stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Achtergrond en ouders van Detieff Krüger * circa 1923 in Ismhagen (Pruissen)


Profiel afbeelding

De Achtergrond en ouders van Detleff Krüger, geboren ca. 1923 in Isrnhagen ( Pruissen) 

Constant Krüger

Lees: Isernhagen.

G. Karssenberg

Hallo Constant, Ik heb een idee dat u de geb. datum (ca. 1923) verkeerd heeft vermeld. Volgens mij moet het 1823 zijn. Geb. volgens hun huwelijks akte A-129 te Isenhagen in Pruissen. Hij was 46 jrn. oud toen hij huwde als Detleff  (ook andere schrijfwijze) Krüger, huwde op 14-04-1869 te 's-Gravenhage met ene Catharina Verbeek 26 jrn. oud.  Kan dit kloppen.!

DHv. E.

Beste E, klopt inderdaad. De naam notatie stond in het originele bericht wel goed. Ik heb wat zaken door elkaar gegooid. Detleff Was stadspikeur/eigenaar van de manage in de Kazernestraat Den Haag en is overigens gestorven 22 april 1907. Het gaat om zijn Vader Heinrich Krüger die getrouwd was met Ilse Dorothea Gleie. Deze zou mogelijk in het gevolg van Frederik of Maurits uit Pruisen meegekomen zijn naar Den Haag als “paardenman”. 

Constant Krüger

De huwelijksbijlagen van Detleff geboren 29-9-1822

Heinrich was huiseigenaar. Ik kan nergens uit opmaken dat hij ooit in Nederland geweest zou zijn.

Detleff is volgens de kranten 15-3-1862 begonnen met de manege,

Frank Fransz

Hallo Frank, hoe leuk dit. Heinrich En zijn vrouw zijn in ieder geval wel bij het huwelijk geweest (althans zij staan als ouders vermeld op de documenten van de huwelijks voltrekking in Den Haag). Maar inderdaad dat is geen bewijs dat hij in Nederland is geweest. Kan ook dat Detleff als paardenman meegekomen is naar Nederland als jongen met het gevolg van Maurits of Frederik. 

maar verder dan de naam Heinrich en Ilse als ouders kom ik niet dat zou dus uit Isrnhagen/ Hohenforst moeten komen. 

Misschien heb je een idee. Groet Constant
 

Constant Krüger

gevolg van Maurits of Frederik

In 1860 ?

Zijn ouders waren tijdens zijn huwelijk al overleden, zie trouwakte

Frank Fransz


Dat kan zo maar 1860 zijn geweest als hij 1862 bij de manege “Agter de stallen” begon in de Kazerne straat. Hij moet ook wel aanzien hebben gehad om aangesteld te worden als Stadspikeur. Zijn zoon heeft de manage uiteindelijk gekocht. Frederik had wel wat met Pruisen maar ook een andere favoriete pikeur voor Detleff. Dus het kan ook Maurits zijn. 
maar terug naar de ouders, ook al waren ze overleden vraag is waar ze vandaan kwamen en waar ze overleden zijn. 

Constant KrügerPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu