stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » fam. silke


Profiel afbeelding

in duitsland is via internet moeilijk zoeken kan iemand mij vertellen hoe ik daar wel kan zoeken///???

ik ben op zoek naar de fam. Silke uit de omgeving wattenscheid gunningsveld

met dank herman

herman hoogendoorn

Wanneer speelt dat?

JP Ouweltjes

het gaat om de periode voor 1935 want dan is ongeveer mijn opa overleden mijn moeder is daar geboren in 1910 dus ik wil de oorsprong van de fam. Silke zoeken

mijn opa hete carl silke en mijn oma august guth geboortedata en overlijdensdata heb ik niet 

kunt u mij een weg wijzen hoe ik via internet in de duitse genealogie kan komen???

met vriendelijke dank herman

herman hoogendoorn

In de index op de overlijdensaktes van Bochum (incl. omliggende gemeentes) zie ik uw grootouders helaas niet staan. Of het zou Karl Wilhelm Silke moeten zijn (overleden 1949) en Maria Augusta Güth, overleden i 1983. Maar die jaartallen liggen te ver na de door u genoemde overlijdensjaren. Zie https://www.bochum.de/C12571A3001D56CE/vwContentByKey/W28X28RV417BOCMDE/$FILE/FB_Sterberegister.pdf  (laden van die pagina duurt enige tijd vanwege de grootte van het bestand).

karel honings

geweldig dat ik al reactie heb gehad en ook bedankt 

helaas komt dit niet voor mij in aanmerking doch ik heb wel uitgevonden dat mijn opa karl heet en geen carl tevens heeft hij maar 1 voornaam dus het moet zijn karl silke en volgens mijn broer was hij mijnwerker en is omstreeks 1946 overleden maar dat kan een marge van een jaar eerder of later zijn

mijn oma weet ik dat ze august guth hete en in mijn herinnering was ik ongeveer 10 jaar toen ze overleed dus moet het begin 1960 zijn geweest.

daarom vraag ik of er linken zijn om in duitsland genealogie te onderzoeken via internet

bij voorbaat dank herman

herman hoogendoorn

Herman,

Zoals ik in mijn vorig bericht aangaf kan ik uw grootouders niet terugvinden in de index op de overlijdensregisters van Bochum e.o.. Het is dus een eerste opgave om te achterhalen wat hun juiste naam en overlijdensdatum en overlijdensplaats is. Zijn er geen familieleden die nog een rouwbrief of gedachtenisprentje van uw grootouders hebben ?

Daarna kan je misschien bij onderstaande links wat meer te weten komen.

 

Succes !!

 

https://www.bochum.de/C125708500379A31/vwContentByKey/W29BDH83007BOCMDE?open&searchresult=yes&x=familienforschung

https://www.familysearch.org/search/collection/location/1927074?region=Germany

http://data.matricula-online.eu/en/

https://www.archion.de/de/das-portal/   (hoofdzakelijk evangelische kerk)

http://www.wgff.de/

http://www.compgen.de/

Ook www.ancestry.de en www.myheritage.nl kunnen in aanmerking komen. Dat zijn echter betaalsites waar je zonder te betalen weinig info vanaf kan halen.

karel honings

 

Karel mag ik eerst even bedanken voor de linken ik ga daar in ieder geval mee aan de slag.

ja de namen zijn goed want die staan in het huwelijksboekje van mijn vader en moeder verder leven er geen mensen meer die dat kunnen weten en mijn broer is 80 dus die weet niet alles zeker 

dan moet er nog een neef zijn in Duitsland waarvan ik niet weet of hij de naam Silke draagt.en of hij nog leeft mijn opa en oma hebben gewoond in het bijdorp Grunichsveld van Wattenscheid daar woonden ook de zusters van mijn moeder waar ik de volle namen ook niet van weet dus kan ik die ook niet linken en die zijn ook al lang overleden.

maar ik ga alvast met de linken aan de slag 

met veel dank herman

herman hoogendoorn


Wellicht kunt u zich ook aansluiten bij de mailinglist voor het Ruhrgebiet, en in die groep ook de vraag naar uw grootouders stellen.

 

https://list.genealogy.net/mm/listinfo/ruhrgebiet-l

karel honingsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!