stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Johannes Hendrikus Hoegen is in 1903 verhuisd naar Duitsland, wonende Duisburg in 1926


Profiel afbeelding

Mijn voorouder moet in 1903 naar Duitsland zijn verhuist. In 1926 zou hij in Duisburg hebben gewoont.

Wie helpt mij verder?

Miranda

Wellicht kun je wat meer informatie geven zoals geboorteplaats, geboortedatum ed. Hoe meer vastliggende gegevens,hoe beter.

mvg-Ben

Ben Wegman

Bevolkingsregister Steenderen register 23

Geregistreerde: Johannes Hendrikus Hoegen

Geboortedatum:  08-03-1886

Sippe

Sorry inderdaad weinig info gegeven.

Johannnes Hendrikus Hoegen geb.8 mrt 1886 te Steenderen, Baak en in 1903 dus naar Duitsland (via bevolkingsregister is dat te zien dat hij naar Duitsland is gegaan maar verder kom ik niet. 

Johannes Lucas Hoegen is zijn vader *10 okt 1842/ +27 okt 1892

Theodora Johanna Mulder (Hoegen) 21 apr 1854/18 mrt 1894.

Miranda

Miranda bij Ecal staat in bevolkingregister dat vetrokken is naar Rotthausen :

zie deze link https://www.ecal.nu/?title=archief&mivast=26&miadt=26&mizig=118&miview=tbl&milang=nl&micols=1&misort=last_mod%7Cdesc&mires=0&mip2=hoegen&mip3=Hendrikus

Veel succes

 

Stephan Brouwer

Uitgeschreven lid

Bedankt voor de info, ik vond eerder alleen Duisburg en niet Rotthausen dus dat is mooi. Mocht nog iemand info over de gegevens in Duitsland dan is dat welkom

Miranda

Toevallig heb ik over deze familie een uitvoerig verhaal geschreven in de serie "Wonen en werken langs de Zutphen-Emmerikse weg" over verdwenen winkels, cafés en bedrijven. Er werd verteld dat hun huis vroeger een café geweest zou zijn. 

Ik heb voor dat verhaal Marie Smit-Berns geinterviewd op16 oktober 2013 (in Harfsen). Ze was toen net 89 jaar geworden. Zij is de jongste dochter van Johanna Theodora (Hanne) Hoegen, de zus van Johannes Hendrikus Hoegen. (Er waren maar twee kinderen) Zij vertelde het verhaal over Johannes Hendrikus Hoegen in Duitsland. Ik heb dat verhaal op papier en op band. 

De beide ouders overleden jong. Vader net 50 en moeder nog geen 40. Jan was 8 en Hanne was 12.

Hanne en Jan groeien op in een pleeggezin

Volgens de burgerlijke stand worden beide kinderen op 27 maart 1894 ingeschreven bij het gezin van schoenmaker Gerhardus Theodorus Mentink en zijn vrouw Maria Hendrika Geertruida Kox op het Bekelt. (Baak D7). Hanne blijft daar tot mei 1899. Broer Jan blijft wat langer in het pleeggezin. Hij vertrekt op 24 mei 1902 naar Vorden en vertrekt dan blijkbaar naar Duitsland (Rotthausen) en komt daarvan op 1 april 1907 weer terug naar D7 op het Bekelt, een maand vóór de trouwdag van zus Hanne. Hij blijft daar in elk geval tot 1910 en wordt dan in de burg. stand “ambtshalve doorgeslagen”, zonder datum en bestemming.

Marie Smit-Berns, jongste dochter van Hanne:

“Moeder vertelde wel eens dat oom Jan, de enige broer van moeder, emigreerde naar Duitsland toen hij in Nederland in militaire dienst moest. (ca 1902). Oom Jan trouwde daar met Julie Rothmann of Rotman, tante Julie. Toen hij in 1914 in het Duitse leger moest opkomen is hij door een granaatscherf in het hoofd geraakt. Ik weet nog heel vaag dat tante Julie hier een keer bij ons kwam. Zwaar gesluierd en ze kwam met een taxi! Dat was toen iets heel bijzonders.

Bertus Rietberg


Hallo Bertus,

Hoewel ik via Duisburg ook al meer te weten ben gekomen over deze oom van mijn oma en haar zus Maria Smit Berns en zelfs vanuit Duisburg documenten ga krijgen ben ik zeer blij met uw reactie. Mijn oma Dora (Theodora Johanna Maria Berns) is al een tijd geleden overleden zo ook inmiddels haar zus Maria en via mijn moeder heb ik het een en ander aan papieren gekregen over bv wonen en werken langs de Emmerikseweg, waarover u schrijft en Boerderij de grote Hietcole  en de uitgave van de zwerfsteen.

Echter ik heb ooit een interview gelezen op internet van mijn oma Dora Hulleman-Berns ,Zij was eerder getrouwd met Opa Hissink en die zoek ik nog wel.Hheeft u dat interview ook gedaan?. Zij vertelde over haar leven met haar man. Mijn opa Hissink die in 1945 overleed door een bom. Hij was toen op het veld aan het werk.

Als u voor mij nog documenten of misschien opnames wilt geven dan hoor ik het graag.

 

Met vriendelijk groet Miranda van t Goor-

Kaspers

Miranda van t goorPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu