stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Ik zoek de ouders van Johan(n) S/Zacharias Racke/Rakke en Catharina Margaretha Streit/Strijd/Streite


Profiel afbeelding

Wie kan mij helpen met de voorgeschiedenis zoals ouders, geboorteplaats van Johan Zacharias Racke/Rakke/Racké/Rake (? - 2-1-1795 Grave) (ik heb hem gevonden met allerlei schrijfwijzen).

Hij trouwde 8-4-1783 te Arnhem met Catharina Margaretha Streit/Strijd/Streiten (~1769 - 5-9-1847 Amersfoort).

Bekende kinderen:
Fillipus Carel 1-11-1785 Amersfoort
Johan Christoffel 29-4-1787 Amersfoort
Johann Nicolaus 13-2-1789 Utrecht
Jurk (?) Willem ~1791
Johan Heinrich 1-6-1794 Grave

Reeds gevonden:
Een doorgehaalde vermelding in het Familysearch trouwboek van Arnhem: Zacharias Rackij Soldaat thans in guarnizoen te Arnhem, en Catharina Streit.

Vermelding Gelders Archief trouwboek Nederd.Geref. Arnhem: Zacharias Rackij J.M. van Nassau Usingen, soldaat in de Compagnie van den Collonel Ayta in guarnisoen alhier en Catharina Streit J.D. van Nassau Usingen woonende alhier.
Dat des Bruidegoms Ouders overleden zijn getuigde Georg Schaller, Sergeant in guarnisoen alhier en gehoord de toestemming van der Bruids Vader, den 7 Maart.
Deeze geboden gaan ook den Briel.
Alhier getroud 8 Apr. 83.

Een zoektocht op Familysearch naar de plaatsen Nassua, Usingen heeft niets opgeleverd. Ik heb nog geen abonnement op Duitse genealogische sites.

Alle hulp is meer dan welkom!

Peter de Jong

Zie ook de diverse reacties op deze vraag

Voor een opsomming van de Ämter, dorpjes en gehuchtjes in dat gebied zie hier

Jan Clavaux


In haar overlijdensakte wordt zij Maria Catrina Margrietha Strijd genoemd. Haar geboortejaar houd ik op 1768 [link]. Ze was dan wel erg jong toen zij trouwde dus wellicht dienen we dit met een korrel zout te nemen,

JP OuweltjesPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu