsregister worden zowel Siemerink als Lutke Siemerink genoemd. Het laatste erf is waarschijnlijk tussen 1475 en 1601 van het eerste erf afgesplitst. Beide liggen aan de noordkant van de Tankenberg. Siemerink is Denekamperstraat 6, De Lutte en Lutke Siemerink is Siemertweg 1, De Lutte. Zie ook het Boerderijonderzoek van Henk Woolderink, deel 4 voor informatie: http://www.oudheidkamertwente.nl/Downloads.

Frank Steggink - 23 sep 2018 - 15:52


Goeden Avond Frank Steggink,

Sorry dat ik wat laat reageer ,maar heb eerst met veel belangstelling uw antwoordt bestudeerd ,Vooral het Twentse taalgebruik was zeer interessant heb het met veel moeite kunnen ontcijferen ,Ik heb dank zij u wat meer informatie over de Siemerinken uit Coesfeld ,waar ik de Brasiliaanse familie heel blij mee hebt gemaakt ,Ik zelf heb aardig wat informatie van hun gekregen met verschillende foto,s van de kinderen van Johann Hermann en van de nazaten van de gëemigreerde ,Johann Herman en zijn Vrouw Maria Cristina Bernardina Elisabeth Siemerink /Söttelder en hun gezin die toen gëemigeerd zijn .Ik ga deze gegevens proberen verder uit te werken ,om te kijken van welke nazaat van mijn kant familie is ,

Nogmaals heel heartelijkdank,

Met Vriendelijke groeten,

Theo Siemerink

Th Siemerink - 25 sep 2018 - 20:46







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu